Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Besle kargayı oysun gözünü’

18.06.2015 - 18:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3555+ kez okundu.
 

‘Besle kargayı oysun gözünü’

Samsunlu esnaf Şemsettin Aktaş, dükkanında beslediği karga ile dikkat çekiyor.

Yabancılar Pazarı Çarşısı'nda tütüncü dükkanı işleten esnaf 57 yaşındaki Şemsettin Aktaş, yıllardır dükkanında karga besliyor. Aktaş, 12 yıl beslediği 'Çirkin' isimli kargasının kanatlarının kırılması sebebiyle daha iyi yaşaması için bir arkadaşına verdi. Fakat dükkanında kargasız duramayan Aktaş, yuvasından düşen bir karga yavrusunu daha dükkanına getirerek tekrar bir karga sahibi oldu. Aktaş, 1 aydan beri baktığı yeni kargasıyla dükkanında keyifli vakit geçirmeye devam ediyor. Kargasını yemini ve suyunu kendi elleriyle veriyor. “Besle kargayı oysun gözünü” sözüne inanmadığını belirten hayvan sever esnaf Şemsettin Aktaş, “Kargaları çok sevdiğim için besliyorum. Aslında bütün hayvanlara karşı bir sevgim var ama kargaları ayrı bir seviyorum. Bendeki bu karga sevgisi 15 sene öncesine dayanıyor. Bundan 15 sene önce bir kargam vardı. Eve gidiyordum benimle beraber eve geliyordu. İşe gidiyordum benimle beraber işe gidiyordu. Arabayla yolculuk ettiğimde beni takip ediyordu. Karga sevgisi işte bu. Dışarı gönderseniz bile akşam evini biliyor ve geri dönüyor. Diğer hayvanlar gibi değil. Kargayı etli kedi maması, tavuk maması, haşlanmış yumurta ve fındık fıstıkla gibi besinlerle besliyorum. Bu hayvanlar uçabilseler bile sabah gitse akşam yine geri dönerler. Bu hayvanlar sahibine çok sadık hayvanlar. Bu yüzden ben ‘Besle Kargayı Oysun Gözünü’ sözüne inanmıyorum” dedi. Esnaf Aktaş, 1 ay önce sahip edindiği yeni kargasına da eski kargasının ismi olan ‘Çirkin’ adını verdiğini söyledi.
Samsunlu esnaf Şemsettin Aktaş, dükkanında beslediği karga ile dikkat çekiyor.

Yabancılar Pazarı Çarşısı'nda tütüncü dükkanı işleten esnaf 57 yaşındaki Şemsettin Aktaş, yıllardır dükkanında karga besliyor. Aktaş, 12 yıl beslediği 'Çirkin' isimli kargasının kanatlarının kırılması sebebiyle daha iyi yaşaması için bir arkadaşına verdi.

Fakat dükkanında kargasız duramayan Aktaş, yuvasından düşen bir karga yavrusunu daha dükkanına getirerek tekrar bir karga sahibi oldu. Aktaş, 1 aydan beri baktığı yeni kargasıyla dükkanında keyifli vakit geçirmeye devam ediyor. Kargasını yemini ve suyunu kendi elleriyle veriyor.

“Besle kargayı oysun gözünü” sözüne inanmadığını belirten hayvan sever esnaf Şemsettin Aktaş, “Kargaları çok sevdiğim için besliyorum. Aslında bütün hayvanlara karşı bir sevgim var ama kargaları ayrı bir seviyorum. Bendeki bu karga sevgisi 15 sene öncesine dayanıyor. Bundan 15 sene önce bir kargam vardı. Eve gidiyordum benimle beraber eve geliyordu. İşe gidiyordum benimle beraber işe gidiyordu.

Arabayla yolculuk ettiğimde beni takip ediyordu. Karga sevgisi işte bu. Dışarı gönderseniz bile akşam evini biliyor ve geri dönüyor. Diğer hayvanlar gibi değil. Kargayı etli kedi maması, tavuk maması, haşlanmış yumurta ve fındık fıstıkla gibi besinlerle besliyorum. Bu hayvanlar uçabilseler bile sabah gitse akşam yine geri dönerler. Bu hayvanlar sahibine çok sadık hayvanlar. Bu yüzden ben ‘Besle Kargayı Oysun Gözünü’ sözüne inanmıyorum” dedi.

Esnaf Aktaş, 1 ay önce sahip edindiği yeni kargasına da eski kargasının ismi olan ‘Çirkin’ adını verdiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.