Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Besiciler yol boyuna düştü

EKONOMİ 19.02.2019 - 10:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3802+ kez okundu.
 

Besiciler yol boyuna düştü

Yem fiyatları artınca besiciler alternatif arayışına girdi. Yemden tasarruf etmek isteyen yetiştiriciler, karayolu kenarına mesken tuttu.

AYDIN - Aydın’da hayvan yetiştiricileri artan yem fiyatları nedeniyle alternatif arayışına girdi. Yemden tasarruf etmek isteyen pek çok yetiştirici, genellikle ahırda besledikleri hayvanlarını karayolu kenarlarında otlatarak doyurmaya çalışıyor. Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Akçakonak Mahallesi’nde yaşayan Yusuf ve Süleyman Akçanerik kardeşler, köydeki yakınlarının hayvanlarını gündelikle gütmeye başladılar. Yem fiyatları pahalı olduğundan dolayı pek çok kişinin hayvanını yol kenarlarında güderek doyurmaya çalıştığını belirten Yusuf Akçanerik, “Yol kenarında hayvan gütmek zor oluyor, ama yemlerin aşırı pahalılaşmasından dolayı yapacak bir şeyimiz kalmadı. Hayvanları satsak para etmiyor, yem almak istesek, yem pahalı. Çaresiz kalınca inekleri yol kenarında otlatarak ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz” dedi. Hayvancılığın zorlaştığını ve hazır yem ile işin içinden çıkamadıklarını belirterek ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Süleyman Acanerik ise, “Alırken her şey pahalı, maalesef satarken ucuz. İşin içinden çıkamadığımız için inekleri bu şekilde yol kenarında yayarak ayakta kalmaya çalıyoruz” diye konuştu.
Yem fiyatları artınca besiciler alternatif arayışına girdi. Yemden tasarruf etmek isteyen yetiştiriciler, karayolu kenarına mesken tuttu.

AYDIN - Aydın’da hayvan yetiştiricileri artan yem fiyatları nedeniyle alternatif arayışına girdi. Yemden tasarruf etmek isteyen pek çok yetiştirici, genellikle ahırda besledikleri hayvanlarını karayolu kenarlarında otlatarak doyurmaya çalışıyor.

Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Akçakonak Mahallesi’nde yaşayan Yusuf ve Süleyman Akçanerik kardeşler, köydeki yakınlarının hayvanlarını gündelikle gütmeye başladılar. Yem fiyatları pahalı olduğundan dolayı pek çok kişinin hayvanını yol kenarlarında güderek doyurmaya çalıştığını belirten Yusuf Akçanerik, “Yol kenarında hayvan gütmek zor oluyor, ama yemlerin aşırı pahalılaşmasından dolayı yapacak bir şeyimiz kalmadı. Hayvanları satsak para etmiyor, yem almak istesek, yem pahalı. Çaresiz kalınca inekleri yol kenarında otlatarak ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz” dedi.

Hayvancılığın zorlaştığını ve hazır yem ile işin içinden çıkamadıklarını belirterek ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Süleyman Acanerik ise, “Alırken her şey pahalı, maalesef satarken ucuz. İşin içinden çıkamadığımız için inekleri bu şekilde yol kenarında yayarak ayakta kalmaya çalıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.