Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Berlin Turizm Fuarı şölenle açıldı

TURİZM 09.03.2018 - 14:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3224+ kez okundu.
 

Berlin Turizm Fuarı şölenle açıldı

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen, Berlin Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (ITB 2018), kapılarını dünya turizm temsilcilerine şölenle açtı.

ALMANYA- Almanya eyaletlerinden Mecklenburg-Vorpommern sponsorluğunda görkemli açılışa, tüm dünyadan 184turizm ülkesi katıldı. Bu yıl 13. gerçekleşen ve 1 Milyon ziyaretçinin katılacağı tahmin edilen fuarınaçılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptı. Berlin Belediye Başkanları Michael Müller ve Dr. Michael  Frenzel’in açılış konuşmaları ardından Almanya Turizm Dernekleri Birliği Başkanı Zurab Pololikashvili ve ardından da Dünya Turizm Organizasyonu Başkanı Manuela Schwesig konuştular. Fuarın bu seneki ortak sponsoru Mecklenburg-Vorpommern Eyalet Başkanının konuşmasından sonra İTB Berlin Genel Koordinatörü ve Müdürü Dr. Christian Göke misafirlerini selamladı. GÖRKEMLİ AÇILIŞ Yaklaşık 3bin 500 seçilmiş kişinin katıldığı açılış şenliği sonrasında konuklara; etlisinden, sütlüsünden, tatlısından yemek ikramında bulunuldu. İnternasyonal mutfak yemekleri açık büfe olarak sunuldu. Ziyafette en çok rağbet gören yiyecekler arasında Döner ve milli tatlımız olan Baklava başta gelenler arasındaydı. TÜRKİYE HER ZAMAN GÜZEL! Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımı ile gerçekleşen fuar etkinliklerine Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, turizmci ve yetkilileri de katıldılar. Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk turizm sektörü arka arkaya iki (2016-2017) kötü turizm sezonu geçirdiğini, Türkiye’nin bu sene hakettiği ilgiyi ve rağbeti göreceğini, dolayısı ile turizmcilerimizin de yüzlerinin güleceğine inandıklarını bu seneki turist sayısının 38 milyon olacağını vurguladı. 1000 METRE KARELİK SERGİ ALANI Türkiye her yıl olduğu gibi bu yıl da 5/3 salonunu kiraladı. Yetkililerden alınan bilgilere göre bu seneki katılımcı sayısı geçen seneye oranla yüzde 10 artış gösterdi. Dünyanınen en fazla ziyaretçi sayısına ulaşan İTB fuarı Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşma alanlarından birisi olan 'Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)' ardından katıldığı en önemli fuarlardan birisi olmaya devam ediyor. İTB Berlin fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen otel, acente, işletmeci, girişimci, ve turizm profesyonellerini fuar alanında buluşturuyor. Bu yıl 13. gerçekleşen fuar, dünya çapında renkli kültürlerin buluştuğu, sergilendiği alan olarak tanınıyor.
Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen, Berlin Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (ITB 2018), kapılarını dünya turizm temsilcilerine şölenle açtı.

ALMANYA- Almanya eyaletlerinden Mecklenburg-Vorpommern sponsorluğunda görkemli açılışa, tüm dünyadan 184turizm ülkesi katıldı.

Bu yıl 13. gerçekleşen ve 1 Milyon ziyaretçinin katılacağı tahmin edilen fuarınaçılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptı.

Berlin Belediye Başkanları Michael Müller ve Dr. Michael  Frenzel’in açılış konuşmaları ardından Almanya Turizm Dernekleri Birliği Başkanı Zurab Pololikashvili ve ardından da Dünya Turizm Organizasyonu Başkanı Manuela Schwesig konuştular.

Fuarın bu seneki ortak sponsoru Mecklenburg-Vorpommern Eyalet Başkanının konuşmasından sonra İTB Berlin Genel Koordinatörü ve Müdürü Dr. Christian Göke misafirlerini selamladı.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Yaklaşık 3bin 500 seçilmiş kişinin katıldığı açılış şenliği sonrasında konuklara; etlisinden, sütlüsünden, tatlısından yemek ikramında bulunuldu.

İnternasyonal mutfak yemekleri açık büfe olarak sunuldu. Ziyafette en çok rağbet gören yiyecekler arasında Döner ve milli tatlımız olan Baklava başta gelenler arasındaydı.

TÜRKİYE HER ZAMAN GÜZEL!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımı ile gerçekleşen fuar etkinliklerine Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, turizmci ve yetkilileri de katıldılar.

Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk turizm sektörü arka arkaya iki (2016-2017) kötü turizm sezonu geçirdiğini, Türkiye’nin bu sene hakettiği ilgiyi ve rağbeti göreceğini, dolayısı ile turizmcilerimizin de yüzlerinin güleceğine inandıklarını bu seneki turist sayısının 38 milyon olacağını vurguladı.

1000 METRE KARELİK SERGİ ALANI

Türkiye her yıl olduğu gibi bu yıl da 5/3 salonunu kiraladı. Yetkililerden alınan bilgilere göre bu seneki katılımcı sayısı geçen seneye oranla yüzde 10 artış gösterdi.

Dünyanınen en fazla ziyaretçi sayısına ulaşan İTB fuarı

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşma alanlarından birisi olan 'Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)' ardından katıldığı en önemli fuarlardan birisi olmaya devam ediyor.

İTB Berlin fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen otel, acente, işletmeci, girişimci, ve turizm profesyonellerini fuar alanında buluşturuyor.

Bu yıl 13. gerçekleşen fuar, dünya çapında renkli kültürlerin buluştuğu, sergilendiği alan olarak tanınıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.