Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Belediye yolsuzluk raporları kafa kopardı

GÜNCEL 06.11.2018 - 13:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2366+ kez okundu.
 

Belediye yolsuzluk raporları kafa kopardı

Günlerdir Sayıştay’ın, özellikle AKP’li belediyelere ilişkin tespit ettiği skandallar gündeme oturmuş durumda.

AYDIN- Kamuoyu, yolsuzlukları konuşur, vatandaşlar yoksulluktan inlerken, AK Partili Belediyelerle ilgili raporları hazırlayan Sayıştay’da bir kişi görevinden alındı. Odatv’nin haberine göre, herkes yolsuzlukların ardından savcıların harekete geçmesini beklerken, Sayıştay’da bir skandal daha yaşandı. Odatv, dün gece tüm bu raporları hazırlayan denetçilerin başı olan ismin, Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker'in, apar topar görevinden alındığını duyurdu. Fikret Çöker’in yerine 2011 yılında Sayıştay üyesi olan Zekeriya Tüysüz'ün atandığını aktarıldı. Öte yandan, Sayıştay’ın internet sitesinde de sessiz sedasız başkan yardımcıları bölümünden Fikret Çöker’in ismi çıkarılarak, yerine Zekeriya Tüysüz ve özgeçmişinin yer aldığı belirtildi. Özgeçmişte de “02.11.2018 tarihinde denetim işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi” ifadeleri kullanıldı. Odatv'nin haberinden sonra sosyal medyada Fikret Çöker'in görevden alınması gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları, raporları hazırlayan Çöker'in görevden alınıp, yerine sessiz sedası Zekeriya Tüysüz'ün atanmasına tepki gösterdi. "Sayıştay raporları ile ilişkilisi yoktur" Sayıştay'ın "Kamu İdareleri Denetim Raporlarını" hazırlayan başkan yardımcısı Fikret Çöker görevden alınarak yerine Zekeriya Tüysüz'ün getirilmesinin medyada duyulması üzerine kendi internet siteleri üzerinden açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi: "Fikret ÇÖKER, 1992 yılında Sayıştay'da, "denetçi" olarak göreve başlamış, 2014 yılında "Sayıştay üyesi" seçilmiş Başkanlık Makamınca, 13.07.2016 tarihinde Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiş olup, Sayıştay üyeliğine dönme yönündeki talebi Başkanlık Makamının 02.11.2018 tarih ve 1854437 sayılı yazısı ile uygun bulunmuştur. Tesis edilen işlemin, talebine binaen yapıldığı Başkanlık onayında belirtilmiş olup, yayımlanan Sayıştay raporları ile herhangi bir ilişkilisi bulunmamaktadır. "Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, 1992 yılında Sayıştay'da denetçi olarak göreve başlayan, 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Dr. Zekeriya TÜYSÜZ görevlendirilmiştir."
Günlerdir Sayıştay’ın, özellikle AKP’li belediyelere ilişkin tespit ettiği skandallar gündeme oturmuş durumda.

AYDIN- Kamuoyu, yolsuzlukları konuşur, vatandaşlar yoksulluktan inlerken, AK Partili Belediyelerle ilgili raporları hazırlayan Sayıştay’da bir kişi görevinden alındı.

Odatv’nin haberine göre, herkes yolsuzlukların ardından savcıların harekete geçmesini beklerken, Sayıştay’da bir skandal daha yaşandı. Odatv, dün gece tüm bu raporları hazırlayan denetçilerin başı olan ismin, Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker'in, apar topar görevinden alındığını duyurdu.

Fikret Çöker’in yerine 2011 yılında Sayıştay üyesi olan Zekeriya Tüysüz'ün atandığını aktarıldı. Öte yandan, Sayıştay’ın internet sitesinde de sessiz sedasız başkan yardımcıları bölümünden Fikret Çöker’in ismi çıkarılarak, yerine Zekeriya Tüysüz ve özgeçmişinin yer aldığı belirtildi. Özgeçmişte de “02.11.2018 tarihinde denetim işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi” ifadeleri kullanıldı.

Odatv'nin haberinden sonra sosyal medyada Fikret Çöker'in görevden alınması gündem oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, raporları hazırlayan Çöker'in görevden alınıp, yerine sessiz sedası Zekeriya Tüysüz'ün atanmasına tepki gösterdi.

"Sayıştay raporları ile ilişkilisi yoktur"

Sayıştay'ın "Kamu İdareleri Denetim Raporlarını" hazırlayan başkan yardımcısı Fikret Çöker görevden alınarak yerine Zekeriya Tüysüz'ün getirilmesinin medyada duyulması üzerine kendi internet siteleri üzerinden açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Fikret ÇÖKER, 1992 yılında Sayıştay'da, "denetçi" olarak göreve başlamış, 2014 yılında "Sayıştay üyesi" seçilmiş Başkanlık Makamınca, 13.07.2016 tarihinde Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiş olup, Sayıştay üyeliğine dönme yönündeki talebi Başkanlık Makamının 02.11.2018 tarih ve 1854437 sayılı yazısı ile uygun bulunmuştur. Tesis edilen işlemin, talebine binaen yapıldığı Başkanlık onayında belirtilmiş olup, yayımlanan Sayıştay raporları ile herhangi bir ilişkilisi bulunmamaktadır.

"Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, 1992 yılında Sayıştay'da denetçi olarak göreve başlayan, 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Dr. Zekeriya TÜYSÜZ görevlendirilmiştir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.