Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Belediye Meclisi’nde ‘Cemaat’ tartışması

SİYASET 01.08.2019 - 20:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3991+ kez okundu.
 

Belediye Meclisi’nde ‘Cemaat’ tartışması

Kuşadası Belediye Meclisi’nde cemaat tartışması yaşandı.

AYDIN- Millet İttifakı Meclis Üyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti üyelerinden oluşan Millet İttifakı’nın Türkiye’de bulunan hiçbir cemaat ve tarikatla ilişkisi bulunmaz. Türkiye’de yasa dışı faaliyet gösteren cemaat ve tarikatları biz tanımayız, siz tanırsınız. Bu tarz konularda bizi uyarın, sonuçta tecrübelisiniz” dedi. Kuşadası Belediye Meclisi’nin 5. toplantısı Kuşadası Belediyesi Meclis Başkan Vekili Gürol Turhan başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi’nde yapıldı. Kuşadası Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine yol yapım ve onarım çalışmalarını hızlandırmak amaçlı ek olarak 1 milyon 500 bin Türk Lirası aktarılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı’nda Kuşadası Belediyesi tarafından yapılacak olan hayvan kesim ücretleri de belirlendi. Kuşadası merkez, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerindeki Kuşadası Belediyesi yetki alanında bulunan mezbahalarda yapılacak kesimler, büyükbaş hayvanlar için 400 Türk Lirası, küçükbaş hayvanlar için ise 60 Türk Lirası olarak belirlendi. “BİZ CEMAATLERİ, TARİKATLARI TANIMAYIZ AMA SİZ YAKINDAN TANIRSINIZ” Kuşadası Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi bölümünde, onaylanmak üzere İmar Komisyonu tarafından gündeme getirilen bir plan değişikliği talebi, Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri arasında sözlü tartışmaya neden oldu. Söz konusu plan değişikliği talebini veren Kuşadası Eğitim Kültür Sosyal Hizmet Vakfı’nın yasadışı faaliyet gösteren bir cemaate yakın olduğunu iddia eden Kuşadası Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Murat İnan’a yanıt Millet İttifakı Meclis Üyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz’dan geldi. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti üyelerinden oluşan Millet İttifakı’nın Türkiye’de bulunan hiçbir cemaat ve tarikatla ilişkisi bulunmadığını belirten Evrim Karakoz, Türkiye’de yasa dışı faaliyet gösteren cemaat ve tarikatları biz tanımayız, siz tanırsınız. Bu tarz konularda bizi uyarın sonuçta tecrübelisiniz” dedi. “BİZ EĞİTİME DESTEK OLMAK İÇİN SÖZ KONUSU PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİ ONAYLADIK” İmar Komisyonu Üyesi ve Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ali Genç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu plan değişikliğini eğitime destek olmak amaçlı onayladıklarını belirterek, “Biz Türkiye’de yasadışı faaliyet gösteren ne cemaatleri nede tarikatları tanırız. Bizim bu konuda tek amacımız eğitime destek olmaktı” dedi.
Kuşadası Belediye Meclisi’nde cemaat tartışması yaşandı.

AYDIN- Millet İttifakı Meclis Üyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti üyelerinden oluşan Millet İttifakı’nın Türkiye’de bulunan hiçbir cemaat ve tarikatla ilişkisi bulunmaz. Türkiye’de yasa dışı faaliyet gösteren cemaat ve tarikatları biz tanımayız, siz tanırsınız. Bu tarz konularda bizi uyarın, sonuçta tecrübelisiniz” dedi.

Kuşadası Belediye Meclisi’nin 5. toplantısı Kuşadası Belediyesi Meclis Başkan Vekili Gürol Turhan başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi’nde yapıldı.

Kuşadası Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine yol yapım ve onarım çalışmalarını hızlandırmak amaçlı ek olarak 1 milyon 500 bin Türk Lirası aktarılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı’nda Kuşadası Belediyesi tarafından yapılacak olan hayvan kesim ücretleri de belirlendi. Kuşadası merkez, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerindeki Kuşadası Belediyesi yetki alanında bulunan mezbahalarda yapılacak kesimler, büyükbaş hayvanlar için 400 Türk Lirası, küçükbaş hayvanlar için ise 60 Türk Lirası olarak belirlendi.

“BİZ CEMAATLERİ, TARİKATLARI TANIMAYIZ AMA SİZ YAKINDAN TANIRSINIZ”

Kuşadası Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi bölümünde, onaylanmak üzere İmar Komisyonu tarafından gündeme getirilen bir plan değişikliği talebi, Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri arasında sözlü tartışmaya neden oldu.

Söz konusu plan değişikliği talebini veren Kuşadası Eğitim Kültür Sosyal Hizmet Vakfı’nın yasadışı faaliyet gösteren bir cemaate yakın olduğunu iddia eden Kuşadası Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Murat İnan’a yanıt Millet İttifakı Meclis Üyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz’dan geldi. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti üyelerinden oluşan Millet İttifakı’nın Türkiye’de bulunan hiçbir cemaat ve tarikatla ilişkisi bulunmadığını belirten Evrim Karakoz, Türkiye’de yasa dışı faaliyet gösteren cemaat ve tarikatları biz tanımayız, siz tanırsınız. Bu tarz konularda bizi uyarın sonuçta tecrübelisiniz” dedi.

“BİZ EĞİTİME DESTEK OLMAK İÇİN SÖZ KONUSU PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİ ONAYLADIK”

İmar Komisyonu Üyesi ve Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ali Genç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu plan değişikliğini eğitime destek olmak amaçlı onayladıklarını belirterek, “Biz Türkiye’de yasadışı faaliyet gösteren ne cemaatleri nede tarikatları tanırız. Bizim bu konuda tek amacımız eğitime destek olmaktı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.