Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bedellide Son 4 Gün

EKONOMİ 10.02.2015 - 11:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3074+ kez okundu.
 

Bedellide Son 4 Gün

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin bu şansı değerlendirmek için sadece 4 günü kaldı. Başvuru için son gün 13 Şubat Cuma.

Bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için son 4 güne girildi. Uygulamadan yaralanmak isteyenler için başvuru süresi 13 Şubat Cuma günü sona eriyor. 15 Aralık’ta başlayan bedelli askerlik için Şubat başı itibariyle 137 bin kişi başvuruda bulundu. Beklentinin üzerinde gerçekleşen bedelli başvurusunda sayının 150 bin ila 200 bin arasında olması bekleniyor. 3,6 MİLYAR GELİR BEKLENİYOR Yaş sınırı ve ödenecek tutarın düşük olması nedeniyle rekor başvuru bekleniyor. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen her bir yükümlü 18 bin TL ödüyor. Başvuru sayısının 200 bini bulması halinde 3 milyar 600 bin TL gelir elde edilecek. MİLLİ PROJELERE KAYNAK Bedelli askerlikten elde edilecek gelir, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılarak, ATAK helikopteri, ALTAY tankı, ANKA insansız hava aracı, HÜRKUŞ milli uçağı, MİLGEM gemileri gibi milli projelerin finansmanında kullanılacak. İki prototipin üretimine başlanan Altay Ana Muhabere Milli Tankı, 2017’den itibaren seri olarak üretilmeye başlanacak. Askerlerin mayın tehdidine karşı korunmasını sağlayan Kirpi Projesi’nde de 614 araçtan 473’ü kabul edildi. İLK MİLLİ SAVAŞ GEMİSİ İlk milli savaş gemisi olacak Milgem, Türkiye’de tasarlanıp üretildi ve ikisi donanmanın envanterine girdi. İnsansız Hava Aracı Anka ise ilk uçuşunu 2010’da yaptı. Üretim faliyetleri devam ediyor. Bir başka milli proje Hürkuş da ilk Türk tasarımı eğitim uçağı olarak 2013’te ilk uçuşunu yaptı. ATAK Projesinde de 5 helikopterin teslimatı gerçekleştirildi. 50 helikopter Türkiye’de üretilecek. Milli projeler kapsamında ayrıca.
Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin bu şansı değerlendirmek için sadece 4 günü kaldı. Başvuru için son gün 13 Şubat Cuma.

Bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için son 4 güne girildi. Uygulamadan yaralanmak isteyenler için başvuru süresi 13 Şubat Cuma günü sona eriyor. 15 Aralık’ta başlayan bedelli askerlik için Şubat başı itibariyle 137 bin kişi başvuruda bulundu. Beklentinin üzerinde gerçekleşen bedelli başvurusunda sayının 150 bin ila 200 bin arasında olması bekleniyor.

3,6 MİLYAR GELİR BEKLENİYOR

Yaş sınırı ve ödenecek tutarın düşük olması nedeniyle rekor başvuru bekleniyor. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen her bir yükümlü 18 bin TL ödüyor. Başvuru sayısının 200 bini bulması halinde 3 milyar 600 bin TL gelir elde edilecek.

MİLLİ PROJELERE KAYNAK

Bedelli askerlikten elde edilecek gelir, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılarak, ATAK helikopteri, ALTAY tankı, ANKA insansız hava aracı, HÜRKUŞ milli uçağı, MİLGEM gemileri gibi milli projelerin finansmanında kullanılacak. İki prototipin üretimine başlanan Altay Ana Muhabere Milli Tankı, 2017’den itibaren seri olarak üretilmeye başlanacak. Askerlerin mayın tehdidine karşı korunmasını sağlayan Kirpi Projesi’nde de 614 araçtan 473’ü kabul edildi.

İLK MİLLİ SAVAŞ GEMİSİ

İlk milli savaş gemisi olacak Milgem, Türkiye’de tasarlanıp üretildi ve ikisi donanmanın envanterine girdi. İnsansız Hava Aracı Anka ise ilk uçuşunu 2010’da yaptı. Üretim faliyetleri devam ediyor. Bir başka milli proje Hürkuş da ilk Türk tasarımı eğitim uçağı olarak 2013’te ilk uçuşunu yaptı. ATAK Projesinde de 5 helikopterin teslimatı gerçekleştirildi. 50 helikopter Türkiye’de üretilecek. Milli projeler kapsamında ayrıca.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.