Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bebek dostu plaketleri dağıtıldı

YAŞAM 05.01.2017 - 21:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3099+ kez okundu.
 

Bebek dostu plaketleri dağıtıldı

"Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi" unvanı plaketlerinin dağıtıldığı bildirildi.

AYDIN- Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından beri temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”nın yürütülmekte olduğu bildirildi. Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü, program kapsamında, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ile emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere, bebeklerini nasıl emzirecekleri konularında yardımcı olan hastanelerimiz “Bebek Dostu Hastane” ve Aile Sağlığı Merkezlerimizde“Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi” unvanını almakta olduğunu belirtti. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Aydın’da yürütülen söz konusu çalışma kapsamında, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce, Çine Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan kriterleri uygun birimlere “Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi” unvanı plaketleri dağıtıldı. Aydın genelinde 2017 yılı içerisinde çalışmaların devam edeceği de belirtilerek, “ Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimlerinde yapmış oldukları başarılı uygulamaları nedeniyle sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz” denildi.
"Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi" unvanı plaketlerinin dağıtıldığı bildirildi.

AYDIN- Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından beri temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”nın yürütülmekte olduğu bildirildi.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü, program kapsamında, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ile emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere, bebeklerini nasıl emzirecekleri konularında yardımcı olan hastanelerimiz “Bebek Dostu Hastane” ve Aile Sağlığı Merkezlerimizde“Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi” unvanını almakta olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Aydın’da yürütülen söz konusu çalışma kapsamında, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce, Çine Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan kriterleri uygun birimlere “Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi” unvanı plaketleri dağıtıldı. Aydın genelinde 2017 yılı içerisinde çalışmaların devam edeceği de belirtilerek, “ Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimlerinde yapmış oldukları başarılı uygulamaları nedeniyle sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.