Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

BDDK’ya transfer başkan

SAĞLIK 16.05.2015 - 17:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2969+ kez okundu.
 

BDDK’ya transfer başkan

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) başkanlığına Mehmet Ali Akben atandı.

Akben, Finans Katılım’da genel müdür yardımcılığı yaparken 2012’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurul üyeliğine getirilmişti. BDDK’da geçen yıl Mukim Öztekin sağlık sorunları nedeniyle başkanlık görevini bırakmış, 2 Mayıs’ta vefat etmişti. Resmi Gazete’de dün yayımlanan karara göre, boş bulunan BDDK üyeliğine Mehmet Ali Akben getirildi ve başkan atandı. İstifa nedeniyle boşalan BDDK üyeliğine de Mustafa Korhan atandı. BDDK başkanlığına getirilen Akben, faizsiz bankacılık alanında uzun yıllar çalıştı.  1980-1986 arasında özel sektör şirketlerinde mali işlerde yönetici olarak çalışan Akben, daha sonra çeşitli katılım bankalarının kuruluş dönemlerinde görev aldı. Akben, 1986-1989 yıllarında Faisal Finans’ta çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1989-1999 arasında Kuveyt Türk Finans Kurumu Mali İşler Müdürü olarak görev alan Akben, 1999-2005 yıllarında Anadolu Finans Genel Müdür Yardımcılığını üstlendi. Akben, 2006-2011 yıllarında Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. TMSF’de RCT Varlık Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Akben, sonrasında TMSF Finansman Daire Başkanlığı ve Adabank Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Akben, TMSF Kurul Üyesi olarak görev yapıyordu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) başkanlığına Mehmet Ali Akben atandı.

Akben, Finans Katılım’da genel müdür yardımcılığı yaparken 2012’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurul üyeliğine getirilmişti. BDDK’da geçen yıl Mukim Öztekin sağlık sorunları nedeniyle başkanlık görevini bırakmış, 2 Mayıs’ta vefat etmişti.

Resmi Gazete’de dün yayımlanan karara göre, boş bulunan BDDK üyeliğine Mehmet Ali Akben getirildi ve başkan atandı. İstifa nedeniyle boşalan BDDK üyeliğine de Mustafa Korhan atandı. BDDK başkanlığına getirilen Akben, faizsiz bankacılık alanında uzun yıllar çalıştı.  1980-1986 arasında özel sektör şirketlerinde mali işlerde yönetici olarak çalışan Akben, daha sonra çeşitli katılım bankalarının kuruluş dönemlerinde görev aldı. Akben, 1986-1989 yıllarında Faisal Finans’ta çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1989-1999 arasında Kuveyt Türk Finans Kurumu Mali İşler Müdürü olarak görev alan Akben, 1999-2005 yıllarında Anadolu Finans Genel Müdür Yardımcılığını üstlendi. Akben, 2006-2011 yıllarında Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. TMSF’de RCT Varlık Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Akben, sonrasında TMSF Finansman Daire Başkanlığı ve Adabank Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Akben, TMSF Kurul Üyesi olarak görev yapıyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.