Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Bayram Er'den DSİ'ye teşekkür

GÜNCEL 11.07.2017 - 11:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4261+ kez okundu.
 

Bayram Er'den DSİ'ye teşekkür

Aydın Ovası Sulama Birliği Başkan Bayram Er, “Öncelikle Devlet Su İşleri’ne ve Birlik personelimizin gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

AYDIN- Birlik binasında yapılan toplantıya Aydın Ovası Sulama Birliği Başkanı Bayram Er, Başkan Vekili Durmuş Özden, Yönetim Kurulu Üyeleri Necmettin Utangeç, İhsan Sayalan, Talat Dural ve Cumhur Derviş katıldı. Başkan Er, Ramazan Bayramı haftası hava sıcaklıklarının 48 derecelere tırmanması nedeniyle Büyük Menderes Havzası içindeki çiftçilerin aynı anda tarlalarına sulama yapmak istemeleri sonucunda Büyük Menderes Nehri Yatağı’nda su iletiminde aksaklıklar meydana geldiğini söyledi. Başkan Er, açıklamasına şöyle devam etti: “Sulayıcılarımızın bu durumdan zarar görmemesi için gerekli tedbirlere zaman geçirmeden alan DSİ 21. Bölgede Müdürümüz başta olmak üzere Bölge Müdürü Yardımcılarımıza, İşletme-Bakım Şube Müdürü ve personeli ile 211 Şube Müdürlüğü Personeline teşekkür ediyoruz. Ayrıca su sıkıntısından dolayı çiftçilerimizin zarar görmemesi için büyük bir özveri ile gece-gündüz demeden canla başla çalışan Birlik personelimize de teşekkür ediyoruz. “SU TASARRUFU ÇOK ÖNEMLİ” Bilindiği üzere bölgemizdeki barajların su seviyeleri istenilen seviyede değildir. 2017 yılı için yeterli olan sulama suyunun 2018 yılında da yeterli seviyede olması için çiftçilerimizin su kullanımında dikkatli olmaları gerekmektedir. Sulama sırasında su tasarrufuna özen göstermeleri, sulama esnasında tarla başında olmaları, doldur-boşalt tabir edilen gerektiğinden fazla su alıp, fazla suyu tahliye etmemeleri, sulamaları bitmeden önce görevlilere haber vererek sulama suyunun zamanında kesilmesini sağlamaları ve gereksiz su tahliyesi yapmamaları gerekmektedir. Aksi şekilde hareket eden çiftçilerimiz hakkında tutanak tutularak, yönetim kurulumuzca da cezai işlem uygulanacaktır. Bizim amacımız Sulama Birliğimize üye olan üreticilerimize daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunmak. Burada amacımız ceza uygulamak değil sulama sezonunda su ihtiyaçlarını karşılamak. Hiçbir tarla sahibi ihtiyacı olan suyu alamadım veya su sıkıntısı endişesine kapılmasın. Başta DSİ yetkilileri ve bizler üreticilerimiz için gereken çalışmaları yaptık ve yapıyoruz.”
Aydın Ovası Sulama Birliği Başkan Bayram Er, “Öncelikle Devlet Su İşleri’ne ve Birlik personelimizin gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

AYDIN- Birlik binasında yapılan toplantıya Aydın Ovası Sulama Birliği Başkanı Bayram Er, Başkan Vekili Durmuş Özden, Yönetim Kurulu Üyeleri Necmettin Utangeç, İhsan Sayalan, Talat Dural ve Cumhur Derviş katıldı.

Başkan Er, Ramazan Bayramı haftası hava sıcaklıklarının 48 derecelere tırmanması nedeniyle Büyük Menderes Havzası içindeki çiftçilerin aynı anda tarlalarına sulama yapmak istemeleri sonucunda Büyük Menderes Nehri Yatağı’nda su iletiminde aksaklıklar meydana geldiğini söyledi. Başkan Er, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sulayıcılarımızın bu durumdan zarar görmemesi için gerekli tedbirlere zaman geçirmeden alan DSİ 21. Bölgede Müdürümüz başta olmak üzere Bölge Müdürü Yardımcılarımıza, İşletme-Bakım Şube Müdürü ve personeli ile 211 Şube Müdürlüğü Personeline teşekkür ediyoruz.

Ayrıca su sıkıntısından dolayı çiftçilerimizin zarar görmemesi için büyük bir özveri ile gece-gündüz demeden canla başla çalışan Birlik personelimize de teşekkür ediyoruz.

“SU TASARRUFU ÇOK ÖNEMLİ”

Bilindiği üzere bölgemizdeki barajların su seviyeleri istenilen seviyede değildir. 2017 yılı için yeterli olan sulama suyunun 2018 yılında da yeterli seviyede olması için çiftçilerimizin su kullanımında dikkatli olmaları gerekmektedir. Sulama sırasında su tasarrufuna özen göstermeleri, sulama esnasında tarla başında olmaları, doldur-boşalt tabir edilen gerektiğinden fazla su alıp, fazla suyu tahliye etmemeleri, sulamaları bitmeden önce görevlilere haber vererek sulama suyunun zamanında kesilmesini sağlamaları ve gereksiz su tahliyesi yapmamaları gerekmektedir. Aksi şekilde hareket eden çiftçilerimiz hakkında tutanak tutularak, yönetim kurulumuzca da cezai işlem uygulanacaktır. Bizim amacımız Sulama Birliğimize üye olan üreticilerimize daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunmak. Burada amacımız ceza uygulamak değil sulama sezonunda su ihtiyaçlarını karşılamak. Hiçbir tarla sahibi ihtiyacı olan suyu alamadım veya su sıkıntısı endişesine kapılmasın. Başta DSİ yetkilileri ve bizler üreticilerimiz için gereken çalışmaları yaptık ve yapıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.