Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Baydar, Zafer Bayramı yasağını sordu

SİYASET 04.08.2017 - 18:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3131+ kez okundu.
 

Baydar, Zafer Bayramı yasağını sordu

TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Binali Yılıdrım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin Ankara Valiliği’nce yasaklanmasıyla ilgili sorular yöneltti.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, soru önergesinde, “Ankara Valiliği ‘kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği’ gerekçesiyle Ağustos ayı boyunca açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve benzeri tüm toplu etkinlikleri ‘OHAL’ kapsamıyla yasaklamıştır. Ancak; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali yasaklanmamış, valilikten tüm izinlerin alındığını ve güvenlik önlemlerinin sağlandığını, festivalin süreceğini bildirmiştir” dedi. Baydar, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruların yanıtlarını sordu: “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Ankara Valiliği’nce bir önemi yok mudur? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde alınan güvenlik önlemlerinin,30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında alınması mümkün değil midir? Mümkün değilse gerekçeleri nelerdir? OHAL kapsamında “kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği” gerekçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi için geçerli değil midir? 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptal ettirilmesi için Ankara Valiliği'ne herhangi bir yazılı ya da sözlü talimat verilmiş midir? Bu tür uygulamalarla 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletin hafızalarından silinmek mi istenmektedir? Yasaklama kararını alan ilgili Vali’yi görevden almayı düşünüyor musunuz?”
TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Binali Yılıdrım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin Ankara Valiliği’nce yasaklanmasıyla ilgili sorular yöneltti.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, soru önergesinde, “Ankara Valiliği ‘kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği’ gerekçesiyle Ağustos ayı boyunca açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve benzeri tüm toplu etkinlikleri ‘OHAL’ kapsamıyla yasaklamıştır. Ancak; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali yasaklanmamış, valilikten tüm izinlerin alındığını ve güvenlik önlemlerinin sağlandığını, festivalin süreceğini bildirmiştir” dedi. Baydar, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruların yanıtlarını sordu:

“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Ankara Valiliği’nce bir önemi yok mudur?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde alınan güvenlik önlemlerinin,30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında alınması mümkün değil midir? Mümkün değilse gerekçeleri nelerdir?

OHAL kapsamında “kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği” gerekçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi için geçerli değil midir?

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptal ettirilmesi için Ankara Valiliği'ne herhangi bir yazılı ya da sözlü talimat verilmiş midir?

Bu tür uygulamalarla 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletin hafızalarından silinmek mi istenmektedir?

Yasaklama kararını alan ilgili Vali’yi görevden almayı düşünüyor musunuz?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.