Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Baydar: Ulusumuzdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

SİYASET 13.02.2018 - 10:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3404+ kez okundu.
 

Baydar: Ulusumuzdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan Binali Yıldırım’ın, partisinin Muğla İl Kongresi’nde, izleyicilerin, “Başbakan bizi Afrin’e götür” sloganına karşılık gülümseyerek, “Çıkışta hazır olun gidiyoruz” sözlerini meclis gündemine taşıdı.

AYDIN- Milletvekili Baydar, “Gülümseyerek söylediğiniz bu alaycı sözden dolayı vatanı ve milleti için evlatlarını şehit veren bütün ailelerden, evladı orada çarpışan ailelerden ve tüm ulusumuzdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?” CHP’li Baydar, Başbakanın bu sözünün, gerçek dışı olduğu gibi aynı zamanda alaycı olduğunu belirterek, Başbakan tarafından aşağıdaki soruların yazılı olarak yanıtlanmasını istedi: 1- 10 Şubat 2018 Cuma günü, izleyicilere yanıt olarak, Afrin Operasyonu için söylemiş olduğunuz, “çıkışta hazır olun gidiyoruz” sözünüz, Afrin’de şehit olan ve hala orada ülkemiz için mücadele eden kahraman askerlerimizle dalga geçmek değil midir? 2- Gülümseyerek söylediğiniz bu alaycı sözden dolayı vatanı ve milleti için evlatlarını şehit veren bütün ailelerden, evladı orada çarpışan ailelerden ve tüm ulusumuzdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz? 3- Afrin’de askerlerimizin şehit düşerek hayatını kaybetmesi, sizin için sıradan bir olay mıdır? 4- Afrin’de askerlerimizin vatanı ve milleti için kahramanca mücadele ederken söylediğiniz bu alaycı sözü akıl süzgecinden geçirip, demokrasilerde var olan istifa mekanizmasını çalıştırarak, Başbakanlık görevinizden ayrılmayı düşünüyor musunuz?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan Binali Yıldırım’ın, partisinin Muğla İl Kongresi’nde, izleyicilerin, “Başbakan bizi Afrin’e götür” sloganına karşılık gülümseyerek, “Çıkışta hazır olun gidiyoruz” sözlerini meclis gündemine taşıdı.

AYDIN- Milletvekili Baydar, “Gülümseyerek söylediğiniz bu alaycı sözden dolayı vatanı ve milleti için evlatlarını şehit veren bütün ailelerden, evladı orada çarpışan ailelerden ve tüm ulusumuzdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?”

CHP’li Baydar, Başbakanın bu sözünün, gerçek dışı olduğu gibi aynı zamanda alaycı olduğunu belirterek, Başbakan tarafından aşağıdaki soruların yazılı olarak yanıtlanmasını istedi:

1- 10 Şubat 2018 Cuma günü, izleyicilere yanıt olarak, Afrin Operasyonu için söylemiş olduğunuz, “çıkışta hazır olun gidiyoruz” sözünüz, Afrin’de şehit olan ve hala orada ülkemiz için mücadele eden kahraman askerlerimizle dalga geçmek değil midir?

2- Gülümseyerek söylediğiniz bu alaycı sözden dolayı vatanı ve milleti için evlatlarını şehit veren bütün ailelerden, evladı orada çarpışan ailelerden ve tüm ulusumuzdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

3- Afrin’de askerlerimizin şehit düşerek hayatını kaybetmesi, sizin için sıradan bir olay mıdır?

4- Afrin’de askerlerimizin vatanı ve milleti için kahramanca mücadele ederken söylediğiniz bu alaycı sözü akıl süzgecinden geçirip, demokrasilerde var olan istifa mekanizmasını çalıştırarak, Başbakanlık görevinizden ayrılmayı düşünüyor musunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.