Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Baydar, askeri öğrencileri savundu

SİYASET 13.03.2017 - 13:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2714+ kez okundu.
 

Baydar, askeri öğrencileri savundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bugün Hava Harp Okulu tutuklu öğrencilerinin mağdur aileleri ile birlikte TBMM'de basın açıklaması yaptı.

AYDIN- Metin Lütfi Baydar açıklamasına rakamlar vererek başladı ve “15 Temmuz 2016’dan sonra hükümet, çıkardığı KHK'lar ile kamuda çalışan 97.267 kişiyi görevlerinden ihraç etmiştir” dedi. Bu durumdan askeri okullarda öğrenim görmekte olan öğrencilerin de etkilendiğini belirten Baydar, “142 Hava Harp Okulu öğrencisi Ankara’da, 332 Hava Harp Okulu öğrencisi İstanbul’da, Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan 47 öğrenci ve Kara Harp Okulu’ndan 156 öğrenci olmak üzere toplamda 677 öğrenci tutuklanmıştır. Ankara’da tutuklu bulunan Hava Harp Okulu öğrencileri hakkında dava açılmış ve duruşmaları yapılmış, serbest bırakılmıştır. Ancak İstanbul’da tutukluluk halleri devam eden 332 öğrenciden 70’inin duruşması bugün İstanbul’da yapılmaktadır. Ankara’da serbest bırakılan öğrencilerle İstanbul’da tutuklu bulunan öğrencilerin durumları aynıdır. Bu nedenle dava görüşülmeye gerek duyulmadan serbest bırakılmaları mümkündür” şeklinde konuştu. “Adalete Dayanmayan Kuvvet Zalimdir” 8 aydan beri tutuklu bulunan askeri öğrencilerin adeta mahkûmiyetle cezalandırıldıklarını dile getiren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, açıklamasına şöyle devam etti: !Bu durum adalete gölge düşürmektedir. Türkiye’de bu uzun tutukluluk süresi normalleştirilerek ağır insan hakları ihlali suçu işlenmektedir. Ülkemizde hâkim mi yoktur, savcı mı yoktur? Bu öğrenciler neden tutuklu olarak bekletilmektedir? Yanımda sadece bir kısmı bulunan mağdur aileler perişan olmuşlardır. Geç gelen adalet, adalet değildir. Uzun tutukluluk süresi yüzünden AİHM, defalarca Türkiye’yi suçlu bularak tazminat ödemeye mahkûm etmiştir. Geriye kalan tüm öğrenciler için yargılama işlemi bir an önce başlatılmalı ve sonlandırılmalıdır. FETÖ’cülerin darbe girişiminden, üst rütbelerdeki komutanlar dahi haberimiz yok derken, öğrencilerin haberdar olabileceğini öne sürmek hangi vicdana sığar? Unutmayalım ki kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bugün Hava Harp Okulu tutuklu öğrencilerinin mağdur aileleri ile birlikte TBMM'de basın açıklaması yaptı.

AYDIN- Metin Lütfi Baydar açıklamasına rakamlar vererek başladı ve “15 Temmuz 2016’dan sonra hükümet, çıkardığı KHK'lar ile kamuda çalışan 97.267 kişiyi görevlerinden ihraç etmiştir” dedi.

Bu durumdan askeri okullarda öğrenim görmekte olan öğrencilerin de etkilendiğini belirten Baydar, “142 Hava Harp Okulu öğrencisi Ankara’da, 332 Hava Harp Okulu öğrencisi İstanbul’da, Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan 47 öğrenci ve Kara Harp Okulu’ndan 156 öğrenci olmak üzere toplamda 677 öğrenci tutuklanmıştır. Ankara’da tutuklu bulunan Hava Harp Okulu öğrencileri hakkında dava açılmış ve duruşmaları yapılmış, serbest bırakılmıştır. Ancak İstanbul’da tutukluluk halleri devam eden 332 öğrenciden 70’inin duruşması bugün İstanbul’da yapılmaktadır. Ankara’da serbest bırakılan öğrencilerle İstanbul’da tutuklu bulunan öğrencilerin durumları aynıdır. Bu nedenle dava görüşülmeye gerek duyulmadan serbest bırakılmaları mümkündür” şeklinde konuştu.

“Adalete Dayanmayan Kuvvet Zalimdir”

8 aydan beri tutuklu bulunan askeri öğrencilerin adeta mahkûmiyetle cezalandırıldıklarını dile getiren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, açıklamasına şöyle devam etti:

!Bu durum adalete gölge düşürmektedir. Türkiye’de bu uzun tutukluluk süresi normalleştirilerek ağır insan hakları ihlali suçu işlenmektedir. Ülkemizde hâkim mi yoktur, savcı mı yoktur? Bu öğrenciler neden tutuklu olarak bekletilmektedir?

Yanımda sadece bir kısmı bulunan mağdur aileler perişan olmuşlardır. Geç gelen adalet, adalet değildir. Uzun tutukluluk süresi yüzünden AİHM, defalarca Türkiye’yi suçlu bularak tazminat ödemeye mahkûm etmiştir. Geriye kalan tüm öğrenciler için yargılama işlemi bir an önce başlatılmalı ve sonlandırılmalıdır.

FETÖ’cülerin darbe girişiminden, üst rütbelerdeki komutanlar dahi haberimiz yok derken, öğrencilerin haberdar olabileceğini öne sürmek hangi vicdana sığar?

Unutmayalım ki kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.