Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan Ülkü'ye vefa toplantısı

GÜNCEL 16.10.2020 - 15:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2730+ kez okundu.
 

Başkan Ülkü'ye vefa toplantısı

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, korona virüse yenik düşen Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü'yü anmak adına basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıda Dr. Ülkü şu sözlerle anlatıldı: "Aydın Tabip Odası tarihinin en acı gününü yaşadı... Hergün açıklanan turkuaz tabloya bir sayı daha düştü. Esat ağabeyimiz, bir sayıdan daha fazlası, eş, baba, sanatçı her şeyden öte iyi bir hekimdi. Yaşamdan keyif alır, çevresine neşe verirdi. Aileden Sümerbank’lı, yurtsever ve Atatürkçü’ydü. Bornova Anadolu Lisesi , Ankara Fen Lisesi ardından, Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun olup, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden uzmanlığını almıştı. Mezuniyeti sonrası Yenipazar Hükümet Tabipliği yaptı. İhtisasını tamamladıktan sonra Nazilli Devlet Hastanesi’nde mesleğini sürdürdü. Aydın’da en geniş katılımlı sağlık eylemini O’nun başhekimliği döneminde Nazilli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirmiştik. Aydın Tabip Odası’na da uzun yıllar hizmet verdi. 2004-2008 döneminde Tabip Odamız Onur Kurulu Üyeliği, 2012-2020 döneminde Odamız Onur Kurulu Başkanlığı yaptı, 25-26 Temmuz 2020 tarihinde de Tabip Odası Başkanlığı görevini üstlendi. Ne yazık ki kendisini  bu dönemde erkenden yitirdik. Sağlık personeli tükenme noktasında; korona virüsüne Aydın ilinde ilk doktorumuzu şehit verdik, umuyoruz bu son olur. Hem toplumsal hem de yönetsel düzeyde,sağlık çalışanlarının hastalık risklerini en aza indirecek, çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirecek ve yalnız olmadıklarını hissettirecek düzenlemelerin bir an evvel hayata geçirilmesi toplumun ve devletin sağlık çalışanlarına olan borcudur.Sağlık çalışanları, işlerini yaparken güvende olduklarını ve korunduklarını hissetmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadırlar. Ayrıca belirtmek isteriz ki; Çalışanların, çalışırken veya işten kaynaklı olarak yaralanması veya hastalanması iş kazası veya meslek hastalığı  olarak kabul edilir. Sağlık çalışanları pandemi döneminde hiç olmadıkları kadar büyük bir iş yükü ve enfeksiyon riski altında çalışmaktadır.Sağlık işkolunda gelişen COVİD-19 hastalığı dünya genelinde meslek hastalığı olarak kabul edilmektedir. Gelinen bu noktada her ne kadar ağır koşullarda çalışsalar, çoğu zaman hak ettikleri ücreti alamasalar ve sıklıkla sözel ve fiziksel şiddetin mağduru olsalar da sağlık emekçileri, en önemli ve en değerli insan kaynağımızdır. Pandemi süreci bu gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. Salgın hastalık dönemi gibi olağanüstü koşullarda göstermiş oldukları yüksek sorumluluk duygusu, iş disiplini ve yaptıkları büyük fedakarlıklar göz önüne alınarak taleplerine kulak verilmelidir. Bu perspektifle atılabilecek en anlamlı adımlar; sağlık çalışanlarında COVID-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, bunun için gerekli olan yasal ve idari düzenlemelerin yapılması yürekten temennimizdir. Ölene dek örgütçülüğü, güzel enerjisiyle bizleri bir araya getiren, bilimsel birikimini sağlık ve sağlık çalışanları için seferber eden Esat ağabeyimizi, bir dostumuzu kaybettik. Üzgünüz… Ruhu Şad olsun."
Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, korona virüse yenik düşen Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü'yü anmak adına basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıda Dr. Ülkü şu sözlerle anlatıldı:

"Aydın Tabip Odası tarihinin en acı gününü yaşadı... Hergün açıklanan turkuaz tabloya bir sayı daha düştü. Esat ağabeyimiz, bir sayıdan daha fazlası, eş, baba, sanatçı her şeyden öte iyi bir hekimdi. Yaşamdan keyif alır, çevresine neşe verirdi. Aileden Sümerbank’lı, yurtsever ve Atatürkçü’ydü.

Bornova Anadolu Lisesi , Ankara Fen Lisesi ardından, Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun olup, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden uzmanlığını almıştı. Mezuniyeti sonrası Yenipazar Hükümet Tabipliği yaptı. İhtisasını tamamladıktan sonra Nazilli Devlet Hastanesi’nde mesleğini sürdürdü. Aydın’da en geniş katılımlı sağlık eylemini O’nun başhekimliği döneminde Nazilli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirmiştik.

Aydın Tabip Odası’na da uzun yıllar hizmet verdi. 2004-2008 döneminde Tabip Odamız Onur Kurulu Üyeliği, 2012-2020 döneminde Odamız Onur Kurulu Başkanlığı yaptı, 25-26 Temmuz 2020 tarihinde de Tabip Odası Başkanlığı görevini üstlendi. Ne yazık ki kendisini  bu dönemde erkenden yitirdik.

Sağlık personeli tükenme noktasında; korona virüsüne Aydın ilinde ilk doktorumuzu şehit verdik, umuyoruz bu son olur. Hem toplumsal hem de yönetsel düzeyde,sağlık çalışanlarının hastalık risklerini en aza indirecek, çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirecek ve yalnız olmadıklarını hissettirecek düzenlemelerin bir an evvel hayata geçirilmesi toplumun ve devletin sağlık çalışanlarına olan borcudur.Sağlık çalışanları, işlerini yaparken güvende olduklarını ve korunduklarını hissetmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadırlar.

Ayrıca belirtmek isteriz ki; Çalışanların, çalışırken veya işten kaynaklı olarak yaralanması veya hastalanması iş kazası veya meslek hastalığı  olarak kabul edilir. Sağlık çalışanları pandemi döneminde hiç olmadıkları kadar büyük bir iş yükü ve enfeksiyon riski altında çalışmaktadır.Sağlık işkolunda gelişen COVİD-19 hastalığı dünya genelinde meslek hastalığı olarak kabul edilmektedir. Gelinen bu noktada her ne kadar ağır koşullarda çalışsalar, çoğu zaman hak ettikleri ücreti alamasalar ve sıklıkla sözel ve fiziksel şiddetin mağduru olsalar da sağlık emekçileri, en önemli ve en değerli insan kaynağımızdır. Pandemi süreci bu gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. Salgın hastalık dönemi gibi olağanüstü koşullarda göstermiş oldukları yüksek sorumluluk duygusu, iş disiplini ve yaptıkları büyük fedakarlıklar göz önüne alınarak taleplerine kulak verilmelidir.

Bu perspektifle atılabilecek en anlamlı adımlar; sağlık çalışanlarında COVID-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, bunun için gerekli olan yasal ve idari düzenlemelerin yapılması yürekten temennimizdir.

Ölene dek örgütçülüğü, güzel enerjisiyle bizleri bir araya getiren, bilimsel birikimini sağlık ve sağlık çalışanları için seferber eden Esat ağabeyimizi, bir dostumuzu kaybettik.

Üzgünüz… Ruhu Şad olsun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.