Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Ülken: Er ya da geç incire destek verilecek

EKONOMİ 12.06.2017 - 12:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4216+ kez okundu.
 

Başkan Ülken: Er ya da geç incire destek verilecek

Dünyanın en önemli incir üretim merkezi olan Aydın’da üreticiler 2017 yılı tarım destekleme listesinde inciri yine görememesi hayal kırıklığına neden oldu.

AYDIN- Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, incirle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Farklı bir destek kaleminde incire destek çıkabilir” dedi. Yaklaşık 362 hektar alanda 6 milyon 743 bin meyve veren incir ağacı bulunan Aydın’da, incire prim sözü yine vaatlerden öteye geçemedi. 186 bin ton taze incir rekoltesi bulunan ve 60 bin ton civarında da kuru incir elde edilen Aydın’da, üretici 2017 yılı için yine hüsrana uğradı. 2016 yılında yurt dışına 45 bin ton ihracatı bulunan Aydın’ın incir ihracatından geçen yıl 215 milyon dolar gelir sağlamasına rağmen incire prim desteğinin olmaması bir kez daha üreticinin canını sıktı. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, incir için bakanlıkta ayrı bir çalışma olduğunu ifade ederek, üreticiyi rahatlatan açıklamayı yaptı. Başkan Ülken, incirin de en kısa sürede desteklenen ürünler arasında yer alacağını belirtti. “Er ya da geç destek verilecek” İncire destek anlamında birtakım çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki yıllarda üreticiye sevindirici haberin mutlaka duyurulacağını belirten Hakan Ülken, “Biz senelerdir ifade ediyoruz ancak son açıklanan destekleme kalemleri arasında incir yine yoktu. İncirle ilgili son açıklanan destek paketi dışında Türkiye genelinde incir ve muadili 6 ürün için bakanlıkta bir çalışma konusu olduğunu biliyoruz. Umudumuzu kesmeyelim. Farklı bir destek kaleminde incire destek çıkabilir. Bununla ilgili biz gerekli lobi çalışmasını sürdüreceğiz. Er veya geç hem incirimize ve Aydın’daki ürünlerimizin hemen hemen hepsi için prim desteği beklentimiz sürüyor” diye konuştu.
Dünyanın en önemli incir üretim merkezi olan Aydın’da üreticiler 2017 yılı tarım destekleme listesinde inciri yine görememesi hayal kırıklığına neden oldu.

AYDIN- Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, incirle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Farklı bir destek kaleminde incire destek çıkabilir” dedi.

Yaklaşık 362 hektar alanda 6 milyon 743 bin meyve veren incir ağacı bulunan Aydın’da, incire prim sözü yine vaatlerden öteye geçemedi. 186 bin ton taze incir rekoltesi bulunan ve 60 bin ton civarında da kuru incir elde edilen Aydın’da, üretici 2017 yılı için yine hüsrana uğradı. 2016 yılında yurt dışına 45 bin ton ihracatı bulunan Aydın’ın incir ihracatından geçen yıl 215 milyon dolar gelir sağlamasına rağmen incire prim desteğinin olmaması bir kez daha üreticinin canını sıktı. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, incir için bakanlıkta ayrı bir çalışma olduğunu ifade ederek, üreticiyi rahatlatan açıklamayı yaptı. Başkan Ülken, incirin de en kısa sürede desteklenen ürünler arasında yer alacağını belirtti.

“Er ya da geç destek verilecek”

İncire destek anlamında birtakım çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki yıllarda üreticiye sevindirici haberin mutlaka duyurulacağını belirten Hakan Ülken, “Biz senelerdir ifade ediyoruz ancak son açıklanan destekleme kalemleri arasında incir yine yoktu. İncirle ilgili son açıklanan destek paketi dışında Türkiye genelinde incir ve muadili 6 ürün için bakanlıkta bir çalışma konusu olduğunu biliyoruz. Umudumuzu kesmeyelim. Farklı bir destek kaleminde incire destek çıkabilir. Bununla ilgili biz gerekli lobi çalışmasını sürdüreceğiz. Er veya geç hem incirimize ve Aydın’daki ürünlerimizin hemen hemen hepsi için prim desteği beklentimiz sürüyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.