Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Türüt Kadir Gecesi’ni kutladı

GENEL 31.05.2019 - 12:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3793+ kez okundu.
 

Başkan Türüt Kadir Gecesi’ni kutladı

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, 31 Mayıs gecesi kutlanacak olan Kadir Gecesi nedeniyle basın açıklaması yaparak, ülkemizin ve tüm müslümanların Kadir Gecesi’ni kutladı.

AYDIN- Türüt, bu faziletli gecenin ihya edileceği saatlerde dünyanın birçok bölgesinde Müslüman kanının akıtıldığını, acı ve gözyaşına maruz bırakıldığını belirterek, havaya kalkan tüm eller o mazlum kardeşlerimiz için de dua etmelidir, diyerek şunları söyledi: ‘’Kadir gecesinde edilen duaya Allah icabet eder. Bu mübarek gecede yapılan tüm duaların, kılınan namazların, yapılan zikirlerin Allah tarafından kabul edileceğinden şüphe duymayın. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: ‘Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir. Kadir gecesi öyle bir gecedir ki yer gök O’nun nuruyla aydınlanır! Bu gecenin aydınlığı kalplerimizi de aydınlatsın. Cenabı Allah, kalpleri mühürlenmiş olanları o mühürden kurtarsın, hidayetiyle mağfiret eylesin. Kadir gecesinde yapılan ibadetlerin son derece faydalı olduğunu Müslüman kardeşlerimiz unutmasın. Bu gece ihtiyacımız olan manevi âlemin huzuru ve mutluluğu için çalışmamız gerekir. Bu gece kaza namazı kılarak, bol bol tövbe istiğfarda bulunarak, bu geceyi bize ihya eden Allah’a şükür ederek geçireceğimiz her saniye bu gecenin feyzinden nasiplenmemizi sağlayacaktır. Umuyoruz ki bu gece yapacağımız ibadetlerimizle günahlarımızdan kurtuluruz. Cenab-i Allah’ın af ve mağfiretine nail olan kullarından oluruz. Bu gecenin bereketinden, takva ve nurundan nasiplenen kullarından oluruz. Yüce Allah, mübarek Kadir gecesini hakkıyla ihya eden kullar arasına bizleri de ilhak eylesin. Zatına kul ve Habibine ümmet olma şerefine nail olarak cennetine girmeyi nasip etsin. Ülkemiz başta olmak üzere, tüm Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kadir Gecesi’nin samimi duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını yüce Allah Celle ve Celalüh’ten temenni ediyorum.”
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, 31 Mayıs gecesi kutlanacak olan Kadir Gecesi nedeniyle basın açıklaması yaparak, ülkemizin ve tüm müslümanların Kadir Gecesi’ni kutladı.

AYDIN- Türüt, bu faziletli gecenin ihya edileceği saatlerde dünyanın birçok bölgesinde Müslüman kanının akıtıldığını, acı ve gözyaşına maruz bırakıldığını belirterek, havaya kalkan tüm eller o mazlum kardeşlerimiz için de dua etmelidir, diyerek şunları söyledi:

‘’Kadir gecesinde edilen duaya Allah icabet eder. Bu mübarek gecede yapılan tüm duaların, kılınan namazların, yapılan zikirlerin Allah tarafından kabul edileceğinden şüphe duymayın. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: ‘Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.

Kadir gecesi öyle bir gecedir ki yer gök O’nun nuruyla aydınlanır! Bu gecenin aydınlığı kalplerimizi de aydınlatsın. Cenabı Allah, kalpleri mühürlenmiş olanları o mühürden kurtarsın, hidayetiyle mağfiret eylesin.

Kadir gecesinde yapılan ibadetlerin son derece faydalı olduğunu Müslüman kardeşlerimiz unutmasın. Bu gece ihtiyacımız olan manevi âlemin huzuru ve mutluluğu için çalışmamız gerekir. Bu gece kaza namazı kılarak, bol bol tövbe istiğfarda bulunarak, bu geceyi bize ihya eden Allah’a şükür ederek geçireceğimiz her saniye bu gecenin feyzinden nasiplenmemizi sağlayacaktır.

Umuyoruz ki bu gece yapacağımız ibadetlerimizle günahlarımızdan kurtuluruz. Cenab-i Allah’ın af ve mağfiretine nail olan kullarından oluruz. Bu gecenin bereketinden, takva ve nurundan nasiplenen kullarından oluruz. Yüce Allah, mübarek Kadir gecesini hakkıyla ihya eden kullar arasına bizleri de ilhak eylesin. Zatına kul ve Habibine ümmet olma şerefine nail olarak cennetine girmeyi nasip etsin.

Ülkemiz başta olmak üzere, tüm Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kadir Gecesi’nin samimi duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını yüce Allah Celle ve Celalüh’ten temenni ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.