Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Toyran: Doğru yoldayız

SİYASET 17.02.2018 - 17:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4199+ kez okundu.
 

Başkan Toyran: Doğru yoldayız

Söke Belediyesi Kentsel Tasarım Rehberleri Semineri’ne katılımı değerlendiren Başkan Süleyman Toyran, çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

AYDIN- Söke Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kentsel Tasarım Rehberleri” konulu seminere katıldı. Yerel yönetimlerin kentsel tasarım konusunda bilgi ve deneyimlerini bir araya getiren Bakanlık, ‘Kentsel Tasarım Rehberi Hazırlama El Kitabı’ hazırladı. Söke Belediyesi de kentsel tasarım deneyimini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaşan, belediyelerden biri oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşen Kentsel Tasarım Semineri, Ankara’da yapılırken, seminere Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Belediye Başkan Yardımcısı Mine Aşçı da katıldı. Çok sayıda metropol kentin belediye başkanlarının katıldığı seminerde ilçe belediyesi Söke, Türkiye’nin planlı kentleşmesi için önemli olan toplantıda söz sahibi oldu. “SÖKE ÖNEMLİ BAŞLIKLARDAN BİRİ OLDU” Kentsel tasarım kavramı, gelişimi ve yeni yaklaşımların yanı sıra kentsel tasarım teorileri, ilke ve politikalarının gündem başlıkları arasında yer alan seminerde, bazı konuşmacıların Söke üzerinden verdikleri örnekler dikkat çekti. Yapılan konuşmalarda, Söke Belediyesi’nin kentsel tasarım çalışmalarından örnekler verildi. “BAKANLIK SÖKE’Yİ ÖNEMSİYOR” Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce de Söke’ye büyük onur yaşatmıştı. Bakanlığın “Şehircilikte Yeni Vizyon" teması ile gerçekleştirdiği Şehircilik Şurası’nda Söke Belediyesi de yer almış, “Şehrimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım” Komisyonu’nda Söke’ye de görev verilmişti. Söke Belediyesi bu komisyonda İstanbul, Eskişehir, Bursa ve Kayseri gibi büyükşehir belediyeleri ile görev yapmıştı. Kentsel tasarım ile ilgili Söke Belediyesi’nin çalışmalarını önemseyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 yılında gerçekleşen şuranın ardından, bu kez de Kentsel Tasarım Rehberi’nin hazırlanmasında Söke’den katkı isteyerek bir onur daha yaşatmış oldu. “DOĞRU YOLDAYIZ” Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke’nin kendi içinde yenilenmesi, geleceğin yaşanabilir kentini oluşturmak adına atılan kentsel tasarım çalışmalarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmaları ile örtüştüğünü görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Söke’nin kentsel tasarıma yönelik planlamaya mutlaka ihtiyacı olduğu malum. Yaşayanları mağdur etmeden sosyal donatı ve yeşil alan miktarının arttırılarak nefes alan bir kent yaratmayı hedefleyen çalışmaların karşılık bulacağına inanıyorum. Bu konuda kararlı çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Söke Belediyesi Kentsel Tasarım Rehberleri Semineri’ne katılımı değerlendiren Başkan Süleyman Toyran, çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

AYDIN- Söke Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kentsel Tasarım Rehberleri” konulu seminere katıldı.

Yerel yönetimlerin kentsel tasarım konusunda bilgi ve deneyimlerini bir araya getiren Bakanlık, ‘Kentsel Tasarım Rehberi Hazırlama El Kitabı’ hazırladı. Söke Belediyesi de kentsel tasarım deneyimini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaşan, belediyelerden biri oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşen Kentsel Tasarım Semineri, Ankara’da yapılırken, seminere Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Belediye Başkan Yardımcısı Mine Aşçı da katıldı. Çok sayıda metropol kentin belediye başkanlarının katıldığı seminerde ilçe belediyesi Söke, Türkiye’nin planlı kentleşmesi için önemli olan toplantıda söz sahibi oldu.

“SÖKE ÖNEMLİ BAŞLIKLARDAN BİRİ OLDU”

Kentsel tasarım kavramı, gelişimi ve yeni yaklaşımların yanı sıra kentsel tasarım teorileri, ilke ve politikalarının gündem başlıkları arasında yer alan seminerde, bazı konuşmacıların Söke üzerinden verdikleri örnekler dikkat çekti. Yapılan konuşmalarda, Söke Belediyesi’nin kentsel tasarım çalışmalarından örnekler verildi.

“BAKANLIK SÖKE’Yİ ÖNEMSİYOR”

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce de Söke’ye büyük onur yaşatmıştı. Bakanlığın “Şehircilikte Yeni Vizyon" teması ile gerçekleştirdiği Şehircilik Şurası’nda Söke Belediyesi de yer almış, “Şehrimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım” Komisyonu’nda Söke’ye de görev verilmişti. Söke Belediyesi bu komisyonda İstanbul, Eskişehir, Bursa ve Kayseri gibi büyükşehir belediyeleri ile görev yapmıştı. Kentsel tasarım ile ilgili Söke Belediyesi’nin çalışmalarını önemseyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 yılında gerçekleşen şuranın ardından, bu kez de Kentsel Tasarım Rehberi’nin hazırlanmasında Söke’den katkı isteyerek bir onur daha yaşatmış oldu.

“DOĞRU YOLDAYIZ”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke’nin kendi içinde yenilenmesi, geleceğin yaşanabilir kentini oluşturmak adına atılan kentsel tasarım çalışmalarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmaları ile örtüştüğünü görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Söke’nin kentsel tasarıma yönelik planlamaya mutlaka ihtiyacı olduğu malum. Yaşayanları mağdur etmeden sosyal donatı ve yeşil alan miktarının arttırılarak nefes alan bir kent yaratmayı hedefleyen çalışmaların karşılık bulacağına inanıyorum. Bu konuda kararlı çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.