Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Taşkın, Kadir Gecesi’ni kutladı

GENEL 31.05.2019 - 17:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4684+ kez okundu.
 

Başkan Taşkın, Kadir Gecesi’ni kutladı

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 31 Mayıs Cuma akşamı kutlanacak olan Kadir gecesi nedeniyle basın açıklaması yaptı.

AYDIN- Allah’ın, insanlara en büyük lütuflarından birinin de Kadir Gecesi olduğunu belirten Taşkın, Kur’an’da da belirtildiği gibi, bu gecenin önemine vurgu yaparak, en faziletli gecelerden biri olduğunu ve 31 Mayıs gecesinin, Müslümanların gafletten uyanacağı, günahlarının affedilerek Allah’ın mağfiretine nail olacağı bir gece olmasını temenni ettiğini belirterek şunları söyledi: “Milletimizin birlik ve beraberliği için bu gecenin feyzine ve Allah’ın inayetine ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü Milletin buna ihtiyacı var. İçinde yaşadığımız yüzyılın kültürel yozlaşması milletimizi de dejenere etti. İnsanı insan yapan değerler yozlaştı. Müslümanlar, ne yazık ki dünya nimetleriyle meşgul olmaya başladı.  Aile, akrabalık ve komşuluk ilişkileri büyük yara aldı. Aile kurumu çatırdıyor! Açları, çaresizleri, hastaları, yardıma muhtaçları maalesef göremiyoruz. Doğu Türkistan’da Suriye’de Irak’ta Kerkük’te Müslümanlar acı çekiyor, gözyaşı döküyor, zulüm görüyor. Bu mazlumların çektiği acıya seyirci kalırsak Allah hesabını sorar. Mazlumların yanında olmak, onların acısını anlamak, onlarla birlikte ağlamak bizim hem dini hem insani hasletimiz olmalıdır. Ne yazık ki dünya meşguliyetleri bizi oyaladığı için bu acıları göremiyoruz. İşte içinden geçtiğimiz bu süreçte Kadir Gecesi’nin anlamı ve önemi çok büyüktür. Namaz kılarak, Allah’ı zikrederek gecemizi bereketlendirelim. Kadir gecesini dolu dolu yaşayalım. Bu gece kendimiz için, yardıma muhtaç çaresiz insanlar için, aç ve hastalar için, dünya Müslümanları için, mazlum kardeşlerimiz için Allah’tan sağlık, huzur, mutluluk ve feraha kavuşmayı isteyelim. Katillerin, acımasız, gaddar, zalim milletlerin helaki için dua edelim. El açıp birlik ve beraberliğimiz için dua edelim. Kurtuluşumuz için dua edelim. Ellerimizi açarak Allah’tan bağışlanma dileyelim. Gecenin feyzi ile günahlarımızdan kurtulmaya çalışalım. Bunun için tövbe edelim.  Allah, dualara icabet edendir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bizim için anlamı ve önemi büyüktür. Seher vaktine kadar Allah’ın tüm nimetlerini kulları için bahşettiği, ‘isteyen yok mu vereyim’ dediği hayırlı bir gecedir. Ülkemizin ve nerede yaşarsa yaşasın tüm Müslümanların mübarek Kadir Gecesi’ni samimi duygularımla kutluyorum. Allah’ın af ve mağfiretine nail olduğu kullarından olmamızı temenni ediyorum. Bu gecenin bereketinden, takva ve nurundan nasiplenmeyi diliyorum.  Ülkemiz için, dünya Müslümanları için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 31 Mayıs Cuma akşamı kutlanacak olan Kadir gecesi nedeniyle basın açıklaması yaptı.

AYDIN- Allah’ın, insanlara en büyük lütuflarından birinin de Kadir Gecesi olduğunu belirten Taşkın, Kur’an’da da belirtildiği gibi, bu gecenin önemine vurgu yaparak, en faziletli gecelerden biri olduğunu ve 31 Mayıs gecesinin, Müslümanların gafletten uyanacağı, günahlarının affedilerek Allah’ın mağfiretine nail olacağı bir gece olmasını temenni ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Milletimizin birlik ve beraberliği için bu gecenin feyzine ve Allah’ın inayetine ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü Milletin buna ihtiyacı var. İçinde yaşadığımız yüzyılın kültürel yozlaşması milletimizi de dejenere etti. İnsanı insan yapan değerler yozlaştı. Müslümanlar, ne yazık ki dünya nimetleriyle meşgul olmaya başladı.  Aile, akrabalık ve komşuluk ilişkileri büyük yara aldı. Aile kurumu çatırdıyor! Açları, çaresizleri, hastaları, yardıma muhtaçları maalesef göremiyoruz.

Doğu Türkistan’da Suriye’de Irak’ta Kerkük’te Müslümanlar acı çekiyor, gözyaşı döküyor, zulüm görüyor. Bu mazlumların çektiği acıya seyirci kalırsak Allah hesabını sorar. Mazlumların yanında olmak, onların acısını anlamak, onlarla birlikte ağlamak bizim hem dini hem insani hasletimiz olmalıdır.

Ne yazık ki dünya meşguliyetleri bizi oyaladığı için bu acıları göremiyoruz.

İşte içinden geçtiğimiz bu süreçte Kadir Gecesi’nin anlamı ve önemi çok büyüktür. Namaz kılarak, Allah’ı zikrederek gecemizi bereketlendirelim. Kadir gecesini dolu dolu yaşayalım. Bu gece kendimiz için, yardıma muhtaç çaresiz insanlar için, aç ve hastalar için, dünya Müslümanları için, mazlum kardeşlerimiz için Allah’tan sağlık, huzur, mutluluk ve feraha kavuşmayı isteyelim. Katillerin, acımasız, gaddar, zalim milletlerin helaki için dua edelim. El açıp birlik ve beraberliğimiz için dua edelim. Kurtuluşumuz için dua edelim. Ellerimizi açarak Allah’tan bağışlanma dileyelim. Gecenin feyzi ile günahlarımızdan kurtulmaya çalışalım. Bunun için tövbe edelim.  Allah, dualara icabet edendir.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bizim için anlamı ve önemi büyüktür. Seher vaktine kadar Allah’ın tüm nimetlerini kulları için bahşettiği, ‘isteyen yok mu vereyim’ dediği hayırlı bir gecedir.

Ülkemizin ve nerede yaşarsa yaşasın tüm Müslümanların mübarek Kadir Gecesi’ni samimi duygularımla kutluyorum. Allah’ın af ve mağfiretine nail olduğu kullarından olmamızı temenni ediyorum. Bu gecenin bereketinden, takva ve nurundan nasiplenmeyi diliyorum.  Ülkemiz için, dünya Müslümanları için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.