Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Şahin, Madencilik Çalıştayı’na katıldı

EKONOMİ 28.11.2017 - 13:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2563+ kez okundu.
 

Başkan Şahin, Madencilik Çalıştayı’na katıldı

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’in katıldığı Türkiye'nin katma değerli sektörlerinin başında gelen Madencilik Sektörü, "Hayatımız Maden" temalı Madencilik Çalıştayı Antalya’da gerçekleştirildi.

AYDIN- Madencilik Çalıştayına Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, T. Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, Agrega Üreticileri Birliği, Seramik, Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Birliği, Aydın Sanayi Odası, Ege Bölgesi Madenciler Derneği ve Çanakkale Madenciler Derneği ortaklaşa düzenlerken, Çalıştaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Esat Göyük, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ve 500'ün üzerinde sektör temsilcisi katıldı. Madencilik Çalıştayı’nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Madencilik Sektörüne, Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmak için katma değerli ürün ihracatını gerçekleştirebileceği bir ekosistemi hayata geçirdikleri mesajını verirken, “Hammadde olarak ihraç edip işlenmiş ürün olarak ithal ediyoruz bu sona erecek. Madencilik sektöründe madene katma değer sağlayan fabrikalar kurulmasını zorunlu kılan bir sistemi hayata geçireceğiz. ARGE ve Teknolojik bir modeli hayata geçiriyoruz. Madencilikte maden hammadde olarak 1 katma değer üretiyorsa, nihai ürün 8 birim değer üretiyor. Madenine göre 30-40 katına çıkan bir ekosistem var. Madencilik sektörümüzde ihracat yapan çok firmamız var. Katma değerli ürün üretimi için teknolojiyi burada geliştirip, fabrikaları burada kurun. Kurumsallaşma ve profesyonelleşmeye yatırım yapın, ARGE ve Teknolojik yatırımlar için uluslararası işbirliklerine hazır olun" diye çağrıda bulundu. Maden Güvenlik Kurumu’nu hayata geçirdiklerini de ifade eden Albayrak, madencilere, “İşçi sağlığı ve iş güvenliği, çevre duyarlılığı kırmızı noktalarımız. 2017 yılında şu ana kadar 5 bin 480 firmada denetimlerde bulunduk. Yılsonuna kadar 6 bin maden işletmesini en az bir kez denetlemiş olacağız. 2018 yılında 7 bin firmayı denetlemeyi hedefliyoruz. Madenler risk gruplarına göre 3 gruba ayrıldı, her maden işletmesi yılda en az 1 kez denetlenecek. Yüksek risk barındıran madenler ise bir yılda en az 4 kez denetimden geçecek. Hazırlanın, toparlanın, habersiz denetimler olacak" uyarısında bulundu. Madencilik Çalıştayı’nda söz alan Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, Madencilik Çalıştayı’na katılımının ve verdiği mesajların sektöre moral olduğunu dile getirdi. Çalıştayın sektörün bundan sonra benzer çalıştay ve buluşmalarına öncülük edeceğine olan inancını belirtti. Şahin, “Sektörün piyasa araştırma için bir araya gelip çözüm üretmesi de önem arz etmektedir. Özellikle sürdürülebilir kamu algısını doğru yönlendirmek adına bir oluşum gerekli olacaktır” diyerek görüşlerini noktaladı.
AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’in katıldığı Türkiye'nin katma değerli sektörlerinin başında gelen Madencilik Sektörü, "Hayatımız Maden" temalı Madencilik Çalıştayı Antalya’da gerçekleştirildi.

AYDIN- Madencilik Çalıştayına Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, T. Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, Agrega Üreticileri Birliği, Seramik, Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Birliği, Aydın Sanayi Odası, Ege Bölgesi Madenciler Derneği ve Çanakkale Madenciler Derneği ortaklaşa düzenlerken, Çalıştaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Esat Göyük, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ve 500'ün üzerinde sektör temsilcisi katıldı.

Madencilik Çalıştayı’nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Madencilik Sektörüne, Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmak için katma değerli ürün ihracatını gerçekleştirebileceği bir ekosistemi hayata geçirdikleri mesajını verirken, “Hammadde olarak ihraç edip işlenmiş ürün olarak ithal ediyoruz bu sona erecek. Madencilik sektöründe madene katma değer sağlayan fabrikalar kurulmasını zorunlu kılan bir sistemi hayata geçireceğiz. ARGE ve Teknolojik bir modeli hayata geçiriyoruz. Madencilikte maden hammadde olarak 1 katma değer üretiyorsa, nihai ürün 8 birim değer üretiyor. Madenine göre 30-40 katına çıkan bir ekosistem var. Madencilik sektörümüzde ihracat yapan çok firmamız var. Katma değerli ürün üretimi için teknolojiyi burada geliştirip, fabrikaları burada kurun. Kurumsallaşma ve profesyonelleşmeye yatırım yapın, ARGE ve Teknolojik yatırımlar için uluslararası işbirliklerine hazır olun" diye çağrıda bulundu.

Maden Güvenlik Kurumu’nu hayata geçirdiklerini de ifade eden Albayrak, madencilere, “İşçi sağlığı ve iş güvenliği, çevre duyarlılığı kırmızı noktalarımız. 2017 yılında şu ana kadar 5 bin 480 firmada denetimlerde bulunduk. Yılsonuna kadar 6 bin maden işletmesini en az bir kez denetlemiş olacağız. 2018 yılında 7 bin firmayı denetlemeyi hedefliyoruz. Madenler risk gruplarına göre 3 gruba ayrıldı, her maden işletmesi yılda en az 1 kez denetlenecek. Yüksek risk barındıran madenler ise bir yılda en az 4 kez denetimden geçecek. Hazırlanın, toparlanın, habersiz denetimler olacak" uyarısında bulundu.

Madencilik Çalıştayı’nda söz alan Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, Madencilik Çalıştayı’na katılımının ve verdiği mesajların sektöre moral olduğunu dile getirdi. Çalıştayın sektörün bundan sonra benzer çalıştay ve buluşmalarına öncülük edeceğine olan inancını belirtti. Şahin, “Sektörün piyasa araştırma için bir araya gelip çözüm üretmesi de önem arz etmektedir. Özellikle sürdürülebilir kamu algısını doğru yönlendirmek adına bir oluşum gerekli olacaktır” diyerek görüşlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.