Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan Pehlivan Mevlana’yı andı

GÜNCEL 17.12.2018 - 10:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2499+ kez okundu.
 

Başkan Pehlivan Mevlana’yı andı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Mevlana'nın ölümünün 745. Yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Muhammed Celaleddin-i Rumi (1207-17 Aralık 1273)’nin hayatından çıkaracağımız çok dersin olduğunu vurgulayan Başkan Pehlivan mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’Hz. Mevlana, durgunluğu, duraklamayı, yenilgiyi, bezginliği ve hatta acziyeti elinin tersiyle itmeyi bilmiştir. Ölümle düğünü inancının potasında eriten, yüksek bir ahlakın, manevi aşkı yokluk deryasıyla özetleyen fazıl ve adanmış bir yüreğin gerek eserlerinden, gerekse de hayırla geçmiş hayatından çıkaracağımız çok dersler vardır. Vuslatının 745’inci senesinde Mevlana Muhammed Celaleddin-i Rumi'yi saygı ve minnetle anıyorum. Allah ( cc ) rahmet eylesin.’’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Mevlana'nın ölümünün 745. Yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Muhammed Celaleddin-i Rumi (1207-17 Aralık 1273)’nin hayatından çıkaracağımız çok dersin olduğunu vurgulayan Başkan Pehlivan mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Hz. Mevlana, durgunluğu, duraklamayı, yenilgiyi, bezginliği ve hatta acziyeti elinin tersiyle itmeyi bilmiştir. Ölümle düğünü inancının potasında eriten, yüksek bir ahlakın, manevi aşkı yokluk deryasıyla özetleyen fazıl ve adanmış bir yüreğin gerek eserlerinden, gerekse de hayırla geçmiş hayatından çıkaracağımız çok dersler vardır.

Vuslatının 745’inci senesinde Mevlana Muhammed Celaleddin-i Rumi'yi saygı ve minnetle anıyorum.

Allah ( cc ) rahmet eylesin.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.