Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan Özcan’dan Nazilli’nin tarihi gelişimine tam destek

KÜLTÜR 23.06.2020 - 22:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4162+ kez okundu.
 

Başkan Özcan’dan Nazilli’nin tarihi gelişimine tam destek

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen protokol imza törenine katıldı.

NAZİLLİ - Nazilli’nin tarımsal ve ekonomik gelişiminin yanı sıra kültürel zenginliklerinin araştırılması ve korunması noktasında çalışmalar yapan ve mevcut projeleri destekleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Adnan Menderes Üniversitesi, Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen protokol imza törenine katıldı. İmzalanan protokole göre, Sümerbank Balo Salonu restore edilirken aynı zamanda Aydın il sınırlarında bulunan ve içerisinde Mastaura Antik Kenti’nin de yer aldığı ören yerlerinde yüzey kazıları yapılacak. Nazilli’nin mevcut tarihi değerlerinin korunması ve bugüne kadar gizli kalmış zenginliklerinin de gün yüzüne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Özcan; “Bu projeye emek veren ve hayata geçirilmesi için destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, siyasilerimize, Reysaş GYO’ya ve üniversitemizin kıymetli idarecilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Nazillimizin en büyük değerlerinden biri olan Sümerbank’ı bir nebze de olsun canlandıracak, eski güzel günlerine geri döndürecek bir restorasyon projesi elbette ki Nazilli’de doğmuş ve bu topraklarda büyümüş olan bizleri çok heyecanlandırdı. Bunun yanı sıra tüm platformlarda dile getirdiğimiz gibi Nazillimizin tarihine ışık tutacak çalışmaların yapılması, ören yerlerinde profesyonel bir çalışma ile tarihi kalıntıların gün yüzüne çıkarılması gerekiyordu. Bugün tarihi bir sürece tanıklık ettiğimize inanıyorum” sözlerini kaydetti.
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen protokol imza törenine katıldı.

NAZİLLİ - Nazilli’nin tarımsal ve ekonomik gelişiminin yanı sıra kültürel zenginliklerinin araştırılması ve korunması noktasında çalışmalar yapan ve mevcut projeleri destekleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Adnan Menderes Üniversitesi, Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen protokol imza törenine katıldı.

İmzalanan protokole göre, Sümerbank Balo Salonu restore edilirken aynı zamanda Aydın il sınırlarında bulunan ve içerisinde Mastaura Antik Kenti’nin de yer aldığı ören yerlerinde yüzey kazıları yapılacak.

Nazilli’nin mevcut tarihi değerlerinin korunması ve bugüne kadar gizli kalmış zenginliklerinin de gün yüzüne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Özcan; “Bu projeye emek veren ve hayata geçirilmesi için destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, siyasilerimize, Reysaş GYO’ya ve üniversitemizin kıymetli idarecilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Nazillimizin en büyük değerlerinden biri olan Sümerbank’ı bir nebze de olsun canlandıracak, eski güzel günlerine geri döndürecek bir restorasyon projesi elbette ki Nazilli’de doğmuş ve bu topraklarda büyümüş olan bizleri çok heyecanlandırdı. Bunun yanı sıra tüm platformlarda dile getirdiğimiz gibi Nazillimizin tarihine ışık tutacak çalışmaların yapılması, ören yerlerinde profesyonel bir çalışma ile tarihi kalıntıların gün yüzüne çıkarılması gerekiyordu. Bugün tarihi bir sürece tanıklık ettiğimize inanıyorum” sözlerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.