Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Ozan, Turizm Haftası’nı kutladı

TURİZM 16.04.2018 - 10:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2831+ kez okundu.
 

Başkan Ozan, Turizm Haftası’nı kutladı

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ülkemizin genelinde olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de yaşanan turizm hareketliliğinden, yeni turizm sezonu ile birlikte İlçemiz Karpuzlu da istifade etmeli ve belki birkaç sene sonra yüz binlerce turistin akınına uğrayan bir turizm cenneti olmalıdır” dedi.

AYDIN- Temiz ve sakin doğasıyla ülkemizin ender bölgelerinden olan Karpuzlu ve Alinda Antik Kenti’nin, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir liman olma potansiyeline sahip olduğunu belirten Başkan Ozan, mesajında şunları söyledi: “Kamu ve özel sektör aracılığıyla tarihi yapıların restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla Karpuzlu’muzun turist kapasitesinin artırılması da bu anlamda büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple, Karpuzlu’muzun turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesi, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, belediyemiz, oda başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz (STK), siyasi parti başkanları, yatırımcılarımız ve esnafımız ile birlikte el ele vererek birlikte hareket etmeliyiz. Bizler Karpuzlu Belediyesi olarak tarihi ve kültürel zenginliğimiz olan Alinda Antik Kenti’mizdeki öğelerin açığa çıkarılması, korunması, sergilenmesi, çevre düzenlemeleri, aydınlatılması, yürüyüş yollarının düzenlemesi, tanıtım tabelalarının konuşlandırılması ve ilçemizin çekiciliğinin artırılması kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı’na projemizi teslim ettik. Projemiz onaylandıktan sonra İlçemiz ve Alinda için önemli bir mesafe kat etmiş olacağız. Ayrıca, Alinda Antik Kenti’mizin tanıtımı için el broşürü basımı ve basın yoluyla en iyi şekilde tanıtma yapıyoruz. Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali ve Deve Güreşi Festivalleri’mizle ilçemiz Alinda Antik Kenti’ni dikkat çekmeye çalışıyoruz. İlçemiz turizm için konaklama tesisleri yayla turizmi yapılması kapsamında proje hazırlıklarımız devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve İlçemiz de turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftası’nı kutluyorum.”
Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ülkemizin genelinde olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de yaşanan turizm hareketliliğinden, yeni turizm sezonu ile birlikte İlçemiz Karpuzlu da istifade etmeli ve belki birkaç sene sonra yüz binlerce turistin akınına uğrayan bir turizm cenneti olmalıdır” dedi.

AYDIN- Temiz ve sakin doğasıyla ülkemizin ender bölgelerinden olan Karpuzlu ve Alinda Antik Kenti’nin, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir liman olma potansiyeline sahip olduğunu belirten Başkan Ozan, mesajında şunları söyledi:

“Kamu ve özel sektör aracılığıyla tarihi yapıların restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla Karpuzlu’muzun turist kapasitesinin artırılması da bu anlamda büyük önem arz etmektedir.

Bu sebeple, Karpuzlu’muzun turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesi, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, belediyemiz, oda başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz (STK), siyasi parti başkanları, yatırımcılarımız ve esnafımız ile birlikte el ele vererek birlikte hareket etmeliyiz.

Bizler Karpuzlu Belediyesi olarak tarihi ve kültürel zenginliğimiz olan Alinda Antik Kenti’mizdeki öğelerin açığa çıkarılması, korunması, sergilenmesi, çevre düzenlemeleri, aydınlatılması, yürüyüş yollarının düzenlemesi, tanıtım tabelalarının konuşlandırılması ve ilçemizin çekiciliğinin artırılması kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı’na projemizi teslim ettik. Projemiz onaylandıktan sonra İlçemiz ve Alinda için önemli bir mesafe kat etmiş olacağız.

Ayrıca, Alinda Antik Kenti’mizin tanıtımı için el broşürü basımı ve basın yoluyla en iyi şekilde tanıtma yapıyoruz.

Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali ve Deve Güreşi Festivalleri’mizle ilçemiz Alinda Antik Kenti’ni dikkat çekmeye çalışıyoruz.

İlçemiz turizm için konaklama tesisleri yayla turizmi yapılması kapsamında proje hazırlıklarımız devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve İlçemiz de turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftası’nı kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.