Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Özakcan'dan 7 Eylül mesajı

06.09.2016 - 14:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3173+ kez okundu.
 

Başkan Özakcan'dan 7 Eylül mesajı

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AYDIN- Başkan Özakcan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Atalarımız; yanmış, yıkılmış ve paylaşılmış bir imparatorluktan, bütün mazlum ülkelere örnek olmuş bir Ulusal Kurtuluş Savaşı vererek bu Cumhuriyet’i kurdu. İşte, Aydın’da; Kurtuluş Savaşı’nın milli mücadele ruhunun canlandığı, milli mücadele ateşinin ilk yandığı efeler diyarıdır. Kurtuluş Savaşı'nın eşsiz kahramanları yurdun her yerinde baş gösteren açlığa, kıtlık ve yokluğa, cephanesizliğe, her türlü imkansızlığa rağmen direndiler, savaştılar ve canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürülen aziz vatanı bizlere miras bıraktılar. Yurdun her köşesinde, milli bir kahramanlık destanına dönüşen bu mücadelenin en çetin sahnelerinden biri de Aydın topraklarında verildi. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes her günü 7 Eylül ruhuyla yaşamalı, ülkemizi ve milletimizi aydınlık günlere ulaştırma gayesiyle çalışmalı, üzerine aldığı her türlü görev ve misyonu, bu vatanı miras bırakan atalarımıza layık bir şekilde yerine getirmelidir. Bu şanlı, şerefli tarihimizle övünüyoruz. 94 yıl öncesinin ruhuyla devletine, cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıkan bir milletimiz var. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Şimdi de ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, tek vücut olmaktır. Amacımız, Cumhuriyetin kazanımlarını Cumhuriyetin 100’üncü, 200’üncü yılına taşıyarak herkesin çok daha mutlu ve huzurlu olduğu bir Aydın ve Türkiye yaratmak olmalıdır. Birbirimize sahip çıkmalı, kardeşlik hukukumuzu geliştirmeli ve huzur ortamı yaratmalıyız. Çünkü karanlıkla mücadele etmenin yolu daha fazla aydınlıktan geçiyor. Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı Aydınımızın kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Aydınlı hemşerilerimizin 7 Eylül Kurtuluş Bayramını kutluyorum"
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AYDIN- Başkan Özakcan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Atalarımız; yanmış, yıkılmış ve paylaşılmış bir imparatorluktan, bütün mazlum ülkelere örnek olmuş bir Ulusal Kurtuluş Savaşı vererek bu Cumhuriyet’i kurdu. İşte, Aydın’da; Kurtuluş Savaşı’nın milli mücadele ruhunun canlandığı, milli mücadele ateşinin ilk yandığı efeler diyarıdır. Kurtuluş Savaşı'nın eşsiz kahramanları yurdun her yerinde baş gösteren açlığa, kıtlık ve yokluğa, cephanesizliğe, her türlü imkansızlığa rağmen direndiler, savaştılar ve canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürülen aziz vatanı bizlere miras bıraktılar.

Yurdun her köşesinde, milli bir kahramanlık destanına dönüşen bu mücadelenin en çetin sahnelerinden biri de Aydın topraklarında verildi. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes her günü 7 Eylül ruhuyla yaşamalı, ülkemizi ve milletimizi aydınlık günlere ulaştırma gayesiyle çalışmalı, üzerine aldığı her türlü görev ve misyonu, bu vatanı miras bırakan atalarımıza layık bir şekilde yerine getirmelidir. Bu şanlı, şerefli tarihimizle övünüyoruz. 94 yıl öncesinin ruhuyla devletine, cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıkan bir milletimiz var. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Şimdi de ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, tek vücut olmaktır. Amacımız, Cumhuriyetin kazanımlarını Cumhuriyetin 100’üncü, 200’üncü yılına taşıyarak herkesin çok daha mutlu ve huzurlu olduğu bir Aydın ve Türkiye yaratmak olmalıdır. Birbirimize sahip çıkmalı, kardeşlik hukukumuzu geliştirmeli ve huzur ortamı yaratmalıyız. Çünkü karanlıkla mücadele etmenin yolu daha fazla aydınlıktan geçiyor. Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı Aydınımızın kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Aydınlı hemşerilerimizin 7 Eylül Kurtuluş Bayramını kutluyorum"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.