Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Kayalı’dan kardeş şehir Sınaıa’ya ziyaret

EKONOMİ 18.09.2015 - 12:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3855+ kez okundu.
 

Başkan Kayalı’dan kardeş şehir Sınaıa’ya ziyaret

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası'nın kardeş şehri Sinaia'ya iki günlük resmi ziyarette bulundu.

“Sinaia Forever” festivalinin açılışına katılan Başkan Kayalı, Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea ile işbirliği yapılabilecek konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.    Kuşadası Belediyesi ile kardeş şehirleri arasında karşılıklı dostluk ve iyi niyeti geliştirmek, eğitim, kültür, spor ve turizm alanlarında işbirliği ve iletişimde bulunmak, ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla  ‘Sinaia Forever Festival’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ziyarette Başkan Kayalı, ilk olarak festival açılış törenine katıldı. Ziyaret programı kapsamında Peleş ile Pelisor Sarayını ve kayak merkezini gezerek, International Konferans ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Romanya Info Fashion” festivaline de katılan Başkan Kayalı, Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea ile görüştü. Başkan Oprea, 2006 yılında kardeş şehir olduklarını belirterek Kuşadası’nı çok sevdiklerini ve ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti. Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Kayalı “Sinaia Belediye Başkanı Sayın Oprea ve uzmanlarla yaptığımız görüşmelerden somut sonuçlarla döndük. Kuşadası’ndan keçe, kat’ı ve ebru sanatı ile uğraşan üç sanatçımızı 10-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Sinaia’da, Romanya, İtalya, Türkiye, Makedonya ve İngiltere’den katılan sanatçılarla ‘Cultural Diversity Beyond Borders in Sinaia’ projesi çerçevesinde çalıştaya gönderiyoruz. Sanatçılarımız, geleneksel el sanatlarımızı oradaki katılımcı öğrencilere bir hafta uygulamalı ders vererek öğretecekler. Şubat ayında olanakları kısıtlı 15 öğrencimizi kayak kursuna göndereceğiz. Yaz aylarında da oradan gelen öğrencilere yüzme kursları vereceğiz ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz arasındaki dostluk ve işbirliğini geliştireceğiz” dedi. Kayalı, yapılan görüşmelerde AB projeleri konusunda işbirliği yapılması, iki belediyenin personelleri arasında deneyim paylaşımı amacı ile kısa süreli teknik gezi ve değişim programı uygulanması ve yaz - kış turizminin geliştirilmesi amacıyla iki şehir arasında tanıtım konusunda işbirliği yapılması yönünde mutabakata varıldığını belirtti. SINAIA HAKKINDA Kış turizminde Avrupa’nın öncü şehirlerden biri olan Sinai, Prahova eyaletinde Braşov iline bağlı olup Romanya krallarının yazlık sarayları bulunduğu bir şehirdir. Sinaia’da kış aylarında birçok uluslararası kayak turnuvası düzenlenmekte, kayak merkezine yaklaşık 4 dakikalık bir teleferik yolcuğu ile ulaşılabilmektedir.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası'nın kardeş şehri Sinaia'ya iki günlük resmi ziyarette bulundu.

“Sinaia Forever” festivalinin açılışına katılan Başkan Kayalı, Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea ile işbirliği yapılabilecek konular hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

  Kuşadası Belediyesi ile kardeş şehirleri arasında karşılıklı dostluk ve iyi niyeti geliştirmek, eğitim, kültür, spor ve turizm alanlarında işbirliği ve iletişimde bulunmak, ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla  ‘Sinaia Forever Festival’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ziyarette Başkan Kayalı, ilk olarak festival açılış törenine katıldı. Ziyaret programı kapsamında Peleş ile Pelisor Sarayını ve kayak merkezini gezerek, International Konferans ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Romanya Info Fashion” festivaline de katılan Başkan Kayalı, Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea ile görüştü. Başkan Oprea, 2006 yılında kardeş şehir olduklarını belirterek Kuşadası’nı çok sevdiklerini ve ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Kayalı “Sinaia Belediye Başkanı Sayın Oprea ve uzmanlarla yaptığımız görüşmelerden somut sonuçlarla döndük. Kuşadası’ndan keçe, kat’ı ve ebru sanatı ile uğraşan üç sanatçımızı 10-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Sinaia’da, Romanya, İtalya, Türkiye, Makedonya ve İngiltere’den katılan sanatçılarla ‘Cultural Diversity Beyond Borders in Sinaia’ projesi çerçevesinde çalıştaya gönderiyoruz. Sanatçılarımız, geleneksel el sanatlarımızı oradaki katılımcı öğrencilere bir hafta uygulamalı ders vererek öğretecekler. Şubat ayında olanakları kısıtlı 15 öğrencimizi kayak kursuna göndereceğiz. Yaz aylarında da oradan gelen öğrencilere yüzme kursları vereceğiz ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz arasındaki dostluk ve işbirliğini geliştireceğiz” dedi. Kayalı, yapılan görüşmelerde AB projeleri konusunda işbirliği yapılması, iki belediyenin personelleri arasında deneyim paylaşımı amacı ile kısa süreli teknik gezi ve değişim programı uygulanması ve yaz - kış turizminin geliştirilmesi amacıyla iki şehir arasında tanıtım konusunda işbirliği yapılması yönünde mutabakata varıldığını belirtti.

SINAIA HAKKINDA

Kış turizminde Avrupa’nın öncü şehirlerden biri olan Sinai, Prahova eyaletinde Braşov iline bağlı olup Romanya krallarının yazlık sarayları bulunduğu bir şehirdir. Sinaia’da kış aylarında birçok uluslararası kayak turnuvası düzenlenmekte, kayak merkezine yaklaşık 4 dakikalık bir teleferik yolcuğu ile ulaşılabilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.