Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Kaya: İktidara gelene kadar adalete güvenmiyorum!

SİYASET 02.06.2020 - 18:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3875+ kez okundu.
 

Başkan Kaya: İktidara gelene kadar adalete güvenmiyorum!

Saldırıya uğrayan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'ya İYİ Parti Genel Merkezi'nden destek geldi.

İNCİRLİOVA - İncirliova Zafer Mahallesi'nde annesinin evinin önünde saman indirdikleri sırada İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, çobanı ve iki belediye çalışanının, bölgeye gelen Volkan Baytaş ve Yiğit Ertin tarafından darp edildikleri iddia edilmiş ve her iki taraf birbirinden şikâyetçi olmuştu. Volkan Baytaş ve Yiğit Ertin savcılık tarafından serbest bırakılırken İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti Genel Merkezi’nin Aytekin Kaya'ya destek verdiği toplantıya, İl Başkanı Cemal Sarı, İlçe Başkanı Ahmet Alak ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. “ADALETE GÜVENİM KALMADI” Başkan Kaya açıklamasında, “Bu saldırının nedeni rant, bunların rantları kesildi. Bu arkadaş belediyenin Parkını çalıştırıyordu. Ülkücü olarak geçinen bunlar, gündüz belediyenin işini bitirirler akşam odlumu parkta viskiyi içen insanlar. Tabi inek sütten kesildi, menderes kurudu, su akışı bitti. Tabi zorlarına gidiyor İYİ Partili başkan 15 ayda İncirliova’da hiç kimsenin kalbine kırmadın, insanları ayırt etmedim, herkesin hizmetine koştum, belediyeyi borç batağından kurtardım ve belediye imkânlarını halkımızın hizmetine sundum. Onların sıkıntıları ve dertleri var. Onlar belediyeye geldiklerinde 96 kişiyi işten çıkardılar. Ama onlara kimse saldırmadı.  İller bankasından geçen ay çok aza paramız geldi ama bizim birikimlerimizle tüm işçilerimizin paralarını eksiksiz olarak hesaplarına yatırdık. Onlar bekliyorlar biz başarısız olalım. Ama anlayamadıkları bir şey var, sağ olsun büyükşehir belediyemizin katkılarıyla açıklarımızı kapatıyoruz. Tabi bunların birde zoruna giden bir şey daha var, Aytekin Kaya 28 günde çıktı belediyeyi ellerinden aldı. Hiç zorunuza gitmesin önümüzdeki seçimlerde çok çalışın sizde benim elimden alabiliyorsanız alın, sineye çekeceksiniz. Yapılan bu saldırı şahsıma değil İncirliova’ya yapılan bir saldırıdır. Bu ilçemiz kavgayla değil yatırımlarla anılacak. Bunları kınıyorum” dedi. Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aytekin Kaya, saldırganların adli kontrolle serbest kaldığını söyleyerek “Bugüne kadar adalete güveniyordum fakat bu olaydan sonra güvenmiyorum. İYİ Parti iktidara gelene kadar da güvenmeyeceğim” diyerek sözlerini tamamladı. Saldırılar sonrasında koruma talebi olup olmayacağı sorulan Başkan Kaya, koruma talep edeceğini ifade etti. Başkan Kaya son olarak olayın yaşandığı gece telefonla arayan İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, CHP Sayın Kemal Kılınçdaroğlu, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız ve benim yanımda olan Büyükşehir Başkan Vekilimiz Evrim Karakoz ve Nazilli Belediye Başkanımız E. Kürşat Özcan kardeşimiz, ilçe halkımızı teşekkür ederim” dedi.
Saldırıya uğrayan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'ya İYİ Parti Genel Merkezi'nden destek geldi.

İNCİRLİOVA - İncirliova Zafer Mahallesi'nde annesinin evinin önünde saman indirdikleri sırada İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, çobanı ve iki belediye çalışanının, bölgeye gelen Volkan Baytaş ve Yiğit Ertin tarafından darp edildikleri iddia edilmiş ve her iki taraf birbirinden şikâyetçi olmuştu.

Volkan Baytaş ve Yiğit Ertin savcılık tarafından serbest bırakılırken İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti Genel Merkezi’nin Aytekin Kaya'ya destek verdiği toplantıya, İl Başkanı Cemal Sarı, İlçe Başkanı Ahmet Alak ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

“ADALETE GÜVENİM KALMADI”

Başkan Kaya açıklamasında, “Bu saldırının nedeni rant, bunların rantları kesildi. Bu arkadaş belediyenin Parkını çalıştırıyordu. Ülkücü olarak geçinen bunlar, gündüz belediyenin işini bitirirler akşam odlumu parkta viskiyi içen insanlar. Tabi inek sütten kesildi, menderes kurudu, su akışı bitti. Tabi zorlarına gidiyor İYİ Partili başkan 15 ayda İncirliova’da hiç kimsenin kalbine kırmadın, insanları ayırt etmedim, herkesin hizmetine koştum, belediyeyi borç batağından kurtardım ve belediye imkânlarını halkımızın hizmetine sundum. Onların sıkıntıları ve dertleri var. Onlar belediyeye geldiklerinde 96 kişiyi işten çıkardılar. Ama onlara kimse saldırmadı.  İller bankasından geçen ay çok aza paramız geldi ama bizim birikimlerimizle tüm işçilerimizin paralarını eksiksiz olarak hesaplarına yatırdık. Onlar bekliyorlar biz başarısız olalım. Ama anlayamadıkları bir şey var, sağ olsun büyükşehir belediyemizin katkılarıyla açıklarımızı kapatıyoruz. Tabi bunların birde zoruna giden bir şey daha var, Aytekin Kaya 28 günde çıktı belediyeyi ellerinden aldı. Hiç zorunuza gitmesin önümüzdeki seçimlerde çok çalışın sizde benim elimden alabiliyorsanız alın, sineye çekeceksiniz. Yapılan bu saldırı şahsıma değil İncirliova’ya yapılan bir saldırıdır. Bu ilçemiz kavgayla değil yatırımlarla anılacak. Bunları kınıyorum” dedi.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aytekin Kaya, saldırganların adli kontrolle serbest kaldığını söyleyerek “Bugüne kadar adalete güveniyordum fakat bu olaydan sonra güvenmiyorum. İYİ Parti iktidara gelene kadar da güvenmeyeceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

Saldırılar sonrasında koruma talebi olup olmayacağı sorulan Başkan Kaya, koruma talep edeceğini ifade etti.

Başkan Kaya son olarak olayın yaşandığı gece telefonla arayan İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, CHP Sayın Kemal Kılınçdaroğlu, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız ve benim yanımda olan Büyükşehir Başkan Vekilimiz Evrim Karakoz ve Nazilli Belediye Başkanımız E. Kürşat Özcan kardeşimiz, ilçe halkımızı teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.