Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan Kale, mimari mirasa sahip çıkıyor

KÜLTÜR 01.10.2018 - 18:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2656+ kez okundu.
 

Başkan Kale, mimari mirasa sahip çıkıyor

İncirliova Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan “Mimari Mirası Belgeleme ve Koruma Projesi” kapsamında İncirliova’daki tarihi öneme sahip mimari yapılara yönelik restorasyon ve röleve çalışmalarının gerçekleştirileceği bildirildi.

AYDIN- Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 29 Eylül – 7 Ekim 2018 tarihleri arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Anabilim Dalı Mimari Restorasyon Bölümü öğretim görevlileri ve yüksek lisan öğrencileri Şirindere Hacı Molla Mustafa Değirmeni, Ahmet Özbek Evi, Erbeyli İstasyon Binaları, İlhami Bey Evi tarihsel dokusuna uygun bir şekilde restorasyon ve röleve projesi hazırlanacak. Projeyi yürütecek olan öğretim görevlileri ve öğrenciler ile birlikte saha çalışmalarına katılan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İlçemizdeki tarihi değeri olan mimari yapıların korunması ve yaşatılmasına büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda daha önce ilçemizde düzenlediğimiz mimarlık kampında bazı proje çalışmalarımızı gerçekleştirmiştik. Bugün de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültemiz ile birlikte ilçemizdeki Şirindere Hacı Molla Mustafa Değirmeni, Ahmet Özbek Evi, Erbeyli İstasyon Binaları, İlhami Bey Evi’ne ilişkin restorasyon ve röleve çalışmalarının yapılabilmesi için proje çizim çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Geçmişte kaynak yetersizliği ve ilgisizlikten dolayı kaderine terk edilen bu yapılarımızı koruma altına alarak gelecek nesillere aktaracağız. Bizler için büyük önem taşıyan bu çalışmalara katkı sağlayan İTÜ Öğretim Görevlileri ile Yüksek Lisans Öğrencilerine, yapıların sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi. Bahsi geçen yapılar üzerinde önce belgelendirme çalışmalarını yapacaklarını dile getiren İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülsüm Tanyeli daha sonra yapacakları çizimlerle restorasyon çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.
İncirliova Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan “Mimari Mirası Belgeleme ve Koruma Projesi” kapsamında İncirliova’daki tarihi öneme sahip mimari yapılara yönelik restorasyon ve röleve çalışmalarının gerçekleştirileceği bildirildi.

AYDIN- Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 29 Eylül – 7 Ekim 2018 tarihleri arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Anabilim Dalı Mimari Restorasyon Bölümü öğretim görevlileri ve yüksek lisan öğrencileri Şirindere Hacı Molla Mustafa Değirmeni, Ahmet Özbek Evi, Erbeyli İstasyon Binaları, İlhami Bey Evi tarihsel dokusuna uygun bir şekilde restorasyon ve röleve projesi hazırlanacak.

Projeyi yürütecek olan öğretim görevlileri ve öğrenciler ile birlikte saha çalışmalarına katılan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İlçemizdeki tarihi değeri olan mimari yapıların korunması ve yaşatılmasına büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda daha önce ilçemizde düzenlediğimiz mimarlık kampında bazı proje çalışmalarımızı gerçekleştirmiştik. Bugün de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültemiz ile birlikte ilçemizdeki Şirindere Hacı Molla Mustafa Değirmeni, Ahmet Özbek Evi, Erbeyli İstasyon Binaları, İlhami Bey Evi’ne ilişkin restorasyon ve röleve çalışmalarının yapılabilmesi için proje çizim çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Geçmişte kaynak yetersizliği ve ilgisizlikten dolayı kaderine terk edilen bu yapılarımızı koruma altına alarak gelecek nesillere aktaracağız. Bizler için büyük önem taşıyan bu çalışmalara katkı sağlayan İTÜ Öğretim Görevlileri ile Yüksek Lisans Öğrencilerine, yapıların sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bahsi geçen yapılar üzerinde önce belgelendirme çalışmalarını yapacaklarını dile getiren İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülsüm Tanyeli daha sonra yapacakları çizimlerle restorasyon çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.