Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan Günel'e anında yanıt

SAĞLIK 18.07.2019 - 10:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4413+ kez okundu.
 

Başkan Günel'e anında yanıt

Aydın Sağlık Müdürlüğü’nden Kuşadası’nda yetersiz sağlık hizmeti iddialarına anında yanıt geldi.

AYDIN - Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in İlçesinde sağlık konusunda ciddi sorunların yaşandığı yönündeki iddialarına cevap verdi. Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında Kuşadası İlçe Merkezi’nde 7 Aile Sağlığı Merkezi ve bu Aile Sağlığı Merkezleri’ne bağlı 27 Aile Hekimliği birimi bulunmakta olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Kuşadası İlçesine bağlı Davutlar Mahallesi’nde 1 Aile Sağlığı Merkezi ve bu Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlı 4 aile hekimliği birimi, Güzelçamlı Mahallesi’nde 1 Aile Sağlığı Merkezi ve bu Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlı 2 aile hekimliği birimi, Kadıkalesi Mahallesi’nde ise, 1 Aile Sağlığı Merkezi ve bu Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlı 2 aile hekimliği birimi ile söz konusu mahallelere hizmet vermektedir. Yaz aylarında turizm hareketliliği nedeniyle sağlık hizmetinde aksamalara mahal vermemek için Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz gereken tedbirleri eldeki imkânlar ölçüsünde almaktadır. İlçe Merkezinde yaz aylarında 15 Haziran- 15 Eylül tarihleri arasında 08:30- 17:30 saatleri arasında İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde turizm polikliniği açılarak vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. Bu kapsam da Davutlar Mahallesi’nde bulunan Davutlar Aile Sağlığı Merkezi 2019 Mart ayında yeni hizmete açılan binasında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile birlikte hizmet vermekte olup içerisinde açılan turizm hekimliği polikliniği 09:00- 23:00 saatleri arasında 2 hekim ile hizmet vermektedir. Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Güzelçamlı Aile Sağlığı Merkezi’ne açılan Turizm Hekimliği Polikliniği ile Kadıkalesi Mahallesi’nde bulunan Kadıkalesi Aile Sağlığı Merkezi’ne açılan Turizm Hekimliği Polikliniği 08:30- 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir” denildi. “Herhangi bir aksaklık yaşanmadı” Sağlık hizmeti konusunda her türlü önlemlerin alınmakta olduğu kaydedilen açıklamada, “Ayrıca Kuşadası ilçemizde Davutlar ve Kadıkalesi Mahalleleri’nde birer, ilçe merkezimizde iki istasyon ve istasyona tanımlı bir alt birim olmak üzere dört Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’muza bağlı beş ambulansımız ile hizmet vermekteyiz. Yaz aylarında turizm nedeni ile yoğunlaşan nüfusa mobil ekiplerimiz ile ambulans sayımızı arttırarak çözüm üretmekteyiz. Mesai saatleri dışındaki sağlık hizmetleri tüm Türkiye’de olduğu gibi acil hastalar ve acil serviste ayaktan tedavi edilebilecek hastalara sağlık hizmeti Kuşadası Devlet Hastanesi tarafından verilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından gerekli önlemler alınmış olup; şuana kadar sağlık hizmeti sunumuyla ilgili bir aksaklık yaşanmamıştır” ifadelerine yer verildi.
Aydın Sağlık Müdürlüğü’nden Kuşadası’nda yetersiz sağlık hizmeti iddialarına anında yanıt geldi.

AYDIN - Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in İlçesinde sağlık konusunda ciddi sorunların yaşandığı yönündeki iddialarına cevap verdi.

Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında Kuşadası İlçe Merkezi’nde 7 Aile Sağlığı Merkezi ve bu Aile Sağlığı Merkezleri’ne bağlı 27 Aile Hekimliği birimi bulunmakta olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Kuşadası İlçesine bağlı Davutlar Mahallesi’nde 1 Aile Sağlığı Merkezi ve bu Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlı 4 aile hekimliği birimi, Güzelçamlı Mahallesi’nde 1 Aile Sağlığı Merkezi ve bu Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlı 2 aile hekimliği birimi, Kadıkalesi Mahallesi’nde ise, 1 Aile Sağlığı Merkezi ve bu Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlı 2 aile hekimliği birimi ile söz konusu mahallelere hizmet vermektedir.

Yaz aylarında turizm hareketliliği nedeniyle sağlık hizmetinde aksamalara mahal vermemek için Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz gereken tedbirleri eldeki imkânlar ölçüsünde almaktadır. İlçe Merkezinde yaz aylarında 15 Haziran- 15 Eylül tarihleri arasında 08:30- 17:30 saatleri arasında İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde turizm polikliniği açılarak vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir.

Bu kapsam da Davutlar Mahallesi’nde bulunan Davutlar Aile Sağlığı Merkezi 2019 Mart ayında yeni hizmete açılan binasında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile birlikte hizmet vermekte olup içerisinde açılan turizm hekimliği polikliniği 09:00- 23:00 saatleri arasında 2 hekim ile hizmet vermektedir. Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Güzelçamlı Aile Sağlığı Merkezi’ne açılan Turizm Hekimliği Polikliniği ile Kadıkalesi Mahallesi’nde bulunan Kadıkalesi Aile Sağlığı Merkezi’ne açılan Turizm Hekimliği Polikliniği 08:30- 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir” denildi.

“Herhangi bir aksaklık yaşanmadı”

Sağlık hizmeti konusunda her türlü önlemlerin alınmakta olduğu kaydedilen açıklamada, “Ayrıca Kuşadası ilçemizde Davutlar ve Kadıkalesi Mahalleleri’nde birer, ilçe merkezimizde iki istasyon ve istasyona tanımlı bir alt birim olmak üzere dört Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’muza bağlı beş ambulansımız ile hizmet vermekteyiz. Yaz aylarında turizm nedeni ile yoğunlaşan nüfusa mobil ekiplerimiz ile ambulans sayımızı arttırarak çözüm üretmekteyiz. Mesai saatleri dışındaki sağlık hizmetleri tüm Türkiye’de olduğu gibi acil hastalar ve acil serviste ayaktan tedavi edilebilecek hastalara sağlık hizmeti Kuşadası Devlet Hastanesi tarafından verilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından gerekli önlemler alınmış olup; şuana kadar sağlık hizmeti sunumuyla ilgili bir aksaklık yaşanmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.