Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Erdal Demir Kadınlar Günü'nü kutladı

GÜNCEL 08.03.2019 - 17:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3203+ kez okundu.
 

Başkan Erdal Demir Kadınlar Günü'nü kutladı

Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

AYDIN- 8 Mart Kadınlar Günü’nün alın terinin anaları olan emekçi kadınlar günü olduğuna vurgu yapan Başkan Demir kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’Emekçi kadınlar anne oldular, ekonomiye güç kattılar, eğitimin ışığı da oldular, bilimsel çağı kucakladılar ama feodalizmi yenemediler.’’ Onlar yenemediler çünkü sistem ve ümmetçilik anlayışı buna fırsat vermedi. İnançların özgürleşmediği ülkemizde, ütopyacılığın islami emperyal sisteme kaynak olduğu sürece "recb" edilen kadınlar, kimsesizliğe ve yalnızlığa itilen analar, her gün öldürülen, fiziksel işkenceye maruz kalan bacılar dünde vardı, yarında olacak. 8 Mart alın terinin anaları olan emekçi kadın günüdür. Dünyanın toz duman olmuş halini, bir gün kadınlar düzeltir demiştim yıllar önce. İşte bugün o gündür. Zulme, eşit dünya anlayışının eşitsizlik esiğindeki adaletsizliğine, evdeki emekçi kadının tenceresinin kaynamadığı güne dur demek günüdür. Geleceğe umutlar yetiştiren kadınlarımızın, recb edildiği, taciz edildiği, aşağılandığı çağ dışı bir yaşamın hüküm sürdüğü güne, benim Anam diye öne çıkanların takkiye yaptığı güne dur deme günüdür. Dünya kadınlar gününü kutlamak, bugün  emeğin getirildiği güne kredi vermekten  başka bir şey değildir. Kutlanacak günleri yakalamak Umuduyla diyoruz.      Bizler dün gibi hatıralarda kalan N.C'nin anısına yazılan Erdal Demir'e ait şiiri 8 Martta N.C unutulmasın diye evrenselleşmesi için yayınlamaya karar verdik. Kadına vatandaşlık hakkı, Tunalı Hilmi...20/Temmuz/1921 de verilmişti değil mi? Biz tarihi birçok ülkeden önce yazdık kadınlarımız adına ama tarihi hiç hatırlamadık ki, günlük yaşamaktan ve durumu kurtarmaktan başka ne yaptık ki? Memleketin bir Ulaması eksik, hoş Diyanet işleri başkanlığı var ya! Arada bir fetva veriyor hiç olmaz konularda. Her gün bir sapkın, kadınlarımız adına fetva verip bizi dünya muasır medeniyetler önünde dip yapıyorlar ya daha ne olsun!   N.C...ANISINA Bazen çocuk gibi seveceksin okşayacaksın saçlarımı Bazen kırılmamak,üzülmemek adına Mahsun bakışların altından Gülümseyeceksin usul usul Ama içimi acıtarak Bazen kapını çalmış Aşk azığı ekmeği Uzatacaksın sevgi fukarasına Ne olur cesaretimin yok olduğu Dudaklarımın kuruduğu,titrediği O anı asla unutma Unutma içimde ki Haykırışın cılız ama Engin fısıldayışın sözcüklerini On üç yaşındayım...yalnızım adım...N.Ç’’  
Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

AYDIN- 8 Mart Kadınlar Günü’nün alın terinin anaları olan emekçi kadınlar günü olduğuna vurgu yapan Başkan Demir kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Emekçi kadınlar anne oldular, ekonomiye güç kattılar, eğitimin ışığı da oldular, bilimsel çağı kucakladılar ama feodalizmi yenemediler.’’

Onlar yenemediler çünkü sistem ve ümmetçilik anlayışı buna fırsat vermedi. İnançların özgürleşmediği ülkemizde, ütopyacılığın islami emperyal sisteme kaynak olduğu sürece "recb" edilen kadınlar, kimsesizliğe ve yalnızlığa itilen analar, her gün öldürülen, fiziksel işkenceye maruz kalan bacılar dünde vardı, yarında olacak.

8 Mart alın terinin anaları olan emekçi kadın günüdür. Dünyanın toz duman olmuş halini, bir gün kadınlar düzeltir demiştim yıllar önce.

İşte bugün o gündür. Zulme, eşit dünya anlayışının eşitsizlik esiğindeki adaletsizliğine, evdeki emekçi kadının tenceresinin kaynamadığı güne dur demek günüdür.

Geleceğe umutlar yetiştiren kadınlarımızın, recb edildiği, taciz edildiği, aşağılandığı çağ dışı bir yaşamın hüküm sürdüğü güne, benim Anam diye öne çıkanların takkiye yaptığı güne dur deme günüdür. Dünya kadınlar gününü kutlamak, bugün  emeğin getirildiği güne kredi vermekten  başka bir şey değildir.

Kutlanacak günleri yakalamak Umuduyla diyoruz.

 

   Bizler dün gibi hatıralarda kalan N.C'nin anısına yazılan Erdal Demir'e ait şiiri 8 Martta N.C unutulmasın diye evrenselleşmesi için yayınlamaya karar verdik.

Kadına vatandaşlık hakkı, Tunalı Hilmi...20/Temmuz/1921 de verilmişti değil mi?

Biz tarihi birçok ülkeden önce yazdık kadınlarımız adına ama tarihi hiç hatırlamadık ki, günlük yaşamaktan ve durumu kurtarmaktan başka ne yaptık ki?

Memleketin bir Ulaması eksik, hoş Diyanet işleri başkanlığı var ya!

Arada bir fetva veriyor hiç olmaz konularda.

Her gün bir sapkın, kadınlarımız adına fetva verip bizi dünya muasır medeniyetler önünde dip yapıyorlar ya daha ne olsun!

 

N.C...ANISINA

Bazen çocuk gibi seveceksin

okşayacaksın saçlarımı

Bazen kırılmamak,üzülmemek adına

Mahsun bakışların altından

Gülümseyeceksin usul usul

Ama içimi acıtarak

Bazen kapını çalmış

Aşk azığı ekmeği

Uzatacaksın sevgi fukarasına

Ne olur cesaretimin yok olduğu

Dudaklarımın kuruduğu,titrediği

O anı asla unutma

Unutma içimde ki

Haykırışın cılız ama

Engin fısıldayışın sözcüklerini

On üç yaşındayım...yalnızım adım...N.Ç’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.