Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Dinçer, Karakollar Mahallesi’ni uyardı

GÜNCEL 20.12.2018 - 11:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3288+ kez okundu.
 

Başkan Dinçer, Karakollar Mahallesi’ni uyardı

Aydın Büyükşehir olmadan önce Karakollar Mahallesi köy statüsündeyken, dar gelirli vatandaşlara ev yapılma şartı ile tanınan arsalara 2020 yılına kadar ev yapılmadığı takdirde arsaların resen belediyeye geçeceği bildirildi.

AYDIN- Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karakollar Mahallesi’nde dar gelirli vatandaşlara ev yapma şartı ile uygun fiyata satılan arsaların içerisine ev yapma sürelerinin 2020 yılına kadar uzatıldığını duyurdu. Arsa sahiplerini uyaran Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Aydın Büyükşehir olmadan önce Karakollar, köy statüsünde iken geçmiş yıllarda dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için uygun fiyatına arsalar vatandaşlara tahsis edilmiş. Bu arsaların içerisine 5 sene içerisinde ev yapma şartı koşulmuş. Ayrıca inşa edilen ev ve arsa sahibi tarafından 10 sene satılamaz yasağı getirilmiş. Bu arsaların şu an süresi dolmuş durumda. Karakollar Köy Muhtarlığı zamanında bu arsalara ev yapılmadığı için şerh koymuş. Biz de bu şerhleri kaldırmadık. 5 yıllık ev yapma süresi 2020'ye kadar uzatıldı. 2020 yılı 31 Mart gününe kadar ev yapılmayan arsalar resen belediyeye geçmiş olacak. Bu süre içerisinde arsalara ev yapıldığı takdirde, şerhler kaldırılacak ve satışlar da gerçekleştirilebilinecek. 2020 yılı 31 Mart gününe kadar mutlaka cins değişikliği yapılması ve arsaların tapuda ev olarak işlem görmezi gerekiyor" diye konuştu. Konu ile ilgili arsa sahiplerine gerekli yardımda bulunmaya hazır olduklarını ve yardım isteyen vatandaşları belediye fen işlerine davet eden Başkan Dinçer, ayrıca arsa üzerinde mevcut yapısı bulunan arsa sahiplerini ise İmar Barış Affı'ndan yararlanmaya ve yapı kayıt belgelerini almaya davet ederken bu işlemin gerçekleşmesi durumunda kendilerine yapılacak olan müracaat ile arsalar üzerindeki şerhleri kaldıracaklarını ifade etti.
Aydın Büyükşehir olmadan önce Karakollar Mahallesi köy statüsündeyken, dar gelirli vatandaşlara ev yapılma şartı ile tanınan arsalara 2020 yılına kadar ev yapılmadığı takdirde arsaların resen belediyeye geçeceği bildirildi.

AYDIN- Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karakollar Mahallesi’nde dar gelirli vatandaşlara ev yapma şartı ile uygun fiyata satılan arsaların içerisine ev yapma sürelerinin 2020 yılına kadar uzatıldığını duyurdu. Arsa sahiplerini uyaran Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Aydın Büyükşehir olmadan önce Karakollar, köy statüsünde iken geçmiş yıllarda dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için uygun fiyatına arsalar vatandaşlara tahsis edilmiş. Bu arsaların içerisine 5 sene içerisinde ev yapma şartı koşulmuş. Ayrıca inşa edilen ev ve arsa sahibi tarafından 10 sene satılamaz yasağı getirilmiş. Bu arsaların şu an süresi dolmuş durumda. Karakollar Köy Muhtarlığı zamanında bu arsalara ev yapılmadığı için şerh koymuş. Biz de bu şerhleri kaldırmadık. 5 yıllık ev yapma süresi 2020'ye kadar uzatıldı. 2020 yılı 31 Mart gününe kadar ev yapılmayan arsalar resen belediyeye geçmiş olacak. Bu süre içerisinde arsalara ev yapıldığı takdirde, şerhler kaldırılacak ve satışlar da gerçekleştirilebilinecek. 2020 yılı 31 Mart gününe kadar mutlaka cins değişikliği yapılması ve arsaların tapuda ev olarak işlem görmezi gerekiyor" diye konuştu.

Konu ile ilgili arsa sahiplerine gerekli yardımda bulunmaya hazır olduklarını ve yardım isteyen vatandaşları belediye fen işlerine davet eden Başkan Dinçer, ayrıca arsa üzerinde mevcut yapısı bulunan arsa sahiplerini ise İmar Barış Affı'ndan yararlanmaya ve yapı kayıt belgelerini almaya davet ederken bu işlemin gerçekleşmesi durumunda kendilerine yapılacak olan müracaat ile arsalar üzerindeki şerhleri kaldıracaklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.