Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Demir’den reform paketine sert eleştiri

EKONOMİ 13.04.2019 - 13:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3072+ kez okundu.
 

Başkan Demir’den reform paketine sert eleştiri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, kamuoyunda Ekonomi Reform Paketi olarak bilinen 'Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019' programını açıklamasıyla ekonomik belirsizliğin yankıları sürmeye devam ediyor.

AYDIN- Bakan Albayrak’ın açıkladığı reform paketine bir eleştiri de Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir’den geldi. İktidarın, kötü giden ekonomiyi iyileştirmek yerine, bu kötü gidişatın üstünü örtme çabasının olduğunu belirten Başkan Demir, ‘’Türkiye Cumhuriyeti ilkleri yaşamaya devam ediyor. Ekonominin belirsizliği, önlenemez enflasyon ve döviz trendlerinin yükselişi, işsizlik, yatırımların sıfırı gördüğü bir süreci nasıl örteriz diye bir çaba, gerçeklerin üstünü örtemez duruma gelmiştir’’ dedi. Bir ülkenin her alanda başarıya ulaşmasının, muasır medeniyetler seviyesine gelmesinin eğitim devriminden ve diğer önemli kavramların yaşatılmasından kaynaklandığını söyleyen Başkan demir şöyle konuştu: ‘’Ekonomik gücün çok önemli olduğu gerçeğini tüm milletimiz gördü. Tepkisini verdi ama bu ülkeyi yönetenler hala gerçeği gördükleri halde kabul etmemeye ya da milletin üzerinde ki başarılı oldukları ama artık işe yaramadığı algı politikasında ısrarcı olmaya devam ediyorlar. Bu tepkinin büyük bölümünün EYT ve Emekli toplumundan geldiği gerçeğini de ayrıca kabul etmeleri gerekiyor artık. Türkiye yüzyılın belki de bir gerçeğinin ihmal edildiğini görüyordur. Hala yılın ilk çeyreğini geçmişken; Bu ülkenin beş yıllık ekonomik kalkınma planı hala ortalıkta yok. Bu ülke beş yıllık kalkınma planını hazırlayamaz duruma düşmüştür. Reform diye arada yayınladıkları algı politikaların ürünü ekonomik tedbirlerde, onlarca içine sıkıştırılmış dar boğaz ekonomiden çıkışı gizli tedbirlerle örtülediği halde, haznenin başındaki bakan; reformları açıklaya dursun. Bakın neler yok bu reform paketinde, 3600 intibak yasasından, EYT'ler ile ilgili tek cümleden bahsetmeyen, Emekli sendikalarının Statü yasası ile bir virgül bile koyamayanlar, hazinenin başının anlaması gereken bir ekonomi politikası var, oda ezbere yürütülen bir politika, hatta dümeni şaşmış, soğanı ve patatesi yola salmış politika. Ekonominin gerçeği, mutfağında yangını, cebinde deliği, kemiğine bıçağın dayandığı yoksulluk. İşte Türkiye'nin gerçeği bu, haznenin başındaki Sayın Bakan.’’
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, kamuoyunda Ekonomi Reform Paketi olarak bilinen 'Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019' programını açıklamasıyla ekonomik belirsizliğin yankıları sürmeye devam ediyor.

AYDIN- Bakan Albayrak’ın açıkladığı reform paketine bir eleştiri de Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir’den geldi.

İktidarın, kötü giden ekonomiyi iyileştirmek yerine, bu kötü gidişatın üstünü örtme çabasının olduğunu belirten Başkan Demir, ‘’Türkiye Cumhuriyeti ilkleri yaşamaya devam ediyor. Ekonominin belirsizliği, önlenemez enflasyon ve döviz trendlerinin yükselişi, işsizlik, yatırımların sıfırı gördüğü bir süreci nasıl örteriz diye bir çaba, gerçeklerin üstünü örtemez duruma gelmiştir’’ dedi.

Bir ülkenin her alanda başarıya ulaşmasının, muasır medeniyetler seviyesine gelmesinin eğitim devriminden ve diğer önemli kavramların yaşatılmasından kaynaklandığını söyleyen Başkan demir şöyle konuştu:

‘’Ekonomik gücün çok önemli olduğu gerçeğini tüm milletimiz gördü. Tepkisini verdi ama bu ülkeyi yönetenler hala gerçeği gördükleri halde kabul etmemeye ya da milletin üzerinde ki başarılı oldukları ama artık işe yaramadığı algı politikasında ısrarcı olmaya devam ediyorlar. Bu tepkinin büyük bölümünün EYT ve Emekli toplumundan geldiği gerçeğini de ayrıca kabul etmeleri gerekiyor artık.

Türkiye yüzyılın belki de bir gerçeğinin ihmal edildiğini görüyordur. Hala yılın ilk çeyreğini geçmişken; Bu ülkenin beş yıllık ekonomik kalkınma planı hala ortalıkta yok. Bu ülke beş yıllık kalkınma planını hazırlayamaz duruma düşmüştür.

Reform diye arada yayınladıkları algı politikaların ürünü ekonomik tedbirlerde, onlarca içine sıkıştırılmış dar boğaz ekonomiden çıkışı gizli tedbirlerle örtülediği halde, haznenin başındaki bakan; reformları açıklaya dursun. Bakın neler yok bu reform paketinde, 3600 intibak yasasından, EYT'ler ile ilgili tek cümleden bahsetmeyen, Emekli sendikalarının Statü yasası ile bir virgül bile koyamayanlar, hazinenin başının anlaması gereken bir ekonomi politikası var, oda ezbere yürütülen bir politika, hatta dümeni şaşmış, soğanı ve patatesi yola salmış politika. Ekonominin gerçeği, mutfağında yangını, cebinde deliği, kemiğine bıçağın dayandığı yoksulluk. İşte Türkiye'nin gerçeği bu, haznenin başındaki Sayın Bakan.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.