Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Demir Babalar Günü'nü kutladı

GENEL 17.06.2019 - 19:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3134+ kez okundu.
 

Başkan Demir Babalar Günü'nü kutladı

Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, Babalar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AYDIN- Babalar Günü'nün Türkiye'nin hatırlaması gereken gerçeklerle dolu olduğunu belirten Başkan Demir, ''Baba diye bilmek, benim babam demek Anadolu kültürünün vazgeçilmez geleneği içinde büyük bir saygıyı gerektiren kavramdır. Ne olursa olsun atadır diye adlandırdığımız büyüklerimizin temel nüvesi olan baba; evladın güven duyduğu, savunmada arkasına geçtiği bir gerçeğidir. Evlat babada korunmayı, anadan şefkati arar derler büyüklerimiz'' ifadelerini kullandı.  Tüm babaların Babalar Günü' kutlarken kapitalist sistemi de eleştiren Başkan Demir, mesajında şu ifadeleri kullandı: ''Kapitalizmin bu derin duyguyu alıp bir günün adına Anneler, bir diğer günün adına Babalar günü diyerek, sömürü çarkına bir dişli eklese bile, babalar günü kulağa hoş gelen bir sesleniş, yürekleri ısıtan bir duygudur. Hani eski bayramlar nerede diye düşündüğümüz çağımızın bu kuşağının, modern dünyanın davranış biçiminde babalar gününü önemsediklerini görüyorum. Böyle bir günde babaya düşen; köşesinde el öptürmeyi hak etmiş, yaşam biçimiyle ailenin örnek büyüğü olabilmiş, baba koruyandır gerçeğinden hareket ederek eldeki imkânlarla çocuklarına sahip çıka bilmiş bir karakter ölçeğidir diyeceğim ama Anadolu kültürünü yaşatma adına, ata azizidir, kutsaldır gerçeği üzerinden yürümeyi de yeğliyor, tüm babaların gününü kutluyor, büyük bir aile olma becerisinin altında yatan sorumluluk ve bilinçle davrana bilen babaların gününü, kurumumuz Tüm Emekliler Sendikası adına kutluyorum. Bugünün önemini anımsatarak bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ülkemiz adına en değerli zamanları görev yaparak ifa eden bugünün emeklilerinin asıl babalar sınıfını oluşturduğunu vurgulamak istiyorum. Devletin bu topluluğa Anadolu kültürüne yakışan bir yaklaşımla davranıp davranmadığını, bu toplumun emeklisine, bir evladın babasına sarıldığı gibi sarılmadığın gösteren duygulara sahip olup olmadığının gerçeğinden hareket ederek,  devletin kendisini gözden geçirmesi, bu devletin asli ve kutsal görevi olduğunu hatırlatıyorum. Emekli olduktan sonra hak ettiği yaşama ulaşmayı elde etmeyi bırakın bir kenara, hayata tutunmaya çalıştığını göre göre, sahipsiz ortada bıraktıklarını vicdanlara nasıl sığdırdıklarını da sormak istiyorum. Babalarımız hepimizin manevi değerleridir gerçeği üzerinde şunu söylüyorum; Fiziksel şiddet yetmezmiş gibi, manevi şiddetin her türlüsünü, ekonomik şiddetin bizzat kendisini yaşayan emeklilerin sahipsiz bırakılması, yapanların yanlarına kalmayacağı ve iflah olmayacağı gerçeği manen ortadadır.  Devlet ile manevi değerlerin yer aldığı Anadolu kültürü yaşatılır. Devletsiz yaşamayı Allah Anadolu kültürünün insanına nasip etmesin dileğimle, tekrar babalar gününü kutluyor, kurumum adına saygılar sunuyorum.''  
Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, Babalar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AYDIN- Babalar Günü'nün Türkiye'nin hatırlaması gereken gerçeklerle dolu olduğunu belirten Başkan Demir, ''Baba diye bilmek, benim babam demek Anadolu kültürünün vazgeçilmez geleneği içinde büyük bir saygıyı gerektiren kavramdır. Ne olursa olsun atadır diye adlandırdığımız büyüklerimizin temel nüvesi olan baba; evladın güven duyduğu, savunmada arkasına geçtiği bir gerçeğidir. Evlat babada korunmayı, anadan şefkati arar derler büyüklerimiz'' ifadelerini kullandı. 

Tüm babaların Babalar Günü' kutlarken kapitalist sistemi de eleştiren Başkan Demir, mesajında şu ifadeleri kullandı:

''Kapitalizmin bu derin duyguyu alıp bir günün adına Anneler, bir diğer günün adına Babalar günü diyerek, sömürü çarkına bir dişli eklese bile, babalar günü kulağa hoş gelen bir sesleniş, yürekleri ısıtan bir duygudur.
Hani eski bayramlar nerede diye düşündüğümüz çağımızın bu kuşağının, modern dünyanın davranış biçiminde babalar gününü önemsediklerini görüyorum.


Böyle bir günde babaya düşen; köşesinde el öptürmeyi hak etmiş, yaşam biçimiyle ailenin örnek büyüğü olabilmiş, baba koruyandır gerçeğinden hareket ederek eldeki imkânlarla çocuklarına sahip çıka bilmiş bir karakter ölçeğidir diyeceğim ama Anadolu kültürünü yaşatma adına, ata azizidir, kutsaldır gerçeği üzerinden yürümeyi de yeğliyor, tüm babaların gününü kutluyor, büyük bir aile olma becerisinin altında yatan sorumluluk ve bilinçle davrana bilen babaların gününü, kurumumuz Tüm Emekliler Sendikası adına kutluyorum.
Bugünün önemini anımsatarak bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ülkemiz adına en değerli zamanları görev yaparak ifa eden bugünün emeklilerinin asıl babalar sınıfını oluşturduğunu vurgulamak istiyorum. Devletin bu topluluğa Anadolu kültürüne yakışan bir yaklaşımla davranıp davranmadığını, bu toplumun emeklisine, bir evladın babasına sarıldığı gibi sarılmadığın gösteren duygulara sahip olup olmadığının gerçeğinden hareket ederek,  devletin kendisini gözden geçirmesi, bu devletin asli ve kutsal görevi olduğunu hatırlatıyorum.

Emekli olduktan sonra hak ettiği yaşama ulaşmayı elde etmeyi bırakın bir kenara, hayata tutunmaya çalıştığını göre göre, sahipsiz ortada bıraktıklarını vicdanlara nasıl sığdırdıklarını da sormak istiyorum.
Babalarımız hepimizin manevi değerleridir gerçeği üzerinde şunu söylüyorum; Fiziksel şiddet yetmezmiş gibi, manevi şiddetin her türlüsünü, ekonomik şiddetin bizzat kendisini yaşayan emeklilerin sahipsiz bırakılması, yapanların yanlarına kalmayacağı ve iflah olmayacağı gerçeği manen ortadadır. 

Devlet ile manevi değerlerin yer aldığı Anadolu kültürü yaşatılır. Devletsiz yaşamayı Allah Anadolu kültürünün insanına nasip etmesin dileğimle, tekrar babalar gününü kutluyor, kurumum adına saygılar sunuyorum.''

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.