Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Çerçioğlu’ndan kadın besicilere destek

EKONOMİ 25.10.2018 - 16:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1923+ kez okundu.
 

Başkan Çerçioğlu’ndan kadın besicilere destek

Aydın Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığı geliştirmek için hayata geçirilen proje kapsamında koç ve koyunları, bu sene 2.’si düzenlenen Sakız Koyun Ve Koç Dağıtım Töreni’yle besicilere teslim edildi.

AYDIN- Koçarlı’nın Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen törene, Koçarlı Belediye başkanı Mutlu Öztürk, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, besiciler ve Koçarlılar katıldı. Yaptığı açıklamada 2 yıl önce Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk’le kadın çiftçilere destek olmak için bu projeyi başlattıklarını belirten Çerçioğlu, ‘’Zaten kırsalda yaşayan kadınlarımız bu işi çok iyi yapmakta ve biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi, çitçilerimize destek olmak ve aile bütçesine katkıda bulunmak için, çok değerli Başkan Mutlu ile beraber düzenliyoruz’’ dedi. Şu ana kadar 130 aileye dağıtımın yapıldığını açıklayan Başkan Çerçioğlu, proje kapsamında, bu sene toplam 160 koyun ve koçun dağıtımını amaçladıklarını, desteklerinin sadece bu projeyle sınırlı kalmadığını belirten Çerçioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Bildiğiniz gibi Çine’de bir Ege Et’imiz var. Aydın genelinde de 15 şubemiz var. Bizim bu projelerde mantığımız şu: Bildiğiniz gibi Aydın’da, hem küçük, hem de büyük baş hayvan üreticilerimizin ciddi sıkıntısı var. Çünkü girdi maliyetleri çok yüksek ve bu da vatandaşlarımıza yansıyor. Biz aradaki aracıyı kaldırdık. Direk üreticiden hayvanlarımızı alıyoruz. Mezbahamızda kesiliyor ve daha sonra tüketiciye birinci elden ulaştırılıyor. Hem ekonomik, hem hijyenik, hem de yerli hayvanlarımız. Asla şarbon gibi hastalıkla karşılaşmadık. Çünkü hayvanlarımız ithal değil.’’ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman halkın yanında olacaklarını söyleyen Çerçioğlu, vermiş oldukları destekten dolayı, başta kadınlar olmak üzere herkese teşekkür etti. Köylü kadınların yazma hediye ettiği Başkan Özlem Çerçioğlu, daha sonra halka kendi elleriyle tavuk-pilav dağıttı. Törende konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ise, Sakız Koyun Projesi’ni Koçarlı’da yaptığı ve Koçarlı’ya olan desteklerinden dolayı Çerçioğlu’na teşekkür etti. Haber ve Foto: Muhammet ÖZDEMİR
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığı geliştirmek için hayata geçirilen proje kapsamında koç ve koyunları, bu sene 2.’si düzenlenen Sakız Koyun Ve Koç Dağıtım Töreni’yle besicilere teslim edildi.

AYDIN- Koçarlı’nın Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen törene, Koçarlı Belediye başkanı Mutlu Öztürk, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, besiciler ve Koçarlılar katıldı. Yaptığı açıklamada 2 yıl önce Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk’le kadın çiftçilere destek olmak için bu projeyi başlattıklarını belirten Çerçioğlu, ‘’Zaten kırsalda yaşayan kadınlarımız bu işi çok iyi yapmakta ve biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi, çitçilerimize destek olmak ve aile bütçesine katkıda bulunmak için, çok değerli Başkan Mutlu ile beraber düzenliyoruz’’ dedi.

Şu ana kadar 130 aileye dağıtımın yapıldığını açıklayan Başkan Çerçioğlu, proje kapsamında, bu sene toplam 160 koyun ve koçun dağıtımını amaçladıklarını, desteklerinin sadece bu projeyle sınırlı kalmadığını belirten Çerçioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Bildiğiniz gibi Çine’de bir Ege Et’imiz var. Aydın genelinde de 15 şubemiz var. Bizim bu projelerde mantığımız şu: Bildiğiniz gibi Aydın’da, hem küçük, hem de büyük baş hayvan üreticilerimizin ciddi sıkıntısı var. Çünkü girdi maliyetleri çok yüksek ve bu da vatandaşlarımıza yansıyor. Biz aradaki aracıyı kaldırdık. Direk üreticiden hayvanlarımızı alıyoruz. Mezbahamızda kesiliyor ve daha sonra tüketiciye birinci elden ulaştırılıyor. Hem ekonomik, hem hijyenik, hem de yerli hayvanlarımız. Asla şarbon gibi hastalıkla karşılaşmadık. Çünkü hayvanlarımız ithal değil.’’

Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman halkın yanında olacaklarını söyleyen Çerçioğlu, vermiş oldukları destekten dolayı, başta kadınlar olmak üzere herkese teşekkür etti.

Köylü kadınların yazma hediye ettiği Başkan Özlem Çerçioğlu, daha sonra halka kendi elleriyle tavuk-pilav dağıttı.

Törende konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ise, Sakız Koyun Projesi’ni Koçarlı’da yaptığı ve Koçarlı’ya olan desteklerinden dolayı Çerçioğlu’na teşekkür etti. Haber ve Foto: Muhammet ÖZDEMİR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.