Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Çerçioğlu İncirliova Deve Güreşleri'ni İzledi

GÜNCEL 06.01.2019 - 15:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3376+ kez okundu.
 

Başkan Çerçioğlu İncirliova Deve Güreşleri'ni İzledi

İncirliova 33. Deve Güreşleri Festivali’ne katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na güreşseverler yoğun ilgi gösterdi.

AYDIN- Yılın ilk deve güreşinde vatandaşları selamlayan Başkan Çerçioğlu, güreşi izlemeye gelen binlerce vatandaş tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Başkan Çerçioğlu, Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri’nden 160 devenin katıldığı güreş alanında, vatandaşları İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile birlikte selamladı. Vatandaşlar, güreşi izlemeye gelen ve kendilerini selamlayan Başkan Çerçioğlu’na alkışlarla karşılık verdi. Kendisiyle özdeşleşen sekizkenar şapkasını isteyen vatandaşları kırmayıp vatandaşlara veren Başkan Çerçioğlu, “Deve güreşleri Yörük kültürüyle özdeşleşmiştir. Biz de bu kültürü, bizden sonraki nesillere aktarabilmek için deve güreşlerine destek veriyoruz. Geçen günlerde düzenlediğimiz Türkiye'nin en büyük deve güreşi organizasyonu ve ilk resmi deve güreşlerinin gerçekleştirildiği Umurlu'da açtığımız deve heykeli, bu kültüre verdiğimiz desteğin örneklerinden” diye konuştu. Başkan Çerçioğlu, deve güreşi müsabakalarını izleyip Aydın Büyükşehir Belediyesi Kupası müsabakasında güreşen develerin sahiplerine kupalarını takdim etti.
İncirliova 33. Deve Güreşleri Festivali’ne katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na güreşseverler yoğun ilgi gösterdi.

AYDIN- Yılın ilk deve güreşinde vatandaşları selamlayan Başkan Çerçioğlu, güreşi izlemeye gelen binlerce vatandaş tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Başkan Çerçioğlu, Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri’nden 160 devenin katıldığı güreş alanında, vatandaşları İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile birlikte selamladı. Vatandaşlar, güreşi izlemeye gelen ve kendilerini selamlayan Başkan Çerçioğlu’na alkışlarla karşılık verdi.

Kendisiyle özdeşleşen sekizkenar şapkasını isteyen vatandaşları kırmayıp vatandaşlara veren Başkan Çerçioğlu, “Deve güreşleri Yörük kültürüyle özdeşleşmiştir. Biz de bu kültürü, bizden sonraki nesillere aktarabilmek için deve güreşlerine destek veriyoruz. Geçen günlerde düzenlediğimiz Türkiye'nin en büyük deve güreşi organizasyonu ve ilk resmi deve güreşlerinin gerçekleştirildiği Umurlu'da açtığımız deve heykeli, bu kültüre verdiğimiz desteğin örneklerinden” diye konuştu.

Başkan Çerçioğlu, deve güreşi müsabakalarını izleyip Aydın Büyükşehir Belediyesi Kupası müsabakasında güreşen develerin sahiplerine kupalarını takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.