Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Çankır: Engellilere fırsat eşitliği sağlanmalı

SİYASET 03.12.2019 - 11:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2058+ kez okundu.
 

Başkan Çankır: Engellilere fırsat eşitliği sağlanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, engellilere fırsat eşitliği sağlanmasını istedi, yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.

AYDIN- Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Ali Çankır, “Ülkemizde ne kadar hassas olursak olalım engellilere karşı halen önyargılı davranış ve tutum devam etmektedir. Zor şartlar, bilinç dışı davranışlar, ekonomik ve sosyal sorunlar engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları daha da arttırmaktadır” dedi. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, mesajına şöyle devam etti: “Engelli yurttaşlarımızın eğitimde, ulaşımda, iş bulmada, kent politikalarında talep ve isteklerinin bu dönemde yeteri kadar karşılığının bulmadığının farkındayız. Devletin bu yurttaşlarımızı hayata eşit, üreten ve çalışan birer birey olarak hayata dâhil etmesi gerekmektedir. Bizler hep birlikte yaşıyor, hayatımızın her anını hep beraber paylaşıyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin insani koşullarda, ayrımcılığa maruz kalmadıkları, yaşama ortak olmaları için gereken yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını ve yasal düzenlemelere uygun kurumsal yapıların bir an önce kurulmasını temenni ediyoruz. Onurlu, kararlı ve azimli yaşamları ile bizlere örnek olan engelli bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, hep birlikte mutluluk ve sağlıkla yaşamayı diliyorum.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, engellilere fırsat eşitliği sağlanmasını istedi, yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.

AYDIN- Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Ali Çankır, “Ülkemizde ne kadar hassas olursak olalım engellilere karşı halen önyargılı davranış ve tutum devam etmektedir. Zor şartlar, bilinç dışı davranışlar, ekonomik ve sosyal sorunlar engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları daha da arttırmaktadır” dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, mesajına şöyle devam etti:

“Engelli yurttaşlarımızın eğitimde, ulaşımda, iş bulmada, kent politikalarında talep ve isteklerinin bu dönemde yeteri kadar karşılığının bulmadığının farkındayız. Devletin bu yurttaşlarımızı hayata eşit, üreten ve çalışan birer birey olarak hayata dâhil etmesi gerekmektedir. Bizler hep birlikte yaşıyor, hayatımızın her anını hep beraber paylaşıyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin insani koşullarda, ayrımcılığa maruz kalmadıkları, yaşama ortak olmaları için gereken yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını ve yasal düzenlemelere uygun kurumsal yapıların bir an önce kurulmasını temenni ediyoruz.

Onurlu, kararlı ve azimli yaşamları ile bizlere örnek olan engelli bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, hep birlikte mutluluk ve sağlıkla yaşamayı diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.