Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan, Aydın’daki yerel gazetecilerin yüzüne nasıl bakacak acaba?

SİYASET 12.04.2020 - 20:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3985+ kez okundu.
 

Başkan, Aydın’daki yerel gazetecilerin yüzüne nasıl bakacak acaba?

Aydın Efeler Belediyesi, dün akşam açıklanan 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından Cumartesi vatandaşlara Belediye Anons Aracı'na yüklenen çok miktardaki Sözcü ve Korkusuz Gazetesi dağıttı.

AYDIN - Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (covid19) salgın hastalığı sebebiyle İçişleri Bakanlığı Cuma akşamı saat 22:00’de almış olduğu ani karar ile 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazete dağıtımı ve satışı gerçekleşmediği için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın talimatı ile Efeler Belediyesi Efe Masa ve zabıta ekipleri sabah saatlerinde mahallelerde kapı kapı dolaşarak Sözcü ve Korkusuz Gazetelerini dağıtmaya başladı. Yüzlerce insan evinde aç yatarken Aydın’ın Efeler ilçe belediyesi, kamu kaynaklarını kullanarak yaşlı ve yoksullara ekmek dağıtması gerekirken, İstanbul medyasına destek oldu. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın talimatıyla gerçekleştirilen İstanbullunun Sözcü ve Korkusuz gazetelerine sahip çıkılması birçok vatandaş tarafından tepkiyle neden oldu. Vatandaşlar, "Bizim paralarımızla kamu kaynağını hesapsızca kullanmalarına müsaade edemeyiz. Biz oylarımızı fütursuzca harcanması için vermedik. Daha öncekilerin tutumlarını beğenmiş olsaydık oyumuzu tekrar onlara verirdik. Belediye Başkanının aklını başına toplamasını istiyoruz. Başkan, Aydın’daki gazetecilerin yüzüne nasıl bakacak acaba" şeklinde konuştular. Belediye anons aracına yüklenen çok miktardaki gazeteyi vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıtan Efe Masa ekiplerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri engel oldu. Belediye ekiplerine uyarı ikaz tutanağı tutulmasının ardından gazete dağıtımı son buldu. Yeni Ufuk Yayın Grubu olarak Efeler Belediye Başkanı’nın bu tutumunu kınıyor ve kendi yerel medyasına bu hassasiyeti göstermesini isterdik. Hizmet almak için kendi yerel medyasının kapısını çalacak, sahip çıkma konusunda İstanbul’un medyası Sözcü ve Korkusuz'un Gazetelerine destek olacak. Sayın M. Fatih Atay, yerel gazete ve gazeteciler yoksan onların hiç birisi yok demektir.
Aydın Efeler Belediyesi, dün akşam açıklanan 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından Cumartesi vatandaşlara Belediye Anons Aracı'na yüklenen çok miktardaki Sözcü ve Korkusuz Gazetesi dağıttı.

Efeler, Efeler Belediyesi, M Fatih Atay

AYDIN - Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (covid19) salgın hastalığı sebebiyle İçişleri Bakanlığı Cuma akşamı saat 22:00’de almış olduğu ani karar ile 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazete dağıtımı ve satışı gerçekleşmediği için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın talimatı ile Efeler Belediyesi Efe Masa ve zabıta ekipleri sabah saatlerinde mahallelerde kapı kapı dolaşarak Sözcü ve Korkusuz Gazetelerini dağıtmaya başladı.

Yüzlerce insan evinde aç yatarken Aydın’ın Efeler ilçe belediyesi, kamu kaynaklarını kullanarak yaşlı ve yoksullara ekmek dağıtması gerekirken, İstanbul medyasına destek oldu.

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın talimatıyla gerçekleştirilen İstanbullunun Sözcü ve Korkusuz gazetelerine sahip çıkılması birçok vatandaş tarafından tepkiyle neden oldu.

Vatandaşlar, "Bizim paralarımızla kamu kaynağını hesapsızca kullanmalarına müsaade edemeyiz. Biz oylarımızı fütursuzca harcanması için vermedik. Daha öncekilerin tutumlarını beğenmiş olsaydık oyumuzu tekrar onlara verirdik. Belediye Başkanının aklını başına toplamasını istiyoruz. Başkan, Aydın’daki gazetecilerin yüzüne nasıl bakacak acaba" şeklinde konuştular.

Belediye anons aracına yüklenen çok miktardaki gazeteyi vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıtan Efe Masa ekiplerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri engel oldu. Belediye ekiplerine uyarı ikaz tutanağı tutulmasının ardından gazete dağıtımı son buldu.

Yeni Ufuk Yayın Grubu olarak Efeler Belediye Başkanı’nın bu tutumunu kınıyor ve kendi yerel medyasına bu hassasiyeti göstermesini isterdik. Hizmet almak için kendi yerel medyasının kapısını çalacak, sahip çıkma konusunda İstanbul’un medyası Sözcü ve Korkusuz'un Gazetelerine destek olacak. Sayın M. Fatih Atay, yerel gazete ve gazeteciler yoksan onların hiç birisi yok demektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.