Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Atay Jeotermal Çalıştayı’na katıldı

GENEL 17.05.2019 - 16:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3062+ kez okundu.
 

Başkan Atay Jeotermal Çalıştayı’na katıldı

T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay Germencik’te gerçekleşen Jeotermal Çalıştayı’na katıldı.

AYDIN- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın  “Jeotermal Kaynakların Kümülatif Etki Değerlendirilmesi Projesi” kapsamında çalıştay düzenlendi. Jeotermal şirketlerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği Germencik’te Türk Burcu Parkı’nda gerçekleştirilen çalıştaya uzmanlar, sivil toplum kuruluşları, üreticiler, vatandaşlar ve kamu görevlileri katıldı. “YAŞAM HAKKIMIZI KİMSEYE ÇİĞNETMİYECEĞİZ” T.C. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Enerji üretimine asla karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz insanı, inciri, zeytini ve kestaneyi yok eden vahşi elektrik üretimi yapanlardır” dedi. Aydın’da üretimde 35 jeotermal enerji santrali olduğunu söyleyen Atay, şunları söyledi: ‘’jeotermal şirketlerini uyararak “Biraz daha santral kurarsanız, biz öleceğiz, kanser olacağız. Siz çok para kazanacaksınız diye biz ölmek zorunda mıyız? Benim ilçe sınırlarım içinde sakın santral ruhsatı alınmasın. Bunun yapılmaması için her türlü çabayı gösterecek bir kamu görevlisiyim. Bunu bir tehdit olarak algılamayın, yaşama isteğimiz olarak algılayın. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz. Buradaki bütün uzman arkadaşlarımızdan profesörlerden birisi çıkıp jeotermallerden çıkan gazlar insan sağlığına ve doğaya zarar vermiyor diyebiliyorsa sözlerimi geri alırım. Eğer demiyorsa yaşam hakkımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz.” Çalıştaya, Kızılcaköylüler çeşitli pankart ve dövizlerle katıldı. T.C. Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürü ve Sağlık İşleri Müdürü de çalıştaya katılarak uzmanlarla jeotermal kaynakların insana sağlığına ve çevreye verdiği etkileri konusunda görüşlerini dile getirdi.
T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay Germencik’te gerçekleşen Jeotermal Çalıştayı’na katıldı.

AYDIN- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın  “Jeotermal Kaynakların Kümülatif Etki Değerlendirilmesi Projesi” kapsamında çalıştay düzenlendi.

Jeotermal şirketlerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği Germencik’te Türk Burcu Parkı’nda gerçekleştirilen çalıştaya uzmanlar, sivil toplum kuruluşları, üreticiler, vatandaşlar ve kamu görevlileri katıldı.

“YAŞAM HAKKIMIZI KİMSEYE ÇİĞNETMİYECEĞİZ”

T.C. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Enerji üretimine asla karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz insanı, inciri, zeytini ve kestaneyi yok eden vahşi elektrik üretimi yapanlardır” dedi. Aydın’da üretimde 35 jeotermal enerji santrali olduğunu söyleyen Atay, şunları söyledi:

‘’jeotermal şirketlerini uyararak “Biraz daha santral kurarsanız, biz öleceğiz, kanser olacağız. Siz çok para kazanacaksınız diye biz ölmek zorunda mıyız? Benim ilçe sınırlarım içinde sakın santral ruhsatı alınmasın. Bunun yapılmaması için her türlü çabayı gösterecek bir kamu görevlisiyim. Bunu bir tehdit olarak algılamayın, yaşama isteğimiz olarak algılayın. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz. Buradaki bütün uzman arkadaşlarımızdan profesörlerden birisi çıkıp jeotermallerden çıkan gazlar insan sağlığına ve doğaya zarar vermiyor diyebiliyorsa sözlerimi geri alırım. Eğer demiyorsa yaşam hakkımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz.”

Çalıştaya, Kızılcaköylüler çeşitli pankart ve dövizlerle katıldı. T.C. Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürü ve Sağlık İşleri Müdürü de çalıştaya katılarak uzmanlarla jeotermal kaynakların insana sağlığına ve çevreye verdiği etkileri konusunda görüşlerini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.