Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan Atay, Çeştepe Cemevi’nde aşure ikramına katıldı

SİYASET 12.09.2019 - 15:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3626+ kez okundu.
 

Başkan Atay, Çeştepe Cemevi’nde aşure ikramına katıldı

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın, Çeştepe Cemevi’de gerçekleşen aşure ikramına katıldığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ve yönetim kurulu üyeleri ile Efeler Kent Konseyi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu’nun da katıldığı ikramda, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı İsmet Candan, konukları karşıladı. Candan, 10 Ekim 680'de, Hz. Hüseyin ve ailesinden onlarca kişinin Kerbela Kenti’nde katledildiğini belirtti. Bu nedenle Kerbela Katliamı’nın her yıl Muharrem Ayı’nda matem orucu ile anıldığını ve son gününde ise aşure kaynatıldığını belirten İsmet Candan, “Kerbela tarihte zulme karşı soylu bir direnişi simgeler” dedi.
Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın, Çeştepe Cemevi’de gerçekleşen aşure ikramına katıldığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ve yönetim kurulu üyeleri ile Efeler Kent Konseyi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu’nun da katıldığı ikramda, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı İsmet Candan, konukları karşıladı.

Candan, 10 Ekim 680'de, Hz. Hüseyin ve ailesinden onlarca kişinin Kerbela Kenti’nde katledildiğini belirtti. Bu nedenle Kerbela Katliamı’nın her yıl Muharrem Ayı’nda matem orucu ile anıldığını ve son gününde ise aşure kaynatıldığını belirten İsmet Candan, “Kerbela tarihte zulme karşı soylu bir direnişi simgeler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.