Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Atabay, taşerona güvence verdi

SİYASET 06.01.2018 - 13:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4124+ kez okundu.
 

Başkan Atabay, taşerona güvence verdi

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, belediye bünyesinde 300 ila 400 arasında taşeronda çalışan işçinin kadroya geçeceğini belirtirken, ödeme konusunda da sıkıntı yaşamayacaklarını ifade etti.

AYDIN- Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında basınla biraraya geldi. Başkan Atabay, belediyenin rutin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek taşeron yasasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Atabay, belediye şirketi DİBEL personelinin kadroya geçemeyeceğini belirterek, bunun dışında taşeronda çalışanlarının kadro verileceğini belirtti. 300 ila 400 arasında taşeronun Didim Belediyesi’nde kadroya geçeceğini belirten Atabay, "Bundan sonraki süreçte taşerondan kadroya geçirdiklerimizin dışından personel alamıyoruz. Mevcutta belediyenin çalıştığı taşeron firmalarla yapılan sözleşmeler var. Bunların iptali söz konusu; bu iptal olunca da firmalara 3 ila 5 tazminat ödeme hakkı doğuyor ama bunlar daha netleşmedi" dedi. Taşerondaki işçilerin kadroya geçişi sonrasında ortaya çıkacak olan maaş ödemelerle ilgili de konuşan Atabay, “Her ay 2,5 trilyon maaş ödüyoruz fakat kadro geçişi de olsa maaşları ödemede sıkıntı olmaz. Belediyemizde paramız var. Biz göreve geldiğimizde israfın ve gereksiz giderin frenine bastık.”dedi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, belediye bünyesinde 300 ila 400 arasında taşeronda çalışan işçinin kadroya geçeceğini belirtirken, ödeme konusunda da sıkıntı yaşamayacaklarını ifade etti.

AYDIN- Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında basınla biraraya geldi. Başkan Atabay, belediyenin rutin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek taşeron yasasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Atabay, belediye şirketi DİBEL personelinin kadroya geçemeyeceğini belirterek, bunun dışında taşeronda çalışanlarının kadro verileceğini belirtti. 300 ila 400 arasında taşeronun Didim Belediyesi’nde kadroya geçeceğini belirten Atabay, "Bundan sonraki süreçte taşerondan kadroya geçirdiklerimizin dışından personel alamıyoruz. Mevcutta belediyenin çalıştığı taşeron firmalarla yapılan sözleşmeler var. Bunların iptali söz konusu; bu iptal olunca da firmalara 3 ila 5 tazminat ödeme hakkı doğuyor ama bunlar daha netleşmedi" dedi.

Taşerondaki işçilerin kadroya geçişi sonrasında ortaya çıkacak olan maaş ödemelerle ilgili de konuşan Atabay, “Her ay 2,5 trilyon maaş ödüyoruz fakat kadro geçişi de olsa maaşları ödemede sıkıntı olmaz. Belediyemizde paramız var. Biz göreve geldiğimizde israfın ve gereksiz giderin frenine bastık.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.