Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Atabay, resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

SANAT 28.08.2019 - 11:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 62020+ kez okundu.
 

Başkan Atabay, resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Sanatın ve tarihin buluştuğu kent Didim’de, Resim Eğitmeni Ayşe Tor’un Resim Sergisi Belediye Başkanı A. Deniz Atabay tarafından açıldığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Didim Belediyesi Altınkum Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen Resim Sergisinin açılışına, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, E. Öznur Gündoğdu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar ve sanatsever vatandaşlar katıldı. Ulu Önderimiz Atatürk’ün “Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki, o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur sözünden yola çıkarak sanata ve sanatçıya daima destek olduklarını belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Sayın Ayşe Tor’un resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz, Didim’de çok resim sergisinin açılışını gerçekleştirdik, ama ilk defa belediye çatısı altında resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz her şeyin en iyisini yapmak için büyük çaba sarf ediyoruz, istiyoruz ki Didim’e yakışır bir kültür merkezimizde olsun biz istedikçe hayır diyorlar, biz evet diyoruz, arazi tahsisleri konusunda elimizde buna uygun bir arazi olmadığı için henüz yapamıyoruz, arazimizi alacağız Didim’e yakışır kültür merkezimizi gerçekleştireceğiz, son derece kararlıyız biz bu yola başımızı koyduk” dedi. Eski Gümrük Binasını değerlendirdik Arazimizi alana kadar bu tip yerleri değerlendirdiklerini belirten Atabay, “Altınkum’daki eski gümrük binamız metruk bir vaziyetteydi, burayı yenileyip öyle bir dizayn ettik ki, tekrar gümrük binası olarak kullanabilmek için, ama bu süreç içerisinde Değerli yerel sanatçılarımızın sergilerini buralarda değerlendirerek açalım istedik, Bu sergi hayırlı olmasını diliyorum, Bu salonu kullanmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlara herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleşti. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, Öznur Gündoğdu ve vatandaşlar sergiyi gezerek resimleri inceledi. Ayşe Tor Resim Sergisi 29 Ağustos 2019 tarihine kadar Didim Belediyesi Altınkum Ek Hizmet Binası’nda açık olacaktır.
Sanatın ve tarihin buluştuğu kent Didim’de, Resim Eğitmeni Ayşe Tor’un Resim Sergisi Belediye Başkanı A. Deniz Atabay tarafından açıldığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Didim Belediyesi Altınkum Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen Resim Sergisinin açılışına, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, E. Öznur Gündoğdu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar ve sanatsever vatandaşlar katıldı.

Ulu Önderimiz Atatürk’ün “Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki, o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur sözünden yola çıkarak sanata ve sanatçıya daima destek olduklarını belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Sayın Ayşe Tor’un resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz, Didim’de çok resim sergisinin açılışını gerçekleştirdik, ama ilk defa belediye çatısı altında resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz her şeyin en iyisini yapmak için büyük çaba sarf ediyoruz, istiyoruz ki Didim’e yakışır bir kültür merkezimizde olsun biz istedikçe hayır diyorlar, biz evet diyoruz, arazi tahsisleri konusunda elimizde buna uygun bir arazi olmadığı için henüz yapamıyoruz, arazimizi alacağız Didim’e yakışır kültür merkezimizi gerçekleştireceğiz, son derece kararlıyız biz bu yola başımızı koyduk” dedi.

Eski Gümrük Binasını değerlendirdik

Arazimizi alana kadar bu tip yerleri değerlendirdiklerini belirten Atabay, “Altınkum’daki eski gümrük binamız metruk bir vaziyetteydi, burayı yenileyip öyle bir dizayn ettik ki, tekrar gümrük binası olarak kullanabilmek için, ama bu süreç içerisinde Değerli yerel sanatçılarımızın sergilerini buralarda değerlendirerek açalım istedik, Bu sergi hayırlı olmasını diliyorum, Bu salonu kullanmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlara herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleşti. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, Öznur Gündoğdu ve vatandaşlar sergiyi gezerek resimleri inceledi.

Ayşe Tor Resim Sergisi 29 Ağustos 2019 tarihine kadar Didim Belediyesi Altınkum Ek Hizmet Binası’nda açık olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.