Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Atabay, Didim VegFest'i anlattı

TURİZM 09.03.2018 - 15:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2997+ kez okundu.
 

Başkan Atabay, Didim VegFest'i anlattı

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Açık Radyo’da yayınlanan "Vegan Sağlık’’ programında Türkiye’nin İlk Vegitisyeni Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara’nın sorularını yanıtladı.

AYDIN- Vegan beslenme ve sağlık konularının ele alındığı programda başkan Atabay, bu yıl 20-23 Nisan 2018 tarihleri arasında 2’incisi düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim VegFest hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ege’nin tarihsel anlamda özellikle besin çeşitliliği konusunda oldukça cömert davrandığını belirten Atabay, Didim’in asli unsuru olan Yoranlıların beslenme kültürü noktasında vegan beslenmeye olan benzerliğine dikkat çekti. Atabay, Didim’in bir turizm kenti olduğunu ve özellikle yurt içi ve yurt dışı misafirlerle vegan kültüre dair yapılan fikir alış-verişi sonucu festival fikrinin olgunlaştığını ve gelenekselleştiğini belirtti. Festivale katkı gösteren katılımcı sayısının yüksek oluşunun festivalin tanıtım ve duyuru noktasında etkili olduğunu kanıtlayan bir veri olduğunu söyleyen Atabay, “Bu yıl düzenlenecek festivalde çok daha yüksek bir katılım bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 2 gün süren festival, bu yıl 4 gün sürecek ve gelecek yıl süreci bir haftaya çıkarma arzusu içindeyiz. Festival, yüzde 100 vegan bir festival olacak. Bu sene düzenlenecek panellerin özellikle ‘hayvan hakları, hayvanlar üzerindeki sömürüler ve türcülük’ konularına özellikle vurgu yapacağız. Festival sloganımız ise ‘yaşam dolu festival’. Festivalde bu yıl geçmiş yıla nazaran daha fazla aktivite ön planda olacak. Birbirinden önemli panelistler, ünlü sanatçılar, binlerce kişinin katılacağı nefes egzersizini ve daha bir çok sürpriz katılımcıları bekliyor” dedi. Sözlerinin sonunda festivale çağrısını yineleyen başkan Atabay, insanların‘’vegan yaşamı’’ yayma noktasında yaşadığı sıkıntılara atıfta bulunarak Einstein’ın "Bana deli dediler ancak, atomu parçalayıp ellerine verdim’’ sözünü hatırlattı. Sohbetin sonunda Atabay, Didim VegFest’e olan çağrısını yineledi.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Açık Radyo’da yayınlanan "Vegan Sağlık’’ programında Türkiye’nin İlk Vegitisyeni Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara’nın sorularını yanıtladı.

AYDIN- Vegan beslenme ve sağlık konularının ele alındığı programda başkan Atabay, bu yıl 20-23 Nisan 2018 tarihleri arasında 2’incisi düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim VegFest hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ege’nin tarihsel anlamda özellikle besin çeşitliliği konusunda oldukça cömert davrandığını belirten Atabay, Didim’in asli unsuru olan Yoranlıların beslenme kültürü noktasında vegan beslenmeye olan benzerliğine dikkat çekti. Atabay, Didim’in bir turizm kenti olduğunu ve özellikle yurt içi ve yurt dışı misafirlerle vegan kültüre dair yapılan fikir alış-verişi sonucu festival fikrinin olgunlaştığını ve gelenekselleştiğini belirtti.

Festivale katkı gösteren katılımcı sayısının yüksek oluşunun festivalin tanıtım ve duyuru noktasında etkili olduğunu kanıtlayan bir veri olduğunu söyleyen Atabay, “Bu yıl düzenlenecek festivalde çok daha yüksek bir katılım bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 2 gün süren festival, bu yıl 4 gün sürecek ve gelecek yıl süreci bir haftaya çıkarma arzusu içindeyiz. Festival, yüzde 100 vegan bir festival olacak. Bu sene düzenlenecek panellerin özellikle ‘hayvan hakları, hayvanlar üzerindeki sömürüler ve türcülük’ konularına özellikle vurgu yapacağız. Festival sloganımız ise ‘yaşam dolu festival’. Festivalde bu yıl geçmiş yıla nazaran daha fazla aktivite ön planda olacak. Birbirinden önemli panelistler, ünlü sanatçılar, binlerce kişinin katılacağı nefes egzersizini ve daha bir çok sürpriz katılımcıları bekliyor” dedi.

Sözlerinin sonunda festivale çağrısını yineleyen başkan Atabay, insanların‘’vegan yaşamı’’ yayma noktasında yaşadığı sıkıntılara atıfta bulunarak Einstein’ın "Bana deli dediler ancak, atomu parçalayıp ellerine verdim’’ sözünü hatırlattı. Sohbetin sonunda Atabay, Didim VegFest’e olan çağrısını yineledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.