Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan Alıcık'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

EKONOMİ 08.03.2016 - 12:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4012+ kez okundu.
 

Başkan Alıcık'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yayımladığı mesajda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Dünya Kadınlar Günü’nün kadın haklarının kazanılması sürecinin hatırlanması için özel bir gün olduğunu ifade ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edildiğini hatırlattı. 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 8 Mart’ı; Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü olarak ilan etiğini belirten Haluk Alıcık, “Böylece, 8 Mart kadınların yüzyılı aşkın mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda ‘Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar’ maddesiyle kadınlarımıza yönelik önemi göstermiş olup ayrımcı kurallar almayarak kadınlarımızda eşitliğin sağlandığı belirtilmiştir. Kadın hakları insan hakları kavramından ayrı tutulamaz. Ülkemizde de eğitimin yükselmesi ve kadınlarımızın sosyal hayata girmelerine olanak sağlanmasıyla birçok alanda başarının yükseldiği bir gerçektir. Atatürk ‘Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ demiştir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir birey olarak kişiliğini kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Yüklendiği sorumluluklar açısından baktığımızda kadınların ev ve iş yükünün yanı sıra annelik gibi ulvi bir sorumluluğunun da bulunduğu göz ardı edilmemelidir. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Kadınların huzurla sosyal yaşama daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. (Kemal Altan/Nazilli)
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yayımladığı mesajda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Dünya Kadınlar Günü’nün kadın haklarının kazanılması sürecinin hatırlanması için özel bir gün olduğunu ifade ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edildiğini hatırlattı.

1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 8 Mart’ı; Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü olarak ilan etiğini belirten Haluk Alıcık, “Böylece, 8 Mart kadınların yüzyılı aşkın mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda ‘Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar’ maddesiyle kadınlarımıza yönelik önemi göstermiş olup ayrımcı kurallar almayarak kadınlarımızda eşitliğin sağlandığı belirtilmiştir. Kadın hakları insan hakları kavramından ayrı tutulamaz. Ülkemizde de eğitimin yükselmesi ve kadınlarımızın sosyal hayata girmelerine olanak sağlanmasıyla birçok alanda başarının yükseldiği bir gerçektir. Atatürk ‘Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ demiştir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir birey olarak kişiliğini kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Yüklendiği sorumluluklar açısından baktığımızda kadınların ev ve iş yükünün yanı sıra annelik gibi ulvi bir sorumluluğunun da bulunduğu göz ardı edilmemelidir. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Kadınların huzurla sosyal yaşama daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. (Kemal Altan/Nazilli)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.