Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Alıcık, çay zammına itiraz etti

SİYASET 07.01.2019 - 14:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3234+ kez okundu.
 

Başkan Alıcık, çay zammına itiraz etti

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçedeki çay ve kahve fiyatlarındaki artışa itiraz ederek, “Ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik durumun da göz önüne alınarak hem esnafımızın hem de vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

AYDIN- Konu ile ilgili Nazilli Kahveciler Odası Başkanlığı ve Kaymakamlığa gerekli itiraz yazılarının gönderildiğini belirten Alıcık, şunları söyledi: “İlçemizde kahvehanelerde ve çay ocaklarında uygulanmak üzere çıkarılan fiyat tarifesinde kahvehanelerde ve çay ocaklarında çay fiyatı 1,50 lira, Türk kahvesi ise 2,50 lira, park ve çay bahçelerinde ise çay 2,50 lira, Türk kahvesi 3,00 lira olarak uygulanacağı bildirilmiştir. İlgili oda ve müdürlüklerden oluşan komisyonla alınan kararda, insanların en temel besini olan ekmek fiyatı malumunuz olduğu üzere 1 lira olarak uygulanırken çay ve kahve fiyatlarının 2016 yılı sonunda alınan karardan yüzde 50 ve yüzde 100 olarak artırılması tarafımızca uygun görülmemiştir. Biz de Nazilli Belediyesi olarak gerekli itirazları yaptık.” Hem esnafın hem de vatandaşların mağdur olmaması için makul bir fiyatın belirlenmesi gerektiğini ifade eden Alıcık, “Ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik durumun da göz önüne alınarak hem esnafımızın hem de vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Aydın Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kabul edilen fiyatlarla ilgili 15 günlük bir itiraz süremiz vardı. Biz de hem Nazilli Kahveciler Odası’na hem de Kaymakamlığımıza itiraz yazılarımızı ilettik. Kaymakamlığımız tarafından kurulan bir komisyonla makul, kabul edilebilir bir fiyatın belirleneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Fahiş fiyat artışlarının vatandaşların alım gücünü büyük ölçüde etkilediğine dikkat çeken Başkan Alıcık, “Ekmeğin 1 lira olduğu Nazilli’mizde çayın 2 buçuk lira olması kabul edilemez. 4 kişilik bir aile çay bahçesine oturup 2 çay içse 20 lira hesap ödeyecek. Bizim görevimiz insanımızı mağdur etmeden daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak” dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçedeki çay ve kahve fiyatlarındaki artışa itiraz ederek, “Ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik durumun da göz önüne alınarak hem esnafımızın hem de vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

AYDIN- Konu ile ilgili Nazilli Kahveciler Odası Başkanlığı ve Kaymakamlığa gerekli itiraz yazılarının gönderildiğini belirten Alıcık, şunları söyledi:

“İlçemizde kahvehanelerde ve çay ocaklarında uygulanmak üzere çıkarılan fiyat tarifesinde kahvehanelerde ve çay ocaklarında çay fiyatı 1,50 lira, Türk kahvesi ise 2,50 lira, park ve çay bahçelerinde ise çay 2,50 lira, Türk kahvesi 3,00 lira olarak uygulanacağı bildirilmiştir.

İlgili oda ve müdürlüklerden oluşan komisyonla alınan kararda, insanların en temel besini olan ekmek fiyatı malumunuz olduğu üzere 1 lira olarak uygulanırken çay ve kahve fiyatlarının 2016 yılı sonunda alınan karardan yüzde 50 ve yüzde 100 olarak artırılması tarafımızca uygun görülmemiştir. Biz de Nazilli Belediyesi olarak gerekli itirazları yaptık.”

Hem esnafın hem de vatandaşların mağdur olmaması için makul bir fiyatın belirlenmesi gerektiğini ifade eden Alıcık, “Ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik durumun da göz önüne alınarak hem esnafımızın hem de vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Aydın Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kabul edilen fiyatlarla ilgili 15 günlük bir itiraz süremiz vardı. Biz de hem Nazilli Kahveciler Odası’na hem de Kaymakamlığımıza itiraz yazılarımızı ilettik. Kaymakamlığımız tarafından kurulan bir komisyonla makul, kabul edilebilir bir fiyatın belirleneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Fahiş fiyat artışlarının vatandaşların alım gücünü büyük ölçüde etkilediğine dikkat çeken Başkan Alıcık, “Ekmeğin 1 lira olduğu Nazilli’mizde çayın 2 buçuk lira olması kabul edilemez. 4 kişilik bir aile çay bahçesine oturup 2 çay içse 20 lira hesap ödeyecek. Bizim görevimiz insanımızı mağdur etmeden daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.