Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başkan Alıcık, ‘’artık at yarışlarının anavatanı Nazilli’’

SPOR 12.11.2018 - 14:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2847+ kez okundu.
 

Başkan Alıcık, ‘’artık at yarışlarının anavatanı Nazilli’’

Aşağı Nazilli Rahvan Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan 7. Geleneksel Rahvan At Yarışları, 11 Kasım Pazar günü saat 12:00’da Bozdoğan Karayolu Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan koşu pistinde gerçekleştirildi.

AYDIN- Nazilli Belediyesi'nin bildirdiğine göre, yarışları, Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, daire müdürleri, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri ile binlerce vatandaş takip etti. 200 rahvan atın kıyasıya mücadele ettiği müsabakalarda, Baş Yarışında 8 bin, Başaltı Yarışında 7 bin, Büyük Orta Yarışında 6 bin, Küçük Orta Yarışında 5 bin, 4’lü Taylar Yarışında 4 bin, 3’lü Taylar Yarışında 3 bin, 2’li Taylar Yarışında 2 bin 500, Deste Yarışında ise 2 bin olmak üzere toplam 37 bin 500 lira ödül, kupa ve bayrak dağıtıldı. Yarışlara yoğun ilgi gösteren Nazillililere ve çevre ilçelerden gelen misafirlere teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık şöyle konuştu: “Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız, bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz. Nazilli artık at yarışlarının anavatanı oldu.” Akşam saatlerine kadar süren yarışların sonunda, dereceye giren at sahipleri ve jokeylere, protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim etti.
Aşağı Nazilli Rahvan Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan 7. Geleneksel Rahvan At Yarışları, 11 Kasım Pazar günü saat 12:00’da Bozdoğan Karayolu Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan koşu pistinde gerçekleştirildi.

AYDIN- Nazilli Belediyesi'nin bildirdiğine göre, yarışları, Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, daire müdürleri, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri ile binlerce vatandaş takip etti.

200 rahvan atın kıyasıya mücadele ettiği müsabakalarda, Baş Yarışında 8 bin, Başaltı Yarışında 7 bin, Büyük Orta Yarışında 6 bin, Küçük Orta Yarışında 5 bin, 4’lü Taylar Yarışında 4 bin, 3’lü Taylar Yarışında 3 bin, 2’li Taylar Yarışında 2 bin 500, Deste Yarışında ise 2 bin olmak üzere toplam 37 bin 500 lira ödül, kupa ve bayrak dağıtıldı.

Yarışlara yoğun ilgi gösteren Nazillililere ve çevre ilçelerden gelen misafirlere teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık şöyle konuştu:

“Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız, bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz. Nazilli artık at yarışlarının anavatanı oldu.”

Akşam saatlerine kadar süren yarışların sonunda, dereceye giren at sahipleri ve jokeylere, protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.