Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Akın’dan engelli vatandaşa yardım eli

GÜNCEL 21.10.2016 - 21:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2386+ kez okundu.
 

Başkan Akın’dan engelli vatandaşa yardım eli

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, ihtiyaç sahibi olan bedensel ve zihinsel engelli bir vatandaşa elektrikli engelli aracı hediye etti.

AYDIN- Gazetemizin bir önceki sayısında haberine yer verdiğimiz engelli vatandaşa Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’dan yanıt gecikmedi. Zihinsel engelli Cevriye Turgut ve ailesi büyük sevinç yaşadı. Aydın’da eşi benzeri görülmeyen bir sosyal belediyecilik örneklerinden biri Germencik’te yaşandı. Eğitim, öğretime ve öğrencilere ayrı önem verdiklerini, özel ilgi gösterdiklerini ifade eden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yoksul ve özürlü vatandaşlara da büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Akın, zihinsel ve bedensel özürlü olması sebebiyle hareket kabiliyeti sınırlı, daima özel bakım gerektiren ihtiyaç sahibi vatandaşa yardım elini uzattı. Engeli sebebiyle çalışamadığı için herhangi bir gelir kaynağı olmayan, sadece üç aydan üç aya özürlü maaşı alan Cevriye Turgut’u ikamet ettiği Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1615 sok no: 76 numaralı adresinde evinde ziyaret ederek Germencikli aileyi sevince boğdu. Başkan Akın, ailenin sorunlarını dinledi. Başkan Ümmet Akın, yaptığı açıklamada, “Biz ilçe belediyeleri olarak sosyal belediyecilik konusunda vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyor, belediyemizin sosyal hizmetler müdürlüğü aracılığı ile yoksul ve özürlü vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yoksul ve yardıma muhtaç kişi ve ailelere yardım edecek gücümüz ve imkanımız var" dedi.  Zihinsel özürlü vatandaşımızın eşi Yüksel Turgut ise yaptığı konuşmasında, “Benim eşim için Aydın’da çalmadığım kapı kalmadı. Büyükşehir Belediyesi’ne, AYBA’ya  bile gittim.  Maalesef karşımda bize yardım edecek hiçbir yetkili bulamadım. Bizim derdimize derman olan Germencik Belediye Başkanımız Ümmet Akın’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah başımızdan eksik etmesin” dedi.
Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, ihtiyaç sahibi olan bedensel ve zihinsel engelli bir vatandaşa elektrikli engelli aracı hediye etti.

AYDIN- Gazetemizin bir önceki sayısında haberine yer verdiğimiz engelli vatandaşa Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’dan yanıt gecikmedi.

Zihinsel engelli Cevriye Turgut ve ailesi büyük sevinç yaşadı. Aydın’da eşi benzeri görülmeyen bir sosyal belediyecilik örneklerinden biri Germencik’te yaşandı. Eğitim, öğretime ve öğrencilere ayrı önem verdiklerini, özel ilgi gösterdiklerini ifade eden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yoksul ve özürlü vatandaşlara da büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Akın, zihinsel ve bedensel özürlü olması sebebiyle hareket kabiliyeti sınırlı, daima özel bakım gerektiren ihtiyaç sahibi vatandaşa yardım elini uzattı. Engeli sebebiyle çalışamadığı için herhangi bir gelir kaynağı olmayan, sadece üç aydan üç aya özürlü maaşı alan Cevriye Turgut’u ikamet ettiği Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1615 sok no: 76 numaralı adresinde evinde ziyaret ederek Germencikli aileyi sevince boğdu. Başkan Akın, ailenin sorunlarını dinledi.

Başkan Ümmet Akın, yaptığı açıklamada, “Biz ilçe belediyeleri olarak sosyal belediyecilik konusunda vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyor, belediyemizin sosyal hizmetler müdürlüğü aracılığı ile yoksul ve özürlü vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yoksul ve yardıma muhtaç kişi ve ailelere yardım edecek gücümüz ve imkanımız var" dedi.

 Zihinsel özürlü vatandaşımızın eşi Yüksel Turgut ise yaptığı konuşmasında, “Benim eşim için Aydın’da çalmadığım kapı kalmadı. Büyükşehir Belediyesi’ne, AYBA’ya  bile gittim.  Maalesef karşımda bize yardım edecek hiçbir yetkili bulamadım. Bizim derdimize derman olan Germencik Belediye Başkanımız Ümmet Akın’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah başımızdan eksik etmesin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.