Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Basına ve Kamuoyuna

GÜNCEL 28.09.2020 - 17:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3951+ kez okundu.
 

Basına ve Kamuoyuna

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Eylül ayı toplantısı Kuşadası Gazibeğendi Tesisleri’nde yapıldı.

Yapılan Yönetim kurulu toplantısında çok önemli kararlar alındı. ABGC'nin aldığı kararlar Aydın Gazetecilik tarihinde ilk kez olması nedeniyle, çoğu gazeteci tarafından beğenildi ve bundan sonraki süreçte gazeteci cemiyet ve derneklerinde etik kurulların çalıştırılması ve Aydın ilindeki gazeteciliğin daha sağlıklı ve verimli yapılması açısından büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. Dokuz (9) kişilik yönetim kurulu üyelerinden yedi (7) üyenin hazır bulunduğu toplantıya ayrıca Nazilli, Kuşadası ve Didim temsilcileri de katılım sağladı. Önümüzde günlerde meslektaşları için yapılması planlanan faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda, cemiyetten istifa eden iki (2) kişinin istifası kabul edilirken, gazetecilik mesleğini bırakan sekiz (8) üyenin üyeliklerinin düşürülmesine karar verildi. Aktif olarak mesleği icra eden ve cemiyete üyelik başvurusunda bulunan otuz iki (32) kişiden yirmi dokuz (29) kişinin üyeliklerinin kabulüne, üç (3) kişinin tekrar değerlendirilmek üzere ileriki toplantılara bırakılmasına karar verildi. Geçtiğimiz günlerde aleni şekilde gerçeğe aykırı haber yayınlayan Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Aydın ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Aydın’ın bir (1) çekimse oya karşılık altı (6) oy ile ihraç edilmesine karar verildi. Ayrıca sosyal medya hesaplarından ve kamuya açık platformlarda meslektaşları hakkında eleştiri ve ithamlarda bulunan Murat Gürkan ile Veysel Karahan’a bir (1) çekimse oya karşılık altı (6) oy ile kınama cezası verilmesine karar verildi. Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin asli görevi basının doğru, tarafsız, bağımsız, insancıl ve hesap verebilir ilkelerini korumaktır. Gazeteci dürüst kişiliği ile toplumda örnek olmalı, habercilik anlayışı ile toplumu doğru yönlendirmelidir. ABGC yönetim kurulu ve üyeleri bu tanımların dışında yayıncılık yapan, masumiyet karinesine saygı duymayan, suçluluğu yargı kararıyla sabit olmadıkça herhangi bir kişiyi suçlu ilan edecek şekilde yayın yapan, yargı süreci devam eden davalarda ilgili iddia ve savunmaları adil bir şekilde aktarmayan yayın ve yayıncıları örgütü içinde barındırmamaya kararlıdır. Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu
Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Eylül ayı toplantısı Kuşadası Gazibeğendi Tesisleri’nde yapıldı.

Yapılan Yönetim kurulu toplantısında çok önemli kararlar alındı.

ABGC'nin aldığı kararlar Aydın Gazetecilik tarihinde ilk kez olması nedeniyle, çoğu gazeteci tarafından beğenildi ve bundan sonraki süreçte gazeteci cemiyet ve derneklerinde etik kurulların çalıştırılması ve Aydın ilindeki gazeteciliğin daha sağlıklı ve verimli yapılması açısından büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Dokuz (9) kişilik yönetim kurulu üyelerinden yedi (7) üyenin hazır bulunduğu toplantıya ayrıca Nazilli, Kuşadası ve Didim temsilcileri de katılım sağladı.

Önümüzde günlerde meslektaşları için yapılması planlanan faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda, cemiyetten istifa eden iki (2) kişinin istifası kabul edilirken, gazetecilik mesleğini bırakan sekiz (8) üyenin üyeliklerinin düşürülmesine karar verildi.

Aktif olarak mesleği icra eden ve cemiyete üyelik başvurusunda bulunan otuz iki (32) kişiden yirmi dokuz (29) kişinin üyeliklerinin kabulüne, üç (3) kişinin tekrar değerlendirilmek üzere ileriki toplantılara bırakılmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde aleni şekilde gerçeğe aykırı haber yayınlayan Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Aydın ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Aydın’ın bir (1) çekimse oya karşılık altı (6) oy ile ihraç edilmesine karar verildi.

Ayrıca sosyal medya hesaplarından ve kamuya açık platformlarda meslektaşları hakkında eleştiri ve ithamlarda bulunan Murat Gürkan ile Veysel Karahan’a bir (1) çekimse oya karşılık altı (6) oy ile kınama cezası verilmesine karar verildi.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin asli görevi basının doğru, tarafsız, bağımsız, insancıl ve hesap verebilir ilkelerini korumaktır.

Gazeteci dürüst kişiliği ile toplumda örnek olmalı, habercilik anlayışı ile toplumu doğru yönlendirmelidir.

ABGC yönetim kurulu ve üyeleri bu tanımların dışında yayıncılık yapan, masumiyet karinesine saygı duymayan, suçluluğu yargı kararıyla sabit olmadıkça herhangi bir kişiyi suçlu ilan edecek şekilde yayın yapan, yargı süreci devam eden davalarda ilgili iddia ve savunmaları adil bir şekilde aktarmayan yayın ve yayıncıları örgütü içinde barındırmamaya kararlıdır.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti

Yönetim Kurulu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.