Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başbakan Davutoğlu'ndan koalisyon açıklaması

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 18.06.2015 - 11:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3607+ kez okundu.
 

Başbakan Davutoğlu'ndan koalisyon açıklaması

Koalisyon formülleri üzerine değerlendirme yapan Başbakan Davutoğlu, bu konuda açık konuşmak gerektiğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, Habertürk-Show TV canlı yayınında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Koalisyon formülleri üzerine değerlendirme yapan Davutoğlu, bu konuda açık konuşmak gerektiğini belirtti. Hayatta hiçbir zaman Demokles'in kılıcı altında ne kitap yazmayı ne siyaset yapmayı isteyeceğini ifade eden Davutoğlu, “Yani, benden kaynaklanmayan, konuşamayacağım bir gücün denetimine iradeyi vermek istemem. Yani, azınlık hükümeti nihayet bir başka parti, oy verdiği sürece ayaktasınız. Bunu, geçmişte Türk siyasetinde gördük” dedi. Davutoğlu, şunları kaydetti: "BİRLİKTE BİR ŞİRKET KURACAĞIZ" “Bir gensoru verilir size. Sizden daha ziyade o çok küçük azınlık partisi, bir başka partinin insafına bırakılmış olur. Onun yerine mertçe, gerekirse kıran kırana bir pazarlık sonucunda, bir ortakla doğru dürüst bir şirket kurmayı tercih ederim. İlk borçlandığımda gidip birinden borç almak gibi bir zilleti yaşamaktansa ‘senin paran şu, benim param bu. Birlikte bir şirket kuracağız. Dürüstçe kuracağız, birbirimize güvenerek kuracağız ve yürüteceğiz bu şirketi' derim. Şirket derken Türkiye’yi şirket gibi gördüğümden değil, bir ortaklık şeyi vermek için ve 'herkesi memnun edeceğiz’ bunu diyecek dürüst, samimi bir muhatap bulduğumda ben koalisyon kurmayı tercih ederim. Her seferinde, alacağın her kararda, masada oturmayan, Bakanlar Kurulu’nda oturmayan bir başka partinin tahakkümüne belki de etmeyecek ama, o ihtimal dahi… HER KARARI KANDİL'DE ONAYLATMAK ANLAMINA GELİR ‘CHP, MHP, azınlık hükümeti, HDP dışarıdan destek versin’ demek; orada Sayın Bahçeli haklı, her kararı Kandil’de onaylatmak anlamına gelir. Böyle bir şeye ben razı olmam. Bunu HDP için söylemiyorum. Bunun yerine, kim bize azınlık hükümeti için destek verecekse ‘Gel arkadaşım, gel kardeşim, oturalım. Sen ne istiyorsun? Benim gücüm ne? Adil bir paylaşım ne? Temel ilkelerimiz ne? Oturup, koalisyonların anayasası mahiyetinde olan protokolü birlikte yazarız. Herkes de o protokole uyar. Ben de bilirim, protokolün ilkeleri şudur ve bu ilkeler içinde hükümet etmenin fazileti budur.” HDP İLE KOALİSYON MESAJI Davutoğlu, HDP ile koalisyon kurabileceklerinin de işaretini verdi. Ahmet Davutoğlu “Yüzde 13 oy almış bir partiyle görüşmem demedim. 80 milletvekili çıkaran HDP ile de koalisyon görüşmeleri yapabiliriz” dedi.
Koalisyon formülleri üzerine değerlendirme yapan Başbakan Davutoğlu, bu konuda açık konuşmak gerektiğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, Habertürk-Show TV canlı yayınında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Koalisyon formülleri üzerine değerlendirme yapan Davutoğlu, bu konuda açık konuşmak gerektiğini belirtti.

Hayatta hiçbir zaman Demokles'in kılıcı altında ne kitap yazmayı ne siyaset yapmayı isteyeceğini ifade eden Davutoğlu, “Yani, benden kaynaklanmayan, konuşamayacağım bir gücün denetimine iradeyi vermek istemem. Yani, azınlık hükümeti nihayet bir başka parti, oy verdiği sürece ayaktasınız. Bunu, geçmişte Türk siyasetinde gördük” dedi. Davutoğlu, şunları kaydetti:

"BİRLİKTE BİR ŞİRKET KURACAĞIZ"

“Bir gensoru verilir size. Sizden daha ziyade o çok küçük azınlık partisi, bir başka partinin insafına bırakılmış olur. Onun yerine mertçe, gerekirse kıran kırana bir pazarlık sonucunda, bir ortakla doğru dürüst bir şirket kurmayı tercih ederim. İlk borçlandığımda gidip birinden borç almak gibi bir zilleti yaşamaktansa ‘senin paran şu, benim param bu. Birlikte bir şirket kuracağız. Dürüstçe kuracağız, birbirimize güvenerek kuracağız ve yürüteceğiz bu şirketi' derim. Şirket derken Türkiye’yi şirket gibi gördüğümden değil, bir ortaklık şeyi vermek için ve 'herkesi memnun edeceğiz’ bunu diyecek dürüst, samimi bir muhatap bulduğumda ben koalisyon kurmayı tercih ederim. Her seferinde, alacağın her kararda, masada oturmayan, Bakanlar Kurulu’nda oturmayan bir başka partinin tahakkümüne belki de etmeyecek ama, o ihtimal dahi…

HER KARARI KANDİL'DE ONAYLATMAK ANLAMINA GELİR

‘CHP, MHP, azınlık hükümeti, HDP dışarıdan destek versin’ demek; orada Sayın Bahçeli haklı, her kararı Kandil’de onaylatmak anlamına gelir. Böyle bir şeye ben razı olmam. Bunu HDP için söylemiyorum. Bunun yerine, kim bize azınlık hükümeti için destek verecekse ‘Gel arkadaşım, gel kardeşim, oturalım. Sen ne istiyorsun? Benim gücüm ne? Adil bir paylaşım ne? Temel ilkelerimiz ne? Oturup, koalisyonların anayasası mahiyetinde olan protokolü birlikte yazarız. Herkes de o protokole uyar. Ben de bilirim, protokolün ilkeleri şudur ve bu ilkeler içinde hükümet etmenin fazileti budur.”

HDP İLE KOALİSYON MESAJI

Davutoğlu, HDP ile koalisyon kurabileceklerinin de işaretini verdi. Ahmet Davutoğlu “Yüzde 13 oy almış bir partiyle görüşmem demedim. 80 milletvekili çıkaran HDP ile de koalisyon görüşmeleri yapabiliriz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.