Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başbakan canlı yayında istafa etti!

SANAT 12.08.2015 - 19:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3971+ kez okundu.
 

Başbakan canlı yayında istafa etti!

Libya’nın uluslararası üne sahip Başbakanı Abdullah El Sani katıldığı bir televizyon programında istifasını açıkladı. Sani’nin açıklamasının ardından Hükümet Sözcüsü El Arabi ise El Sani’nin görevinde kalacağını bildirdi.

Yerel bir televizyon kanalına katılan Başbakan El Sanni, programda kabinesinin etkili olmadığı yönünde halk tarafından eleştiriler aldığının söylenmesi üzerine istifa edeceğini duyurdu. El Sani, Libya kanalına katılarak verdiği röportajda “Resmi olarak istifa ediyorum ve istifamı da Pazar günü Temsilciler Meclisi’ne sunacağım” dedi. Röportaj süresince sunucunun halkın ülkedeki güvenlik ve hizmet eksikliğine, evsizlere yardım yapılmamasına dair sorularını yöneltmesi üzerine El Sani’nin sinirlenmesi dikkat çekti. Sunucunun “Halk sizi protesto ederse ne yaparsınız?” sorusuna El Sani, “Halkın beni protesto etmesine gerek kalmayacak, resmi olarak görevimden istifa ediyorum” cevabını verdi. El Sani, “Benim yerime sorunları sihirle çözebilecek bir başbakan getirebilirler” sözlerini kullandı. Hükümet Sözcüsü Hatem El Arabi, El Sani’nin resmi olarak istifa etmediğini ve halkın talep etmesi durumunda istifa edeceğini ima ettiğini aktardı. Sözcü, El Sani’nin resmen istifa edebilmesi için talebinin Temsilciler Meclisi’nden geçmesi gerektiğini de ekledi. El Sani 2014’ün Mart ayından bu yana görevde bulunuyordu. Geçtiğimiz Nisan ayında ailesi saldırıya uğradığı için istifa edeceğini duyuran El Sani kararından vazgeçmişti.
Libya’nın uluslararası üne sahip Başbakanı Abdullah El Sani katıldığı bir televizyon programında istifasını açıkladı. Sani’nin açıklamasının ardından Hükümet Sözcüsü El Arabi ise El Sani’nin görevinde kalacağını bildirdi.

Yerel bir televizyon kanalına katılan Başbakan El Sanni, programda kabinesinin etkili olmadığı yönünde halk tarafından eleştiriler aldığının söylenmesi üzerine istifa edeceğini duyurdu. El Sani, Libya kanalına katılarak verdiği röportajda “Resmi olarak istifa ediyorum ve istifamı da Pazar günü Temsilciler Meclisi’ne sunacağım” dedi.

Röportaj süresince sunucunun halkın ülkedeki güvenlik ve hizmet eksikliğine, evsizlere yardım yapılmamasına dair sorularını yöneltmesi üzerine El Sani’nin sinirlenmesi dikkat çekti. Sunucunun “Halk sizi protesto ederse ne yaparsınız?” sorusuna El Sani, “Halkın beni protesto etmesine gerek kalmayacak, resmi olarak görevimden istifa ediyorum” cevabını verdi. El Sani, “Benim yerime sorunları sihirle çözebilecek bir başbakan getirebilirler” sözlerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Hatem El Arabi, El Sani’nin resmi olarak istifa etmediğini ve halkın talep etmesi durumunda istifa edeceğini ima ettiğini aktardı. Sözcü, El Sani’nin resmen istifa edebilmesi için talebinin Temsilciler Meclisi’nden geçmesi gerektiğini de ekledi.

El Sani 2014’ün Mart ayından bu yana görevde bulunuyordu. Geçtiğimiz Nisan ayında ailesi saldırıya uğradığı için istifa edeceğini duyuran El Sani kararından vazgeçmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.