Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başak Koleji’nde kodlama eğitimi

EĞİTİM 27.03.2018 - 17:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3015+ kez okundu.
 

Başak Koleji’nde kodlama eğitimi

Başak Koleji’nde oldukça önem verilen kodlama dersleri kapsamında, anaokulu, 1 ve 2. sınıf öğrencilerine Cubetto ile 3 ve 4. sınıf öğrencilerine Hackercan programı ile eğitimler verilmekte olduğu bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, böylece çocuklara oynayarak ve eğlenerek programlama ve kodlama mantığı öğretilmekte. Ayrıca çocuğun matematik, sosyal ve duygusal gelişim, mantıksal akıl yürütme, iletişim becerileri, yaratıcı problem çözme ve fiziksel gelişim gibi özellik ve becerilerinde ilerleme sağlanmakta. Öğrenciler, açık uçlu oyun yoluyla özgüven ve takım çalışmasına yatkınlık kazanmakta, dört işlem yeteneğini geliştirerek mesafe ve konum hesaplaması yapabilmekte, kendi hikâye kurgularını oluşturup birleştirebilmekte, kendi özgü çözüm yollarını oluşturabilmekte ve farklı motor becerilerini geliştirebilmekte. Beşinci ve altıncı sınıf öğrencileri için ise kodlamayla ilgili verilen eğitimlerin devamı bilgisayar ortamında yazılım programları ile devam ettirilerek, çocukların yazılım becerisi konusunda üreten kısmına geçmesi sağlanmakta.
Başak Koleji’nde oldukça önem verilen kodlama dersleri kapsamında, anaokulu, 1 ve 2. sınıf öğrencilerine Cubetto ile 3 ve 4. sınıf öğrencilerine Hackercan programı ile eğitimler verilmekte olduğu bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, böylece çocuklara oynayarak ve eğlenerek programlama ve kodlama mantığı öğretilmekte. Ayrıca çocuğun matematik, sosyal ve duygusal gelişim, mantıksal akıl yürütme, iletişim becerileri, yaratıcı problem çözme ve fiziksel gelişim gibi özellik ve becerilerinde ilerleme sağlanmakta.

Öğrenciler, açık uçlu oyun yoluyla özgüven ve takım çalışmasına yatkınlık kazanmakta, dört işlem yeteneğini geliştirerek mesafe ve konum hesaplaması yapabilmekte, kendi hikâye kurgularını oluşturup birleştirebilmekte, kendi özgü çözüm yollarını oluşturabilmekte ve farklı motor becerilerini geliştirebilmekte. Beşinci ve altıncı sınıf öğrencileri için ise kodlamayla ilgili verilen eğitimlerin devamı bilgisayar ortamında yazılım programları ile devam ettirilerek, çocukların yazılım becerisi konusunda üreten kısmına geçmesi sağlanmakta.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.