Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Başak Koleji Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı

EĞİTİM 29.10.2019 - 18:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2201+ kez okundu.
 

Başak Koleji Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı

“Hâkimiyet, bilâkaydü şart milletindir. İdare usûlü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir. Türkiye Devletinin şekl-i Hükûmeti, Cumhuriyettir”

AYDIN- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 29 Ekim 1923’te Türkiye’nin yönetim biçimi olarak Cumhuriyet’i kabul etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutlanan bir bayram olan Cumhuriyet bayramı Başak Koleji Konferans Salonu’nda kutlandı. Öğrencilerin etkinliklerini sergilediği kutlamalara katılan veliler ve öğretmenler pek çok etkinliği ardı ardına izleyerek duygu dolu dakikalar yaşadılar. Bu yıl 96. Kuruluş Yıl dönümünün kutlandığı Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde, Başak Koleji 4 ve 5.sınıf öğrencilerinin hazırladığı muhteşem "ATATÜRK VE CUMHURIYET" konulu günün anlam ve önemini belirten konuşma, "MUSTAFA KEMAL" ve "ŞAHLANIŞ" oratoryoları, Cumhuriyet şiirleri ve şarkıları, ritmik dans ve vals gösterileri sergilendi. Ardından b-brass Nefesli Çalgılar topluluğu harika bir müzik performansı ile sahnede yer aldı. İzleyenlerin büyük takdirini kazanan program 1 buçuk saatlik gösterilerin ardından sona erdi. Cumhuriyet aydınlığında geçireceğimiz nice yıllar diliyoruz.
“Hâkimiyet, bilâkaydü şart milletindir. İdare usûlü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir. Türkiye Devletinin şekl-i Hükûmeti, Cumhuriyettir”

AYDIN- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 29 Ekim 1923’te Türkiye’nin yönetim biçimi olarak Cumhuriyet’i kabul etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutlanan bir bayram olan Cumhuriyet bayramı Başak Koleji Konferans Salonu’nda kutlandı.

Öğrencilerin etkinliklerini sergilediği kutlamalara katılan veliler ve öğretmenler pek çok etkinliği ardı ardına izleyerek duygu dolu dakikalar yaşadılar.

Bu yıl 96. Kuruluş Yıl dönümünün kutlandığı Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde, Başak Koleji 4 ve 5.sınıf öğrencilerinin hazırladığı muhteşem "ATATÜRK VE CUMHURIYET" konulu günün anlam ve önemini belirten konuşma, "MUSTAFA KEMAL" ve "ŞAHLANIŞ" oratoryoları, Cumhuriyet şiirleri ve şarkıları, ritmik dans ve vals gösterileri sergilendi.

Ardından b-brass Nefesli Çalgılar topluluğu harika bir müzik performansı ile sahnede yer aldı. İzleyenlerin büyük takdirini kazanan program 1 buçuk saatlik gösterilerin ardından sona erdi.

Cumhuriyet aydınlığında geçireceğimiz nice yıllar diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.