Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Baş Efe Yörük Ali

GÜNCEL 23.09.2020 - 11:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3007+ kez okundu.
 

Baş Efe Yörük Ali

Yörük Ali Efe'miz, Aydın'ımızın yetiştirdiği gönlünde vatan sevgisi taşıyan kahramanımızdır.

Yörük Ali Efe'miz, Aydın'ımızın yetiştirdiği gönlünde vatan sevgisi taşıyan kahramanımızdır. Vefatının 69. Yılında Yörük Ali Efe başta olmak üzere, ülkemizin en zor durumda olduğu bir dönemde aziz vatanımız ve milletimiz için çarpışan tüm efelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 16 Haziran 1919'da Malgaç Baskını ile işgalci Yunan askerlerine  ilk darbeyi vurmak suretiyle Aydın yöresinde Yunan kuvvetlerinin ilerlemesini durdurmuştur. Kurtuluş Savaşı'ndaki destansı mücadelesi için, Milli mücadelenin yiğitlerinden Yörük Ali Efe’miz için hemşerilerim  türkü yakmıştır. Yörük Ali Efe Aydın'ın gurur kaynağıdır. Milli kahramanlarımızdan olan Yörük Ali Efe’nin gelecek nesillere de örnek olmasını diliyoruz. Aziz Türk milleti, zora düştüğü her zaman Yörük Ali Efeyi örnek alan yeni kahramanlar çıkaracaktır. Buna inancımız tamdır. Yörük Ali Efe'miz, emrindeki savaş deneyimi çok iyi olan grubu ile birlikte TBMM ordusuna katıldı ve Milli Aydın Cephesi Komutanı olarak atandı. Kurtuluş Savaşı sonunda da başarılarından dolayı kırmızı şeritli istiklal madalyası ile ödüllendirildi. Allah rahmet eylesin. Allah Efe'mizden , efelerimizden razı olsun. Haluk Alıcık MHP Aydın İl Başkanı
Yörük Ali Efe'miz, Aydın'ımızın yetiştirdiği gönlünde vatan sevgisi taşıyan kahramanımızdır.

Yörük Ali Efe'miz, Aydın'ımızın yetiştirdiği gönlünde vatan sevgisi taşıyan kahramanımızdır.

Vefatının 69. Yılında Yörük Ali Efe başta olmak üzere, ülkemizin en zor durumda olduğu bir dönemde aziz vatanımız ve milletimiz için çarpışan tüm efelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

16 Haziran 1919'da Malgaç Baskını ile işgalci Yunan askerlerine  ilk darbeyi vurmak suretiyle Aydın yöresinde Yunan kuvvetlerinin ilerlemesini durdurmuştur.

Kurtuluş Savaşı'ndaki destansı mücadelesi için, Milli mücadelenin yiğitlerinden Yörük Ali Efe’miz için hemşerilerim  türkü yakmıştır.

Yörük Ali Efe Aydın'ın gurur kaynağıdır.

Milli kahramanlarımızdan olan Yörük Ali Efe’nin gelecek nesillere de örnek olmasını diliyoruz. Aziz Türk milleti, zora düştüğü her zaman Yörük Ali Efeyi örnek alan yeni kahramanlar çıkaracaktır.

Buna inancımız tamdır.

Yörük Ali Efe'miz, emrindeki savaş deneyimi çok iyi olan grubu ile birlikte TBMM ordusuna katıldı ve Milli Aydın Cephesi Komutanı olarak atandı.

Kurtuluş Savaşı sonunda da başarılarından dolayı kırmızı şeritli istiklal madalyası ile ödüllendirildi.

Allah rahmet eylesin.

Allah Efe'mizden , efelerimizden razı olsun.

Haluk Alıcık
MHP Aydın İl Başkanı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.