Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Baroların isteği reddedildi

GÜNCEL 08.11.2019 - 20:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2281+ kez okundu.
 

Baroların isteği reddedildi

12 Baro Yönetimi’nin Avukatlık Kanunu'nun 115/2 maddesine istinaden Türkiye Barolar Birliği’ne yaptıkları genel kurul çağrısının TBB Yönetimi tarafından reddedildiği bildirildi.

AYDIN- Sosyal medya hesabından kararı duyuran Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, "Avukatlık Kanunu'nun 115/2 maddesi, ‘Birlik Yönetim Kurulu, en az 10 baronun yönetim kurulları yazı ile isterse Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırır’ demesine rağmen, 12 baronun talebinin kanuna aykırı olarak Türkiye Barolar Birliği tarafından oy çokluğu ile reddedildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Meslektaşlarımızın takdirine saygıyla sunuyorum” dedi. Başkan Bozkurt, açıklamasında, “Seçimli Olağanüstü Genel Kurul, eğer TBB Yönetim Kurulu gündemi o şekilde belirleseydi mümkün olabilirdi. Ancak, zaten birden fazla gündem talebi de olmasına rağmen olağanüstü genel kurulu toplamama kararı kanunu yok saymaktan başka bir anlama gelmemektedir. Kabul edilemez. TBB gibi bir kurumun saygınlığını yok etmeye hiç kimsenin ama en başta TBB Başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin hakkı yoktur” ifadesini kullandı.
12 Baro Yönetimi’nin Avukatlık Kanunu'nun 115/2 maddesine istinaden Türkiye Barolar Birliği’ne yaptıkları genel kurul çağrısının TBB Yönetimi tarafından reddedildiği bildirildi.

AYDIN- Sosyal medya hesabından kararı duyuran Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, "Avukatlık Kanunu'nun 115/2 maddesi, ‘Birlik Yönetim Kurulu, en az 10 baronun yönetim kurulları yazı ile isterse Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırır’ demesine rağmen, 12 baronun talebinin kanuna aykırı olarak Türkiye Barolar Birliği tarafından oy çokluğu ile reddedildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Meslektaşlarımızın takdirine saygıyla sunuyorum” dedi.

Başkan Bozkurt, açıklamasında, “Seçimli Olağanüstü Genel Kurul, eğer TBB Yönetim Kurulu gündemi o şekilde belirleseydi mümkün olabilirdi. Ancak, zaten birden fazla gündem talebi de olmasına rağmen olağanüstü genel kurulu toplamama kararı kanunu yok saymaktan başka bir anlama gelmemektedir. Kabul edilemez. TBB gibi bir kurumun saygınlığını yok etmeye hiç kimsenin ama en başta TBB Başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin hakkı yoktur” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.